KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ο BLOGGER ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ  ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ  ΤΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ  ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Γράφει ο Βασίλης Δεδίδης
Blog: ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ


 

Φαίνεται πλέον ότι  στο άμεσο προσεχές μέλλον, η Κυβέρνηση, απεφάσισε , στα πλαίσια των αλλαγών που πραγματοποιούνται στην Χώρα μας, να αλλάξει και τον τρόπο εκλογής  των υποψηφίων , στις Δημοτικές εκλογές.
Μάλιστα οι αλλαγές δεν προσδιορίζονται  μόνο στους υποψηφίους, αλλά και στις  εκλογικές περιφέρειες, οι οποίες πλέον οι ιθύνοντες, θεωρούν ότι απαιτείται, μια  εδαφική αναδιάρθρωση και άλλες τυχόν αλλαγές.
Βέβαια παρόλο που στα Μ.Μ.Ε. και στο Διαδίκτυο, έχουμε διαβάσει κατά καιρούς, πάρα πολλά  σχέδια Νόμου, τίποτα από όλα αυτά ακόμη δεν έχει τεκμηριωθεί πλήρως και σίγουρα η τελική μορφή του, θα  απασχολήσει  την Ολομέλεια της Βουλής για αρκετό χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, χωρίς να γίνομαι καυστικός, πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης και δει τοπικά, καθώς και τοπικοί ιστότοποι, θέλοντας να προκαταλάβουν το Νομοσχέδιο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, καθόρισαν και τους υποψήφιους, καθώς και τους συνεργάτες τους, αναφέρουν κρυφές συναντήσεις σε υπόγεια και σε  αποθήκες και ασκούν εν κατακλείδι, Δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας.
Πάντως ουδείς εκ των αναγραφομένων στα πιο πάνω μέσα, εξεδήλωσε φανερά όχι μόνο την πρόθεση του για την υποψηφιότητα του, αλλά ούτε και την επιθυμία του.
Τέλος πάντων, αυτό δεν είναι ούτε το  ζητούμενο , ούτε το επιθυμητό.
Επιστρέφοντας όμως στην φιλοσοφία του  περί ού ο λόγος Νομοσχεδίου, εκείνο που  ως βασική επιδίωξη προσπαθεί να δημιουργήσει, είναι  το γεγονός ότι επιθυμεί , όλοι οι υποψήφιοι και αυτοί που επιδιώκουν θώκους Δημάρχου και αυτοί που επιδιώκουν θώκους Δημοτικού Συμβούλου, να απαλλαγούν και να απαγκιστρωθούν από Κόμματα, φατρίες, κομματικές και πολιτικές ίντριγκες, ώστε πλέον , θεωρώντας τον εαυτό τους , άσπιλο και αμόλυντο, να εκτεθούν στα όμματα των συμπατριωτών τους-εκλογέων και από εκεί και πέρα, ότι «πιάσει ο σάκος τους». 
Δηλαδή κύριε υποψήφιε, θεωρείς την δημοφιλία σου στον χώρο που εκτίθεσαι δυνατή και ισχυρή, ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το εγχείρημα.
Οπότε εάν τελικά  ισχύσουν στις επόμενες εκλογές, τα νέα  τεκμήρια  εκλογής των υποψηφίων, φαντάζεσθε ότι για όλους όσους μέχρι σήμερα, άσκησαν  εξουσία, το νέο Νομοσχέδιο, θα λειτουργήσει ως «μπούμεραγκ» εναντίον τους.
Και τούτο γιατί η εξουσία φθείρει, πολλάκις διαφθείρει, ενίοτε σε παρασύρει και σε τελική μορφή σε συκοφαντεί, στην συνείδηση των εκλογέων.
Αυτό βέβαια-κατά την νομική έκφραση- δεν αποτελεί ούτε θεώρημα, ούτε συμβαίνει σε πολλούς  που άσκησαν εξουσία, τρόπο πλουτισμού, ή  άλλης ιδιοτελούς πράξης προς ίδιο όφελος.
Η εποχή μας όμως σήμερα, με την οικονομική δυσπραγία που την διακατέχει  και την αγνόηση εκ μέρους των πολιτών από  ηθικές αξίες που  συνήθως συγκρατούν  σκέψεις, ενέργειες και κάθε είδους αδικοπραξίες, δημιουργεί  αναβρασμό και θεωρεί, ότι όλοι που άσκησαν εξουσία, «τα έφαγαν μόνοι τους» και όχι κατά την δημοφιλή έκφραση του Πάγκαλου, ότι «τα φάγαμε μαζί».
Να γιατί, δυσκολεύει κατά πολύ η εκλογή πλέον , όλων αυτών που ήδη έχουν εκτεθεί στις επιλογές των  συμπατριωτών-εκλογέων τους.
Τώρα για το τέλος αυτών των επισημάνσεων-απόψεων που ήθελα να σας εκθέσω, δανειζόμενος και εγώ τρόπους άσκησης δημοσιογραφίας κατά την έκφραση του αγαπητού Ζουράρι «κρυψίνους», σας δημοσιεύω σήμερα σε αποκλειστικότητα, ότι  πρόσωπο ηλικιακά ώριμο, μάλιστα καθόλη την διάρκεια ενάσκησης των καθηκόντων του, έντιμο με μεγάλη  εκτίμηση από το σύνολο των συμπατριωτών-σων του, με επιστημονική κατάρτιση εξειδικευμένη  για καθήκοντα Δημάρχου και με προεργασία  ικανή να ευελπιστεί καλά αποτελέσματα, κατέρχεται στο στίβο της Δημοτικής  πολιτικής, προκειμένου  να  ζητήσει από τον λαοπρόβλητο  συμπατριώτη-σα του, την ψήφο του.
Και μην φαντασθείτε ότι  θα τηρηθούν κανόνες τοπικισμού.
Τοπικιστές υποψηφίους, θα μπορούσα να σας εκθέσω εδώ και μάλιστα με τις φάτσες τους, πάρα πολλούς.
Εδώ ψάχνουμε για τον ικανότερο. Γιατί καλός μπορεί να είσαι και να μην αρκεί, μπορεί να είσαι και καλύτερος και αυτό όμως είναι λίγο, για να ασκήσεις εξουσία και να έχεις την αποδοχή των  εκλογέων σου, πρέπει να είσαι κάλλιστος και να το αποδείξεις.
Αυτά και εύχομαι καλή τύχη σε όσους οραματίζονται την εξουσία προς όφελος των  δημοτών-σων τους, γιατί στους άλλους που οραματίζονται  την εξουσία, προς ίδιον όφελος, απεύχομαι κάθε πρόοδο και δυνατότητα ανέλκυσης σε θώκους  εξουσιαστικούς.
Και ο Παντοδύναμος να σώσει την Ελλάδα μας.
Υ.Σ
Με την δημοσίευση του Νόμου που προαναφερθήκαμε , ο ιστότοπος μας που θέλει να υπηρετεί την αλήθεια, θα αναρτήσει κάθε σχετικό στοιχείο για την προαναφερθείσα υποψηφιότητα. Όσο για την φωτογραφία, σήμερα είναι συμβολική, και μάλιστα με την συμβία, στο προσεχές όμως μέλλον, ελπίζω να λάβει « σάρκα και οστά».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΔΙΔΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ