KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013
Δέκα από τις καλύτερες εφευρέσεις του 2013
Τι κάνει μια εφεύρεση σπουδαία και σημαντική; Κάποιες φορές δίνει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα (π.χ. υγείας, περιβαλλοντικά ζητήματα), άλλες προσφέρει απλά… διασκέδαση και άλλες αποτελεί απλά μια απόδειξη για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το μυαλό ενός ανθρώπου με… μπόλικη φαντασία!
Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις του 2013, όπως τις κατέγραψε το Time.
Ο αλκοολικός… καφές
Πορτογάλοι και ισπανοί ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη στο επιστημονικό έντυπο LWT—Food Science and Technology, ανακοινώνοντας την «γέννηση» ενός νέου ποτού με βάση τον καφέ.
Αποξήραναν κατακάθια από χρησιμοποιημένο καφέ, ζέσταναν τη σκόνη που προέκυψε σε καυτό νερό για 45 λεπτά, στη συνέχεια στράγγιξαν το υγρό και πρόσθεσαν ζάχαρη και μαγιά.
Άφησαν το μίγμα να ζυμωθεί και το συμπύκνωσαν για να αυξηθεί η περιεκτικότητά του σε οινόπνευμα. Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν ένα ποτό, που θυμίζει κάτι ανάμεσα από τεκίλα και βότκα.
Φυσικά, μην περιμένετε να σας κρατήσει σε εγρήγορση, ή να σας ξυπνήσει όπως ο καφές, καθώς η καφεΐνη «χάθηκε» κάπου στην όλη διαδικασία…
Το Cronut («κρουασ-νατ»)
Το «cronut» δεν απευθύνεται σε όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά. Φτιάχνεται από ζύμη για κρουασάν, η οποία στη συνέχεια τηγανίζεται όπως ένα ντόνατ, προστίθεται γέμιση κρέμας και η «θερμιδική βόμβα» ολοκληρώνεται με μια στρώση παχυντικότατου γλάσου από πάνω!
Ο σεφ Dominique Ansel είχε την ιδέα και άρχισε να το πουλάει στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Μάιο… και το «cronut» έγινε ανάρπαστο. Οι πελάτες του περίμεναν με τις ώρες στις ουρές για να δοκιμάσουν τη «νέα άφιξη».
Η πισίνα που καθαρίζει τα ποτάμια
Μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα που επιπλέει στα όχι και τόσο καθαρά νερά του ποταμού East River στη Νέα Υόρκη, προσπαθεί να εφαρμόσει στην πράξη τη φράση «μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια». Σκοπός της είναι να: καθαρίζει το νερό του ποταμού και να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους Νεοϋορκέζους που θέλουν να κάνουν μερικές βουτιές σε καθαρό νερό.
Σχεδιάστηκε από τους Dong-Ping Wong, Archie Lee Coates IV και Jeffrey Franklin. Μέχρι στιγμής το 15 εκατομμυρίων δολαρίων project χρηματοδοτείται από το Kickstarter, όμως η ομάδα προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα για να ρίξει την πισίνα στο νερό μέχρι το καλοκαίρι του 2016.
Το βρώσιμο χάπι-password
Στο σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας που ζούμε σήμερα είναι απαραίτητο κανείς να χρησιμοποιεί όσο πιο πολύπλοκους κωδικούς μπορεί, για να αποφύγει «χακαρίσματα» στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, το να θυμάται κανείς αυτούς τους κωδικούς είναι το δύσκολο!
Το «βρώσιμο χάπι-password» της Motorola είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Κανείς καταπίνει μία φορά την ημέρα το χάπι, το οποίο περιέχει ένα μικροσκοπικό τσιπ, που ενεργοποιείται μέσα στα οξέα του στομάχου.
Όταν ενεργοποιηθεί, εκπέμπει ένα συγκεκριμένο 18-bit σήμα, που μπορεί να ανιχνευθεί από το κινητό ή τον υπολογιστή σας… μετατρέποντας ουσιαστικά το σώμα σας σε ένα «κινητό κωδικό πρόσβασης».
Ο αόρατος ουρανοξύστης
Ο ουρανοξύστης Tower Infinity στη Νότια Κορέα θα είναι ο πρώτος στον κόσμο, που για λίγες ώρες την ημέρα… θα προσφέρει ανεμπόδιστη θέα του ουρανού… πίσω από αυτό!
Τη σχεδίαση έχει κάνει η αρχιτεκτονική ομάδα GDS Architects, μετά από ένα διεθνή διαγωνισμό που έγινε το 2008, και για να το πετύχουν θα χρησιμοποιήσουν ένα συνδυασμό τεχνολογίας LED και 18 στεγανές φωτογραφικές μηχανές HD, που θα τοποθετηθούν στην πρόσοψη, για να δοθεί η εντύπωση ότι το κτίριο είναι… αόρατο από ορισμένες οπτικές γωνίες.
Ο επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας διαβεβαίωσε ότι το κτίριο θα εξακολουθεί να είναι ορατό στα πουλιά και τα αεροσκάφη. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία με τέσσερα χρόνια.
Τεχνητές αναμνήσεις
Τεχνητές αναμνήσεις
Οι ερευνητές του MIT το αποκαλούν «Project Inception». Σκοπός τους ήταν να κάνουν ένα ποντίκι να βιώσει μια ψεύτικη ανάμνηση. Και το κατάφεραν. Παρακολουθώντας και ενεργοποιώντας συγκεκριμένα κύτταρα του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη, η ερευνητική ομάδα κατάφερε να κάνει ένα ποντίκι να αντιδράσει σαν να είχε δεχτεί κάποιο σοκ σε ένα μέρος, ενώ στην πραγματικότητα είχε βιώσει αυτήν την κατάσταση σε ένα άλλο μέρος. Ο επιστήμονας Steve Ramirez υποστηρίζει ότι αυτό θα μπορούσε να επιφέρει πιο… ευχάριστα αποτελέσματα στους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα να «διαγράψουν» ή να «απαλύνουν» κακές αναμνήσεις σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη ή διαταραχή μετα-τραυματικού στρες.
Το φως της βαρύτητας (GravityLight)
Μηχανικοί της Deciwatt κατάφεραν να κατασκευάσουν μια μηχανή παραγωγής φωτός με λιγότερα από 10 δολάρια, προκειμένου να αντικατασταθούν οι επικίνδυνες και ρυπογόνες λάμπες κηροζίνης, που χρησιμοποιούνται ευρέως στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου δεν υπάρχει ηλεκτρισμός.
Το GravityLight παράγει 25 λεπτά φωτός απλά και μόνο από τη δύναμη που ασκείται από το βάρος μιας τσάντας γεμάτης με πέτρες, άμμο, νερό ή οποιοδήποτε άλλο βαρύ αντικείμενο.
Το Argus II
Ο Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την πρώτη συσκευή, που μπορεί να αποκαταστήσει μερικώς την όραση σε ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρής μορφής μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση.
Το Argus II αποτελείται από ένα εμφυτευμένο, τεχνητό αμφιβληστροειδή και ένα ζευγάρι γυαλιά που συνδέονται με μια μονάδα βίντεο, που επιτρέπει στον ασθενή να δει τα περιγράμματα εικόνων και την αντίθεση ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.
Άνυδρο Fracking
Η συζήτηση γύρω από το «fracking», ουσιαστικά είναι μια συζήτηση γύρω από το νερό.
Όσοι ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος ανησυχούν ότι η μέθοδος fracking (υδραυλική ρωγμάτωση, η οποία επιτρέπει την άντληση ενέργειας από μέχρι πρότινος αδιαπέραστα πετρώματα στο υπέδαφος) θα μπορούσε να οδηγήσει στη μόλυνση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Η καναδική εταιρεία GasFrac χρησιμοποιεί τζελ αντί για νερό στις γεωτρήσεις. Το τζελ εξατμίζεται βαθιά στο έδαφος, μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.
Το τεχνητό πάγκρεας
Είναι το πρώτο μηχάνημα που ενέκρινε ο Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA), το οποίο ανιχνεύει τα επίπεδα σακχάρου σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και λειτουργεί όπως ένα αληθινό πάγκρεας, ρυθμίζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου