KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

 17 ΝΟΕΜΒΡΗ , ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ !



του Βλάση Γωγούση


« Στην Ελλάδα όποιοι μικροί κι ανίκανοι πιάνουν μια θέση, μια καρέκλα, και ασκούν εξουσία, δεν αποδεικνύουν παρά τη μικρότητα και την ανικανότητα τους. Αυτή....

.... είναι μια μόνιμη πληγή του έθνους μας».
ΒΑΣΊΛΗΣ ΡΏΤΑΣ.
Σήμερα που γράφω το άρθρο αυτό είναι 17 Νοέμβρη .
. Γιορτές, πορείες, μνήμες,  ύμνοι για την ελληνική νεολαία, κατάρες για τους δικτάτορες, χιλιάδες οι (όψιμοι) αντιστασιακοί ( οι περισσότεροι απ' αυτούς χειροκροτούσαν τους συνταγματάρχες τότε )!
Κατάπληξη μου κάνει πόσο ενωμένοι είναι όλοι οι πολιτικοί.
Όλοι, όλοι συσπειρωμένοι, ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις. Όλοι αποκηρύσσουν τις δικτατορίες όλοι τις αντιπαθούν, τις απεχθάνονται, τις καταριούνται. 
Ξέρετε γιατί;
Γιατί οι δικτάτορες τους παίρνουνε το κόκαλο της εξουσίας μέσα από το στόμα τους, τους καθιστούν ανενεργούς, ανίσχυρους, άπραγους και ανεπάγγελτους !.
Και ψάχνουν και θυμούνται και ανακαλύπτουν όλα τα κακά της δικτατορίας: λογοκρισίες, βασανισμούς, εξορίες, καταδίκες, όλα αναδεικνύονται - καμιά φορά διογκώνονται κιόλας- για να προβληθεί το απεχθές πρόσωπο των δικτατόρων !.
Κυρίαρχη επωδός:
« Η κατάργηση της ελευθερίας του ατόμου !».
Ποιας ελευθερίας του ατόμου, κύριοι άρχοντες, ποιας ελευθερίας του λόγου, ποιους βασανισμούς, ποιες εκτελέσεις, όταν στην πενταετία 1945 - ΐ950 οι τότε κυβερνώντες πρόγονοί σας ,κατ` εντολή των καλών μας «συμμάχων» έβαλαν τον ανθό της νεολαίας μας να αλληλοσφαγεί ;.
Όταν για ένα «όχι» καταδικάζονταν νεαρά βλαστάρια σε θάνατο και εκτελούνταν μεσα σε 3 μέρες από την έκδοση της απόφασης του Ελληνικού Στρατοδικείου. 
Μ' αρέσει που οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων -με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις για να'μαι δίκαιος- κόπτονται σήμερα για τα αν θρώπινα δικαιώματα και τη διαφύλαξη των... προσωπικών δεδομένων. 
Καλύπτουν τα πρόσωπα των βιαστών και των δολοφόνων, δεν ανακοινώνουν τα ονόματα των μεγαλοκαταχραστών του δημόσιου χρήματος, έως ότου αποφανθούν αμετάκλητα τα δικαστήρια (είκοσι χρόνια μετά δηλαδή) .
Όμως, ΚΑΝΕΊΣ ΔΕ ΒΡΈΘΗΚΕ μέχρι σήμερα να αποκηρύξει - έστω και ετεροχρονισμένα- τους εξευτελισμούς της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που οι «ρίζες» τους ανέχονταν, μεθόδευαν και τις χειροκροτούσαν τότε. 
Ναι, σήμερα , στις 17 Νοέμβρη να βγουνε με την ευκαιρία του Πολυτεχνείου και να αναφερθούν στη σφαγή τόσων αθώων υπάρξεων, που μοναδικό τους έγκλημα ήταν το «πιστεύω» τους -σωστό ή λάθος, δεν έχει σημασία- απλώς ρωτάω.
Ορκίστηκα να μη μιλήσω σήμερα , δάγκασα τα χείλια μου τα μάτωσα για να το καταπιώ, αλλά δεν γίνεται, θα το πω κι`ας το πιώ !( οι παληότεροι με καταλαβαίνουν ).
Ξέρετε που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι συνομήλικοι μου, όλων των παρατάξεων, των  αγώνων της κατοχής και του εμφυλίου;;
Θαμμένοι δυό μέτρα κάτω από τη γή , ανάμεσα τους και 4 συμμαθητές μου που αγωνίστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας,.!
Εξ`άλλου πολλές εκατοντάδες, πολλές χιλιάδες νεαρά βλαστάρια που επιζήσαμε , ακρωτηριασμένοι σωματικά και ψυχικά, αγωνιστήκαμε σκληρά και βρήκαμε τον δρόμο για την καταξίωση , δουλεύοντας και προσφέροντας ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.
Και τώρα πές`τε μου, φίλοι μου :
Η περιβόητη γενιά του Πολυτεχνείου , τι « έδωσε» και τι «εισέπραξε» για την ηρωική εξέγερση του τριημέρου της 17 Νοέμβρη;;
Στο «τι έδωσε» δεν μπορώ να απαντήσω, οι πληροφορίες είναι αμφιλεγόμενες .
Στο « τι εισέπραξε» , όμως, απαντώ ευθέως :
Η περιβόητη γενιά του 114, εξαργύρωσε την επιταγή των αγώνων της ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ !
Σελίδες χρειάζονται για να απαριθμήσω «τι» και «πόσα» πήρανε, πόσα άρπαξαν και πόσα «κάνανε» πολλοί απ` τους λεβέντες της γενιάς εκείνης !.
Είναι - άλλωστε - η πλειοψηφία αυτών που μας κυβερνάνε μέχρι σήμερα, αυτοί που φέρανε τον τόπο στο σημερινό του χάλι !
Γι` αυτό , το μήνυμα που στέλνω στους εφήβους, και τους νέους που θα κατέβουν σήμερα στις εκδηλώσεις είναι :
Ενταχθείτε σε κόμματα ή παρατάξεις , μην καταθέσετε όμως την ψυχή σας ισόβια σ' έναν κομματικό χώρο, μην επιτρέπετε στην όποια ηγεσία να σας χρησιμοποιεί, να σας εκμεταλλεύεται φυτεύοντας μέσα σας, έντεχνα, μίση και πάθη.
Μη γίνεστε οπαδοί τυφλοί, φανατισμένοι, γίνετε μέλη ή απλοί ψηφοφόροι και αν αντιληφθείτε ότι η ηγεσία σάς απογοητεύει ή σας «προδίδει», σημαδέψτε καταπάνω της, με το μοναδικό, το ανεπανάληπτο, το πιο αποτελεσματικό όπλο που διαθέτει ο κάθε ελεύθερος πολίτης αυτής της χώρας,με την άρνηση της ψήφου σας.
Γκρεμίστε τους από τον θρόνο τους, διώξ`τε τους απ` τη χώρα, και στείλ`τε τους να παν στην ξενητειά να φάνε τα κλεμμένα.
Αυτά σας καταθέτω, αντί στεφάνου, σήμερα, φίλοι μου αναγνώστες .
Δρ Βλάσης Γωγούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: