KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

Γράφει ο Β.Δεδίδης
e mail :billdedidis@gmail.com
blog  :ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ


ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ

Με   την ευκαιρία του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης    και την ανάληψη του Υπουργείου των Εξωτερικών από  τον νέο Υπουργό, στον ημερήσιο τύπο , διάβασα  δηλώσεις του κ. Υπουργού, ότι το θέμα του ονόματος της «Μακεδονίας» , είναι ένα θέμα που μας «καίει», αλλά ο χειρισμός του, απαιτεί μεγάλους διπλωματικούς ελιγμούς, προκειμένου τα αποτελέσματα, να είναι ορατά και προπαντός θετικά. .
Και μέχρις εδώ όλα καλά και κατανοητά.
Διάβασα όμως τις προάλλες σε μια εφημερίδα και σε μια στήλη   με παραπολιτικά σχόλια ότι ο Μπρέχτ σαν συνειδητός Κομμουνιστής, θα ήταν ο τελευταίος στον μάταιο τούτο κόσμο, που παράλληλα με τα πιστεύω του, θα μπορούσε να είναι και Εθνικιστής Και όμως κάποτε γράφοντας ομολόγησε ότι «δεν είμαι Εθνικιστής, αλλά θα μπορούσα να γίνω δύο φορές , εάν ο γείτονας μου με απειλεί και γίνεται αυτός Εθνικιστής.»
Βέβαια το θέμα δεν είναι ιδεολογικό , αλλά ζήτημα ακραιφνώς εθνικό, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι η ίδια σου η Χώρα , άρα και η ίδια σου η οντότητα σαν άνθρωπος , απειλείται και διεμπολίζεται κοινωνικά , οικονομικά και προπάντων εθνικά ,όσον αφορά τα σύνορα της. .
Οπότε μπροστά στο  υπέρτατο συμφέρον πάει περίπατο κάθε  νηπιώδης διεθνισμός και κάθε βαρύγδουπος όρος που κυρίως «τσαμπουνούν» όλοι οι διεθνώς ονομαζόμενοι Διεθνολόγοι και υποστηρικτές δήθεν του δικαίου.
Με όλα τα προαναφερόμενα , όταν τα Σκόπια, σφετερίζονται το όνομα της Μακεδονίας, εκδίδοντας παγκοσμίως αλυτρωτικούς –κατακτητικούς χάρτες που περιλαμβάνουν ως δική τους την Μακεδονία μέχρι και την Λάρισα, και διδάσκουν στα παιδιά  τους, επίσημα και όχι εν κρυπτώ, αντίστοιχες κατακτητικές θεωρίες, τότε δικαιούται ο καθένας από εμάς και εσάς,, να γίνει τρείς φορές Εθνικιστής και Μακεδονομάχος, προτάσσοντας μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο μια μακεδονική σάρισα, μήκους δέκα μέτρων.
Βέβαια όλα αυτά , όχι για να εισβάλλουμε σε αυτό το κρατίδιο –μόρφωμα της παγκόσμιας  αποτυχημένης διπλωματίας ,αλλά τουλάχιστον να αντισταθούμε , σε όλους τους ξενόφερτους ντερβίσηδες που ακούν στο οποιοδήποτε όνομα  και ότι άλλο έχει σχέση με αυτού του είδους τους «νταβατζήδες», για να μην ξεχνάμε και τις ορολογίες του τέως Πρωθυπουργού μας.
Αυτό λοιπόν το σταλινικό κρατίδιο-μόρφωμα, του οποίου η προΐστορία  είναι μόλις πενήντα ετών, σαν ένα άλλο ποντίκι από το ανέκδοτο που βρυχάται μπροστά στο λιοντάρι, καπηλεύεται την ιστορία μας, μας απειλεί , διεκδικώντας εδάφη και ποδοπατά την αξιοπρέπεια μας σαν Κράτος –οντότητα, γιατί πίσω του έχει όλους αυτούς τους προαναφερόμενους προστάτες, μαζί και με μερικούς δικούς μας  που σιγοντάρουν λόγω παλιάς εμμονής και ανιστόρητης σκέψης.
Έχοντας λοιπόν στην σκέψη μας όλα αυτά που συμβαίνουν, αφήνοντας την πληγή  να αιμορραγεί  και να εξελίσσεται, θα έχουμε στο μέλλον μεγάλες φασαρίες που δεν σηκώνουν καμιά  ψευδο-μαρξιστική ανάλυση, αλλά εμπίπτουν στην κοινή λογική  της πολιτικής της αρπαγής, της πλαστογραφίας και του ιμπεριαλισμού, άσχετα εάν τα Σκόπια είναι μικρά  το δέμας, αλλά  η πληγή όμως είναι μεγάλη.
Βέβαια για αυτή την κατάσταση , φταίνε από την άκρα δεξιά , μέχρι την άκρα αριστερά, άσχετα αν  ορισμένοι πολιτικοί μας , διατείνονται  ότι «σε μια μέρα θα μπορούσαν  να λύσουν  το Σκοπιανό και κάθε συνακόλουθο  του πρόβλημα» ,λές
 και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, αν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα, θα μπορούσαν  να λύσουν  το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, το Ιράν , το Ιράκ και την Κορέα και να αναπαυθούν και μια μέρα από τις υπόλοιπες της εβδομάδας, που τους  απομένουν.
Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί ,ή εδώ, το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Το σκοπιανό ποντίκι  μαξιμαλίζει  και με τον ανελέητο και επίμονο μαξιμαλισμό του κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, ενώ κάποιοι από τους δικούς μας  πολιτικούς, μηδενός εξαιρουμένου, μας συμβουλεύουν να  είμαστε υπομονετικοί,  να μην είμαστε ενδοτικοί με γενναιότητα-λές και μας απομένουν άλλα πολιτικά παιχνίδια, ελιγμοί- και αντί να κριτικάρουν  τους εθνικιστές επιθετικούς Σκοπιανούς και τους προστάτες τους, τα βάζουν με ορισμένους Εθνικιστές που αρνούνται αν μη τι άλλο να πράξουν , τουλάχιστον να μην στήνονται, σε τέτοιου είδους παιχνίδια.
Ε , αυτό παραπάει, για να μην είναι φαιδρό και εν προκειμένω πάντα με την ρητορική έννοια της  τρομοκρατίας «περί εθνικιστών», άς  γίνουμε αναγκαστικά και όλοι σχεδόν  Εθνικιστές,  θέλουμε δεν θέλουμε, σαν τον  Μπρέχτ, που προανέφερα.
Εάν λοιπόν γίνει κάποιο δημοψήφισμα, τα ποσοστά θα είναι προφανώς συντριπτικά, γιατί ο μέσος Έλληνας αντιλαμβάνεται μια χαρά το προφανές, πληγώνεται, εξοργίζεται αντιδρά και τρελαίνεται με τέτοιου είδους τερτίπια πολιτικών που δεν έχουν όραμα και προοπτική, στρεβλώνοντας το αυτονόητο εγκληματικά, είτε από ιδεολογική πλατυποδία , είτε λόγω πλύσης εγκεφάλου.
Και τουλάχιστον όσον αφορά το άτομο μου , θα είμαι ο τελευταίος που θα νοιαστεί αν το θέμα το ανακινεί ο καταδικασθείς Δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος, ή ο πολιτικός Καρατζαφέρης, ή ο τέως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάγκαλος, ή  η  τέως Πρόεδρος του  ΚΚΕ κ.Παπαρήγα  ή ο οποιοσδήποτε, καθόσον το θέμα δεν είναι πρόβλημα που πρέπει μόνο να ανακινηθεί , γιατί ήδη υπάρχει και μάλιστα σοβαρότατο, αλλά θα  πρέπει να αντιμετωπισθεί δραστικά ενιαία και  με οξυδέρκεια από ολόκληρο τον Ελληνισμό, απανταχού  κατοικούντων, και μάλιστα από τον πρόσφατο  Υπουργό των Εξωτερικών..
Εν κατακλείδι λοιπόν πάω να κατασκευάσω μια σάρισα-αχρείαστη  νάναι- και δεν καταλαβαίνω κανένα , γιατί για να σκύψω  το κεφάλι μου το θεωρώ αν μη τι άλλο τουλάχιστον ταπεινωτικό τόσο για την ίδια μου την γενιά  όσο και για την ίδια μου καταγωγή εδώ και χρόνια, μια και οι Πολιτικοί μας, εκεί μας έσπρωξαν τόσα χρόνια και εκεί μας οδήγησαν οι πράξεις τους, στο να προμηθευόμαστε έγκαιρα αχρείαστα πράγματα Άλλωστε το να ενδιαφερόμαστε για την οποιαδήποτε Χώρα που πλήττεται  από την παγκόσμια κοινότητα, όπως η Νικαράγουα ή το Ιράκ και το Ιράν και τόσες άλλες, είναι και αυτονόητο  και παρήγορο ότι τουλάχιστον σε αυτό τον τόπο δεν χάσαμε την ανθρωπιά μας, αλλά τι πιο  αυτονόητο να ενδιαφερθούμε για το ίδιο μας το σπίτι.
Κλείνοντας και θέλοντας να δικαιολογήσω τα  γραφόμενα  μου, πήρα αφορμή από μια επίσκεψη μου στα Σκόπια με  άτομα και πρόσωπα  επαίοντα και είδα τις  αλυτρωτικές  διαθέσεις των Σκοπιανών από ένα εκπρόσωπο τους-ξεναγό το επάγγελμα- που τουλάχιστον η διακριτική του άποψη λόγω θέσης απέναντι σε επισκέπτες της Χώρας του, θα έπρεπε να ήταν  διπλωματική και όχι  ακραιφνώς «εθνικιστική» όπως ήταν η δική του.
Αυτά λοιπόν και ο νοών ,νοείτω.

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Θα ήμουν ο τελευταίος στον μάταιο τούτο κόσμο που οι τυχόν  «εθνικιστικές» μου πράξεις   απέναντι σε άλλους λαούς και Χώρες, θα είχαν σοβινιστικό  και κατακτητικό  χαρακτήρα. .Γιατί εκείνο που προέχει στους χαλεπούς χρόνους που ζούμε, είναι η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, απανταχού της γής, η οικονομική τους άνοδο και δια μέσου αυτής η καλυτέρευση του βιοτικού τους επιπέδου και όχι η αυτοκαταστροφή  τους μέσα από πολεμοχαρείς βλέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: