KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
 • ΑΡΘΡΑ--
 • ΕΛΛΑΔΑ--
 • ΥΦΗΛΙΟΣ--
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
 • ΑΠΟΨΕΙΣ--
 • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
 • ΠΑΙΔΕΙΑ--
 • ΙΣΤΟΡΙΑ--
 • ΜΟΥΣΙΚΗ--
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
 • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
 • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
 • Μ.Μ.Ε--
 • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
 • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
 • BLOGS--
 • ΔΙΑΦΟΡΑ--
 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
 • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Ο Β.ΔΕΔΙΔΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ 

Του ΔΕΔΙΔΗ  Βασιλείου
e mail : billdedidis@gmail.com
blog   : EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

Πλούσια και αυτή την εβδομάδα  που πέρασε, η θεματολογία, τόσο στα πρόσωπα, όσο και στα γεγονότα και μάλιστα όχι μόνο σε επίπεδο Δήμων  της ευρύτερης Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και πανελλαδικά.
Κον  Βύρωνα ΠΟΛΥΔΩΡΑ, Τέως Υπουργό Δημόσιας Τάξης
Κύριε Υπουργέ
Αν  η πραγματικότητα , ήταν μυστήριο-όπως ισχυριζόταν ο πολυπράγμων Ζάν Κοκτό-, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορώ να το κρίνω, τα πραγματικά περιστατικά που περικλείονται κατά την διάρκεια της Υπουργίας σας στον τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της Δημόσιας Τάξης, σας καθιστούν άτομο μυστηριώδες και κυρίως ακαταλαβίστικο, τόσο για τις πράξεις σας που αφορούν την διοίκηση σας στο Υπουργείο, όσο και για τα λόγια σας που δυστυχώς για πολλούς από εμάς, είναι δύσκολο  να κατανοήσουμε το νόημα τους, με τις τελευταίες δηλώσεις σας, που είδαν το φώς της δημοσιότητας.
Και επειδή μας έριξες πάλι με τον Στρατηγό Άνεμο μια βόμβα «ναπάλμ» χιλίων μεγατόνων, με το Κόμμα της Χρυσής Αυγής, που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα της, θέλω παρακάτω να αντιπαραθέσω  μερικές μου σκέψεις, για ορισμένες  δηλώσεις σας την περίοδο της θητείας σας στο προαναφερόμενο Υπουργείο.
Εκτός και  θεώρησες υποτιμητικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός υπουργοποίησε τον Άδωνι και εσάς σας άφησε στην «απέξω», και εσείς δηλώσατε  ότι δηλώσατε, από εκδίκηση και μόνο. Τέλος πάντων, να πάμε στο προκείμενο.
Επειδή, πιστεύω ότι η γλώσσα των αρχαίων προγόνων για την οντότητα σας, είναι και η μητρική σας, επιτρέψτε μου, να σας  απαντήσω στις καθαυτό πράξεις σας, με την ίδια γλώσσα. «Άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει», που σημαίνει ότι για να ηγηθείτε αχρείων υφισταμένων σας, πρωτίστως πρέπει να μάθετε να  εξουσιάζετε  του ίδιου του εαυτού σας.
Τουτέστιν , δεν μπορώ να καταλάβω, την  χρησιμότητα  ενός Υπουργού, που στην θέση του-κατά την δική του ρήση- «αγγαρεία κάμνομεν», εάν το μεταφέρω σωστά, βλέπει την υπουργοποίηση του,ως αγγαρία.
Επειδή κύριε Υπουργέ, υπηρέτησα και εγώ για είκοσι οκτώ χρόνια σε αυτό το Υπουργείο, τόσο ως Υφιστάμενος, όσο και ως Προιστάμενος, στην ιδιόμορφη, ιδιότροπη, δύσκολη και ιδιάζουσα αυτή δουλειά, οι άνθρωποι που με ενέπνεαν για το καλύτερο, ήταν αυτοί που δεν με απαξίωναν, αλλά αυτοί που επικροτούσαν την οποιαδήποτε προσπάθεια μου, ώστε εάν μια φορά αποτύγχανα σε κάποιο θέμα που καταπιανόμουν, ξανά-ξανά να προσπαθώ να το  φέρω σε πέρας επιτυχώς.
Αυτό για όλους εμάς που αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τη γλώσσα του λαού, λέγεται πατρική  νουθεσία και επιβράβευση των προσπαθειών τους. Εσείς τους απαξιώσατε εσαεί και  απαξάπαντες. Τι  θέλεις να σου προσφέρουν και αυτοί οι έρμοι.
Βέβαια να συμφωνήσω μαζί σας, για την απομάκρυνση των παρασίτων και των πραγματικών αχρείων, αυτών που νέμονται και τον κόπο των συναδέλφων τους και ουσιαστικά δεν σέβονται τον ιδρώτα τους για την πάταξη του εγκλήματος και τόσον άλλων καθηκόντων που έχουν επιφορτισθεί οι συνάδελφοι τους. Συνεργασθείτε με τους άξιους, και τους αχρείους να τους στείλετε στα «τάρταρα τα ενδότερα». Τότε θα σας παραδεχθώ.  Αλλά να σας κάμνει ο Πρωθυπουργός την τιμή, να σας υπουργοποιεί και εσείς να παραμένετε στη θέση σας, «από αγγαρεία», λυπάμαι πολύ, αυτό δεν αφορά το βίτσιο σας, αλλά αφορά την ασφάλεια ενός λαού που πληρώνει φόρους και αναμένει από τους ιθύνοντες Υπουργούς του, δράση και σύνεση, για αγαθοεργό αποτέλεσμα  στον τομέα, στον οποίο ετάχθητε. Τότε ίσως η πραγματικότητα, θα ήταν ολοφάνερη και χειροπιαστή, και όχι μυστήριο.   

Κον Χάρη Τσιόκα- τέωςΒουλευτή του ΠΑ .ΣΟ.Κ.
Κύριε τέως Βουλευτά
Σε ομιλία σας στο Δημοτικό διαμέρισμα Κουφαλίων και μάλιστα σε πολυπληθές ακροατήριο, στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, άκουσα με προσοχή, την στεντόρεια φωνή σας, να προσπαθεί να πείσει τους παρευρισκομένους, ότι  το ΠΑΣΟΚ σίγουρα δεν είναι ίδιας ιδεολογίας με την Νέα  Δημοκρατία και υπάρχουν σαφείς διαφορές, τόσο σε επίπεδο δράσης, όσο και σε επίπεδο ιδεών.Το πρόβλημα όμως δεν είναι , όπως τουλάχιστον το κατάλαβα εγώ, αν αυτό το γνωρίζουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, αλλά , αν το γνωρίζετε εσείς τα στελέχη του. Γιατί οι πράξεις των στελεχών του, κυρίως θα δημιουργήσουν την διαφορά, ώστε να πείσουν τους ψηφοφόρους για το αντίθετο. Πολύ φοβάμαι ότι , μερικοί καρεκλοκένταυροι από τα στελέχη  σας, ζώνη ασφαλείας θέλουν να φορέσουν και πάλι σε «θώκους υπουργικούς και βάλε», εξασφαλίζοντας βίον ανθόσπαρτον και ευδαίμονα και δεν βαριέσαι και πάλι ο λαός.
Όταν λοιπόν τους νουθετήσετε κύριε Τσιόκα είτε απομακρύνοντας τους, είτε βάζοντας τους , στον σωστό δρόμο, τότε μόνο το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να έχει ιδεολογική διαφορά από οποιοδήποτε κόμμα του Κοινοβουλίου. Διαφορετικά, παραφράζοντας μια αγγλική παροιμία που λέει ότι « αν μια φορά αποτύχεις, ξανά –ξανά προσπάθησε», πολύ φοβάμαι ότι, όσες φορές και να προσπαθήσετε, στην αποτυχία, θα οδηγηθείτε. 

Κους-Κους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Χαλκηδόνας 

Κύριοι, με τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα τόσο σε πανελλαδική κλίμακα, όσο και σε τοπική-με την περίπτωση πυρκαγιάς σε συμπολίτη μας-, κρίνεται απαραίτητη η οποιαδήποτε δράση σας και η συνεννόηση  σας, προκειμένου ο Δήμος μας, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον να αποκτήσει ένα όχημα πυρόσβεσης, που πιστεύω ότι με λίγη καλή θέληση και τρόπος μεταχείρισης του θα βρεθεί και θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα, έστω και σε μια και μόνο περίπτωση-πράγμα  που αντεύχομαι-, στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου μας.
Και στο κάτω-κάτω, αν δεν υπάρχουν ανάλογα κονδύλια της κρατικής μέριμνας-που πρέπει να υπάρχουν-, προσπαθήστε με  εράνους, κάτι που είναι εφικτό, προβάλλοντας την επιτακτική του ανάγκη και ανάλογα στους συμπολίτες μας, για την απόκτηση του.
Χρόνια το ακούω στις εξαγγελίες των υποψηφίων Δημάρχων, και μόλις περάσουν τα σκαλιά της εξουσίας, μπλέκονται στα χρονοβόρα γρανάζια της καθημερινότητας, χάνοντας το δάσος και βρίσκοντας το δένδρο.  Καιρός να το υλοποιήσετε.
Μην αρκείστε στην εθελοντική  συνεισφορά μόνον του Συλλόγου Εθελοντών Διασωστών-Πυροσβεστών, στα Κουφάλια, γιατί και το αυτοκίνητο πλέον που υφίσταται, τα "έφαγε" τα ψωμιά του. 
]
Κους-Κους Υπερόπτες Πολιτικούς, ακατονόμαστους και μη

Κύριοι, διάβαζα προχθές σε μια συνέντευξη που ανέφερε ότι στη Γαλλία , προκειμένου να ακολουθήσεις πολιτική καριέρα, το πρώτο προσόν που  απαραιτήτως πρέπει να έχει κάποιος που επιθυμεί τέτοιου είδους μονοπάτια, πρέπει να είναι απόφοιτος της Ecole Nationale Administrative, δηλαδή  με λίγα λόγια πρέπει να είσαι απόφοιτος μιας Εθνικής Σχολής Διαχείρισης, σε στενά πλαίσια μετάφρασης.
Δηλαδή  ούτε λίγο, ούτε πολύ, πρέπει να έχεις τα ουσιαστικά προσόντα που καθιστούν τον πολιτικό γνώστη της διαχείρισης πραγμάτων και καταστάσεων και όχι Βιογραφικό πέντε σελίδων με ψεύτικα κυρίως στοιχεία και εντυπωσιακές «μπούρδες».Λές και δεν γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο.
Στον τόπο μας , φαίνεται ότι η πολιτική και οι πολιτικοί εκπορεύεται και εκπορεύονται με γνώμονα τις κουμπαριές και τις λοβιτούρες, και εν κατακλείδι, αυτό που διαφαίνεται στη συνέχεια, είναι η προσωπική «κονόμα».
Γιατί , δεν μπορεί να σε κατονομάζουν ότι τα  «άρπαξες» και να  σε φωτογραφίζουν σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων σου, και σύ  «πέρα βρέχει».
Δύο πράγματα τότε συμβαίνουν, ή ότι είσαι χοντρόπετσος και  σε φτύνουν και συ αντιλαμβάνεσαι ότι ψιχαλίζει, ή ότι τα άρπαξες και  «ποιείς την νήσσα», κοντολογίς κάνεις την πάπια, γιατί λές που θα πάει , θα περάσει, θα ξεχαστεί και αποδώ πάνε και οι άλλοι Το πρόβλημα όμως είναι τι θα απολογηθείς  στα παιδιά σου μεθαύριο,  για τα αποκτηθέντα περιουσιακά σου  στοιχεία, πώς τα απέκτησες και σε βάρος ποίων.. Έτσι όπως με κατηγορούν, ή με τον τίμιο ιδρώτα μου;  Γιατί  τους κατηγόρους σου, όταν είσαι «καθαρός», τους στέλνεις στον  «κατή» και δεν τους έχεις καθημερινά να σε συκοφαντούν ασύστολα και προπαντός άδικα. Διαφορετικά λουφάζεις  και  περιμένεις την  «θεία Δίκη».Άλλωστε, υπερόπτη πολιτικέ που κυρίως σε σένα απευθύνομαι, το καταραμένο, στην κατάρα καταλήγει, διαφορετικά , θα μας πέσουν και τα λίγα αυτά μαλλιά που μας απέμειναν, και θα χρειαστούμε περούκες.
Και είναι πανάθεμα τις και ακριβές.

Κους-Κους συμπολίτες μου

Αγαπητοί φίλοι συμπολίτες, αντιλαμβάνομαι ότι σε μια ευνομούμενη κοινωνία, αυτοί που απαρτίζουν το Κράτος-Έθνος, είμαστε εμείς οι  ίδιοι και επομένως η κάθε διαμαρτυρία μας που αφορά τους πολιτικούς μας και κάθε είδους διαχειριστές της εξουσίας σε αυτόν τον τόπο, είναι  «σάρξ εκ της σαρκός μας».
Άραγε λοιπόν,  «τι μέλλει γίγνεσθαι». Απλώς, εφαρμόστε αυτό που κυρίως   διεμήνυσε ο αλησμόνητος Πρόεδρος των Η.Π.Α. Τζών Φ.Κέννεντυ, στους συμπατριώτες του Αμερικανούς.
«Αμερικανοί, μη ρωτάτε τι πράττει για σας η πατρίδα, τι κάνετε εσείς για αυτή , είναι το ερώτημα».
Επομένως, φίλοι συμπατριώτες, παραφράζοντας την ρήση του αδικοχαμένου δολοφονηθέντος Προέδρου, μαζί με αυτά που πράττουν οι πολιτικοί μας για μας, καιρός είναι να πράξουμε και εμείς  τα δέοντα, αντιστεκόμενοι  σε κουμπαριές και σε «σωτήρες» ουρανοκατέβατους, που μόνη έγνοια τους είναι, το πώς θα αυγατίσουν την περιουσία τους.
Και να είστε σίγουροι ότι, τουλάχιστον θα κοιμάστε ήσυχοι, χωρίς    να πετάνε από πάνω σας, μαλλιά ,κουβάρια και περούκες.

Αυτά λοιπόν για αυτή την βδομάδα και  «εις αύριον τα σπουδαία»
O BLOGGER

Δεν υπάρχουν σχόλια: