KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
 • ΑΡΘΡΑ--
 • ΕΛΛΑΔΑ--
 • ΥΦΗΛΙΟΣ--
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
 • ΑΠΟΨΕΙΣ--
 • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
 • ΠΑΙΔΕΙΑ--
 • ΙΣΤΟΡΙΑ--
 • ΜΟΥΣΙΚΗ--
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
 • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
 • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
 • Μ.Μ.Ε--
 • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
 • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
 • BLOGS--
 • ΔΙΑΦΟΡΑ--
 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
 • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

 Ο Γ.Α.Παπανδρέου έκανε δωρητές οργάνων όλους τους Ελληνες με το ζόρι.

 Τα σώματα των Ελλήνων πολιτών ανήκουν στο κράτος…!
Σύμφωνα με το Νόμο (Ν.3984/27-11-2011) που έφτειαξε ο ΓΑΠ, οι Ελληνες και αφού διαπιστωθεί ο εγκεφαλικός τους θάνατος, γίνονται αυτόματα δωρητές οργάνων και χωρίς κάν να ρωτηθούν!
Τον αντισυνταγματικό αυτό Νόμο τον υπέγραψαν οι Κ. Παπούλιας, Ε. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος, Μ. Κουτρουμάνης και ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου και ισχύει απο την ημερομηνία δημοσίευσής του στην εφημερίδα της κυβέρνησης δηλαδή απο 27-11-2011.

Σημειώστε, ότι ενώ για τα παιδιά-δότες χρειάζεται άδεια γονέων ή συγγενών, για τους ενηλίκους δεν χρειάζεται καμμία απολύτως άδεια απο τους συγγενείς.
Σε περίπτωση, που ο μελλοντικώς θανών δεν θέλει να γίνει δότης πρέπει να στείλει επιστολή στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (eom.gr).
Στη συνέχεια, για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω το άρθρο 9 του συκεκριμένου Νόμου.
Αρθρο 9 (Νόμου 3984/27-11-2011)
1. Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον είναι ενήλικο και συντρέχουν οι προϋποθέσεις της επόμενης παραγράφου. Η αφαίρεση από ανήλικο επιτρέπεται εάν συναινούν σε αυτό οι γονείς ή ο γονέας, που έχουν την επιμέλεια του τέκνου. Εάν δεν υπάρχουν ή έχουν εκπέσει από τη γονική μέριμνα, η συναίνεση παρέχεται από τον επίτροπο. Η συναίνεση δίνεται: α) με έγγραφο στο οποίο βεβαιώνεται η γνησιότητα της υπογραφής, β) με προφορική δήλωση, που καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο, το οποίο τηρείται στον Οργανισμό Αφαίρεσης ή στη Μονάδα Μεταμόσχευσης. Κατά τη δήλωση παρίστανται δύο μάρτυρες, οι οποίοι συνυπογράφουν στο ειδικό βιβλίο. Η συναίνεση πρέπει να είναι ρητή και ειδική. Τα έγγραφα υπό α΄ και β΄ φυλάσσονται στον ιατρικό φάκελο του δότη.
2. Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3. Η έναρξη ισχύος της παρούσας παραγράφου αρχίζει από 1.6.2013 προκειμένου στο διάστημα αυτό να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών μέσω εφαρμογής συγκεκριμένης ενημερωτικής εκστρατείας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται ο τρόπος και κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με την εκδήλωση θετικής ή αρνητικής δήλωσης του κάθε ατόμου και ο τρόπος συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.
3. Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο όπου καταχωρίζονται οι δηλώσεις των πολιτών περί αντίθεσής τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατον. Κάθε ενήλικος πολίτης μπορεί να αποστέλλει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σχετική δήλωσή του, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής. Για τη δήλωση δεν απαιτείται συγκεκριμένος τύπος, αρκεί να συνάγεται ρητά και αβίαστα η ακριβής βούληση του προσώπου. Η δήλωση αυτή είναι ελεύθερα ανακλητή. Η ανάκληση γίνεται με νεότερη δήλωση ανάκλησης, η οποία αποστέλλεται ομοίως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Η αρχική δήλωση διαγράφεται από το αρχείο και θεωρείται ως μη γενόμενη.
4….
Ολόκληρο τον Νόμο που πέρασε μουλωχτά ο ΓΑΠ με τους συν αυτώ από τη Βουλή, μπορείτε να τον διαβάσετε στη συνέχεια. Δεν άνοιξε ούτε μύτη…

Παρατηρείστε, τι λέει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για το θέμα της άδειας αφαίρεσης οργάνων με “συναίνεση των” συγγενών …
O EOM λέει ότι μέχρι τώρα…
 1. Πάντοτε ζητάται η συναίνεση των συγγενών. Ερώτηση: ποιός την ζητάει;
 2. H συναίνεση ζητάται μόνο απο σεβασμό… στην οικογένεια του δότη.
 3. Το όργανα απο πολλούς δυνητικούς δότες δεν αξιοποιούνται επειδή “δεν είχαν συζητήσει ποτέ όσο ζούσαν με την οικογένειά τους τη θετική τους στάση απέναντι στη Δωρεά Οργάνων”.
Aυτό από τον Ιούνιο του 2013 αλλάζει.
Αν δεν έχει κάνει κάποιος δήλωση στον ΕΟΜ, στα αρχεία του οποίου πρόσβαση δεν έχει κανένας συγγενής…, σύμφωνα με τη παράγραφο 2 του άρθρου 9 του Νόμου του ΓΑΠ είναι εν δυνάμει δότης.
Με το νόμο του ΓΑΠ ο κάθε Ελληνας έχει γίνει δότης με το ζόρι…!
Αυτό είναι αντισυνταγματικό και δεν το συζητάω με κανένα. Ο Νόμος πρέπει να καταργηθεί, όχι γιατί είμαι αντίθετος στη δωρεά οργάνων αλλά γιατί καταστρατηγεί την ελεύθερη βούληση του θανόντος, που δεν μπορεί εκ προοιμίου να θεωρείται θετική αφού αποθάνει…

Αντί συμπεράσματος

Δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης που ο ΓΑΠ εγνώριζε ότι θα περιέλθει η χώρα, δεν θα έπρεπε να προωθήσει το 2011 τέτοιο νόμο στην Ελλάδα, διότι θα έθετε τις βάσεις ανάπτυξης μηχανισμών εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων.
Ο Νόμος 3984/27-11-2011 προυποθέτει τον εγκεφαλικό θάνατο για την αφαίρεση ζωτικών οργάνων απο έναν ασθενή χωρίς την συναινεσή του ή τη συναίνεση των συγγενών του, κάτι που θα επιφέρει αναγκαστικά και τον βιολογικό του θάνατο.
Ο Νόμος αυτός ανοίγει παράθυρα εκτός απο το εμπόριο οργάνων και στη διεξαγωγή ιατρικών πράξεων ευθανασίας στην Ελλάδα. Δημιουργεί ηθικά διλήμματα ανάμεσα σε ιατρούς και συγγενείς και τους οδηγεί σε αλισβερίσια που μπορούν να τους οδηγήσουν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις και εγκλήματα.
Αναρωτιέμαι πόσοι (ασθενείς ή όχι…) κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους ή εγκληματίες, για κάποιο τίμημα (κρυφό ή φανερό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: