KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012


  Διαβάστε πως αντιμετωπίζει κάθε Ζώδιο την απιστία

Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ερωτική απιστία και αναμφίβολα πολλοί από μας την έχουμε …ζήσει στο πετσί μας! Η απιστία ανακινεί δυσάρεστα συναισθήματα, όπως ζήλια, εκδίκηση και συχνά καταλήγουν σε χωρισμούς.

Κι όμως, η ερωτική απιστία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής, αφού –κακά τα ψέματα– κάθε άνθρωπος μπορεί –εν δυνάμει– να μπει σ΄αυτό το «παιχνίδι». Θα πρέπει ωστόσο να διαχωρίσουμε την ερωτική απιστία από μια υπάρχουσα σχέση όπου ένας εκ των δύο συνάπτει μια παράλληλη ερωτική σχέση, δηλαδή το ερωτικό τρίγωνο το οποίο είναι μια σαφώς περιπλοκότερη και δη ψυχοφθόρος διαδικασία.


Εδώ μιλάμε περισσότερο για τη «στιγμιαία» απιστία, τη στιγμή δηλαδή κατά την οποία ένας δεσμευμένος άνθρωπος «εμπλέκεται» σε μια εφήμερη ερωτική περιπέτεια, η οποία όπως ήρθε έτσι φεύγει από τη ζωή του.

Δεν πρέπει βεβαίως να παραβλέπουμε και τις ποικίλες ηθικές αναστολές οι οποίες «απαγορεύουν» την απιστία, παρότι μια αξιόλογη μερίδα ανθρώπων θα ήθελε να πέσει στο δέλεαρ μιας εφήμερης ερωτικής περιπέτειας και αυτό είναι ανεξάρτητο από τα δώδεκα ζώδια.

Στην πραγματικότητα λοιπόν όλα τα ζώδια είναι λιγότερο ή περισσότερο ικανά στην απιστία και σημασία έχει ποια είναι η στάση απέναντι σ΄αυτήν και πως την αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά, κάτι που θα εξετάσουμε στο παρόν άρθρο.

ΚΡΙΟΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Η παρορμητική, φλογερή, ατίθαση και εν πολλοίς τραχιά φύση του Κριού είναι αλήθεια ότι δε δέχεται καθόλου εύκολα την απιστία του συντρόφου του, αν και για πάρτη του φαίνεται να βάζει …μπόλικο νερό στο κρασί του! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Κριός είναι κατακτητικός, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Ο εγωισμός του ζωδίου δε μπορεί εύκολα να χωνεύει την απιστία, διότι έτσι νιώθει ότι έχει χάσει την πρωτιά και τον ηρωισμό του, δύο βασικές ιδιότητες του Κριού. Πάντως, ο άνδρας Κριός τείνει περισσότερο προς την απιστία απ΄ότι η γυναίκα κι αυτό επειδή η φύση του ζωδίου τονίζει πιο πολύ την κατακτητική πλευρά του αρσενικού. Η γυναίκα Κριός από την άλλη, αν μπει στη διαδικασία της απιστίας είναι επειδή δεν της δίδεται η απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται ή περιορίζεται υπερβολικά η προσωπική της αυτονομία. Σημασία έχει ότι η πολύ ισχυρή λίμπιντο του ζωδίου μπορεί σχετικά εύκολα να σπρώξει τον Κριό στην εφήμερη ερωτική περιπέτεια, πολύ περισσότερο επειδή δεν εμπλέκεται σε ευθύνες και υποχρεώσεις.

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Ο άνδρας Κριός μπορεί να αντιδράσει απότομα, με σκληρή συμπεριφορά, αφού νιώθει ότι έχει πληγεί ο ανδρικός του εγωισμός. Πολλά ωστόσο εξαρτώνται από το πόσο μπορεί να ελιχθεί το ταίρι του, αφού η οργή του Κριού ξεθυμαίνει σχετικά γρήγορα. Η γυναίκα Κριός από την άλλη αντιμετωπίζει την ερωτική απιστία με μάλλον πιο αντιφατικά συναισθήματα. Πιο εύκολα θα προτιμήσει να προχωρήσει σε οριστικό χωρισμό, παρά να βάλει νερό στο κρασί της. Πάντως οι εφήμερες ερωτικές περιπέτειες χτυπούν σχετικά συχνά τις πόρτες των Κριών, γι΄αυτό και οι προκλήσεις τούς έχουν συνέχεια σε αναμμένα κάρβουνα.

ΤΑΥΡΟΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Η αργή, σταθερή και πραγματιστική φύση του Ταύρου δεν τον φέρνει συχνά αντιμέτωπο με εφήμερες ερωτικές εμπειρίες, αφού ως ζώδιο προτιμά το «άραγμα» σε μια σταθερή και ασφαλή συναισθηματικά και υλικά σχέση. Κι όμως, το αδύναμο σημείο του Ταύρου είναι φιληδονία (ζώδιο της Αφροδίτης γαρ!) η οποία μπορεί να τον σπρώξει σε μια τέτοια περιπέτεια, αλλά δεν εγκαταλείπει καθόλου εύκολα την υπάρχουσα σχέση του. Αν και αυτοί ισχύει σε αμφότερα τα φύλα, φαίνει να χαρακτηρίζει περισσότερο τον άνδρα Ταύρο παρά τη γυναίκα. Η γυναίκα Ταύρος δύσκολα θα απιστήσει (αρκεί η ερωτική της ζωή να είναι πλούσια), αλλά αν προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, μάλλον θα αποφασίσει τον οριστικό χωρισμό από την υπάρχουσα σχέση. Και επειδή δεν παίρνει εύκολα στιγμιαίες και ριζικές αποφάσεις θα προτιμήσει να αποφύγει την εμπλοκή της σε μια τέτοια περιπέτεια. Με άλλα λόγια ο Ταύρος δε χαλά εύκολα τη βολή του για μια στιγμιαία περιπέτεια, αν και είναι ιδιαίτερα ικανός να κουκουλώνει τις …πομπές του!

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Σίγουρα δεν αντιμετωπίζει καθόλου εύκολα την ερωτική απιστία του συντρόφου του, αφού η ανάγκη του για σταθερότητα και ασφάλεια κλονίζονται εκ βάθρων. Αν και κυριεύεται από ζήλια και κτητικότητα, φροντίζει με κάθε τρόπο να μην εκδηλώνει τις πιο αδύναμες πτυχές του χαρακτήρα του. Πάντως ο άνδρας Ταύρος αν απιστήσει θα απιστήσει για καθαρά λόγους σεξουαλικής ικανοποίησης της στιγμής, με άλλα λόγια σπανιότατα τη διατηρεί. Η γυναίκα Ταύρος είναι πιο απόλυτη: για να φθάσει στην απιστία σημαίνει ότι η ερωτική στη ασφάλεια και σιγουριά απουσιάζει πλήρως, γι΄αυτό και θα προτιμήσει να διαλύσει την υπάρχουσα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Η ευέλικτη, πλαστική, αέρινη και ασταθή φύση των Διδύμων δεν απολαμβάνει την καλύτερη υπόληψη όσον αφορά την …ερωτική απιστία και η στατιστική το αποδεικνύει ξεκάθαρα. Κι όμως δεν είναι ζώδιο που εκδηλώνει αρνητική σκοπιμότητα ή δόλο σ΄αυτόν τον τομέα. Είναι περισσότερο η δαιμόνια περιέργεια του ζωδίου που του δίνει –και μάλιστα δικαίως– τον τίτλο του «κατεργάρη» του Ζωδιακού. Απ΄τη φύση του, το ζώδιο αυτό αρέσκεται να δοκιμάζει παίζοντας, οπότε μια απιστία εξάπτει πολλές φορές τη φαντασία του και αυτό ισχύει τόσο στον άνδρα, όσο και στη γυναίκα Δίδυμοι. Δεν είναι όμως ζώδιο που θα κάνει το μεγάλο άλμα ή θα πάρει σημαντικές αποφάσεις σ΄αυτόν τον τομέα. Ο δημοσιογράφος του ζωδιακού, όπως αποκαλούνται οι Δίδυμοι προσεγγίζει τον έρωτα επίσης δημοσιογραφικά και θα΄λεγα επιδερμικά και άρα επιπόλαια, χωρίς να βάζει ιδιαίτερες σκοτούρες στο μυαλό του. Σημασία έχει ότι το κίνητρο δεν είναι συνήθως σεξουαλικό, με άλλα λόγια οι Δίδυμοι δύσκολα παρασύρονται από μια λιμπιντική έκρηξη. Ως ζώδιο του αεικίνητου, φτερωτού και νεανία θεού Ερμή, οι Δίδυμοι όταν απιστούν θυμίζουν τη συμπεριφορά ενός έφηβου –ή μάλλον «προ-έφηβου»– που προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις έχοντας κάνει τη σκανδαλιά του.

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του ζωδίου, οι Δίδυμοι μάλλον θα αντιμετώπιζαν με αρκετή ψυχραιμία το ενδεχόμενο μιας ερωτικής απιστίας, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μπορούσαν οι ίδιοι να εμπλακούν σε μια τέτοια περιπέτεια. Ο άνδρας Δίδυμος παίζει εύκολα, αλλά δεν εγκαταλείπει εύκολα τη φωλιά και σιγουριά μιας υπάρχουσας σχέσης, η δε γυναίκα περισσότερο παίζει παρά μπαίνει στο …ψητό. Το γεγονός ότι απουσιάζει το αυτού καθεαυτού ερωτικό κίνητρο είναι αυτό που κάνει τους Διδύμους να αντιμετωπίζουν με αρκετή ψυχραιμία την απιστία, αφού ως γνωστό το ερωτικό κίνητρο είναι αυτό που γεννά όχι μόνο το πάθος και τη θέρμη, αλλά και τη ζήλια, την κτητικότητα και τα παιχνίδια εξουσίας, ιδιότητες αρκετά ξένες προς τη φύση των εγκεφαλικών και ορθολογιστών Διδύμων.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Η εσωστρεφής, δεκτική, προστατευτική και πολύ συναισθηματική φύση του Καρκίνου εκ πρώτης όψεως λειτουργεί ανασχετικά στην ερωτική απιστία, αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Εδώ έχει μεγάλη σημασία η διάκριση ανάμεσα σ΄έναν άνδρα και μια γυναίκα Καρκίνο. Η μητρική –και άρα θηλυκή– φύση του ζωδίου είναι λιγότερο «συμβατή» σ΄έναν άνδρα απ΄ότι μια γυναίκα. Στον άνδρα Καρκίνο σημασία έχει πόσο ισχυρό εμφανίζει το οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Θα μπορούσε κανείς να τον πει «μαμάκια» και αυτό έχει τόσο τα θετικά, όσο και τα αρνητικά του: στα θετικά είναι πιστός, παραδοσιακός, περιποιητικός, ζεστός και συναισθηματικός, ο οποίος δε μπορεί να δει άλλη από τη σύντροφό του. Όταν όμως το οιδιπόδειο είναι ισχυρό, τον στοιχειώνει, κάνοντάς τον να μεταπηδά από τη μία σχέση στην άλλη αναζητώντας τη Μητέρα-Θεά-Σύζυγο στη ζωή του. Αυτό σημαίνει ότι ο άνδρας Καρκίνος είναι πιο πιθανό να χωρίσει ή να διατηρήσει παράλληλη σχέση και όχι τόσο να απιστήσει (με την στιγμιαία έννοια του όρου). Η γυναίκα Καρκίνος από την άλλη λειτουργεί αρκετά: Είναι εκ φύσεως «μητριαρχική», επιβάλλοντας με γλυκό τρόπο τους όρους της στο σύντροφό της. Αν η γυναίκα Καρκίνος απιστήσει, πράγμα που σημαίνει ότι δε νιώθει συναισθηματική ασφάλεια και σιγουριά στη σχέση ή το γάμο της, θα φύγει και μάλιστα οριστικά, βρίσκοντας καταφύγιο στην αγκαλιά ενός άλλου.

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Ο Καρκίνος δε δέχεται καθόλου εύκολα την ερωτική απιστία, είτε πρόκειται για άνδρα είτε για γυναίκα και αυτό δεν είναι τυχαίο, μιας και μαζί με τον Αιγόκερω, θεωρούνται τα δύο πιο συντηρητικά και παραδοσιακά ζώδια του Ζωδιακού Κύκλου. Ο αντίκτυπος στην οικογένεια και κατ΄επέκταση την κοινωνία «φρενάρει» την απιστία, αλλά μόνο εξωτερικά, αφού το ζώδιο αυτό δρα περισσότερο υπόγεια και πλάγια, αποφεύγοντας μ΄αυτόν τον τρόπο τη γνωστοποίηση των «πράξεών» του και συνεπώς την κατακραυγή του. Ο οικογενειακός και κοινωνικός διασυρμός είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον ή στην Καρκίνο.

ΛΕΟΝΤΑΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Η φωτεινή, πληθωρική, γενναιόδωρη και αρκετά εγωκεντρική φύση του Λέοντα δεν αφήνει πολλά περιθώρια εμπλοκής σε εφήμερες ερωτικές περιπέτειες. Δεν είναι μόνο ο εγωισμός και υπερηφάνεια του ζωδίου που δεν το επιτρέπουν, αλλά και η ανάγκη του για μοναδικότητα και αποκλειστικότητα τον κάνουν να είναι από τα πιο πιστά ζώδια του Ζωδιακού Κύκλου. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα Λέοντας θέλουν να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο, γι΄αυτό και δεν αφήνουν να παρεισφρήσει τρίτος στο παιχνίδι. Το δέλεαρ της απιστίας όμως αφορά όλα τα ζώδια και ο Λέοντας μπορεί αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βέβαιον είναι ότι θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει την παγίδα μιας εφήμερης περιπέτειας. Περισσότερο επιρρεπής είναι μάλλον ο άνδρας Λέοντας, μιας και η ανάγκη του να επιβεβαιωθεί ο ανδρισμός του μπορεί να τον παρασύρει σε μια τέτοια περιπέτεια –καταδιωκόμενος από ενοχές–, αλλά είναι μάλλον απίθανο να εγκαταλείψει την υπάρχουσα σχέση. Η γυναίκα Λέοντας από την άλλη είναι πιο σταθερή, αρκεί να κολακεύεται –τονώνοντας έτσι την αυτοπεποίθηση, αν όχι τη ματαιοδοξία της– από το σύντροφό της. Αλλά και πάλι δύσκολα θα «παραπέσει» αναζητώντας την εφήμερη εμπειρία, εκτός κι αν αυτό υπαγορεύεται από πολύ σοβαρούς λόγους. Τότε, στην καλύτερη περίπτωση θα χωρίσει οριστικά ή στη χειρότερη θα δημιουργήσει μια παράλληλη σχέση.

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα Λέοντας δε δέχονται εύκολα την απιστία, θεωρώντας ένα τέτοιο γεγονός ως ευθεία αμφισβήτηση της σταθερότητας, της αφοσίωσης και του εγωισμού τους. Η ιδέα της μοναδικότητας και της αποκλειστικότητας διαπερνούν τον Λέοντα, κάνοντάς τον άκαμπτο, δογματικό και απόλυτο, οπότε μια απιστία δε δίνει πολλά περιθώρια επούλωσης. Τσάκισμα του ηθικού και ταπείνωση είναι οι συνηθέστερες εκδηλώσεις προς το σύντροφο που έχει υποπέσει στο «αμάρτημα» της απιστίας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Είναι η ψυχολογία τέτοια του ζωδίου που αντιμετωπίζει με εντυπωσιακό ρεαλισμό και ορθολογισμό την περίπτωση μιας ερωτικής απιστίας. Άλλωστε, η Παρθένος δεν είναι ζώδιο που «ελέγχεται» από τη λίμπιντο, αντίθετα μάλιστα και αυτή περνά από το μικροσκόπιο της ανάλυσης και της κριτικής προσέγγισης. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι το ζώδιο αυτό ψάχνει με κάθε τρόπο να βρει την τελειότητα και την καθαρότητα σε όλους τους τομείς της ζωής και η απιστία σίγουρα δεν είναι από τα πιο ευχάριστα πράγματα. Η απορρόφηση σε πρακτικούς τομείς της ζωής δε δίνει πολλά περιθώρια αναζήτησης μιας έστω εφήμερης ερωτικής εμπειρίας και σίγουρα δεν εξωθείται η Παρθένος από λόγους καθαρής σεξουαλικής ικανοποίησης της στιγμής. Η αυστηρή κριτική και αυτοκριτική διάθεση του ζωδίου λειτουργεί ανασχετικά σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Ωστόσο, ο υπερβολικός πραγματισμός και ορθολογισμός του ζωδίου δίνουν συχνά την εντύπωση ότι ακόμη και ο έρωτας είναι μια μορφή υποχρέωσης, καθήκοντος ή και συναλλαγής ακόμη, μιας και θυσιάζει τα πηγαία συναισθήματά του στο όνομα του «πρέπει». Η γυναίκα Παρθένος ταλαιπωρείται περισσότερο απ΄ότι ένας άνδρας, κάτι που συχνά αντανακλάται στη δύσκολη αισθηματική της ζωή.

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Η γήινη φύση της Παρθένου δίνει συντηρητισμό, ο οποίος σε συνδυασμό με τον πραγματισμό και ορθολογισμό αντιμετωπίζει την απιστία μάλλον χωρίς πανικό, αλλά με σχολαστική, αναλυτική και κριτική διάθεση. Αυτό ισχύει και στα δύο φύλα, αν και ο άνδρας Παρθένος την αντιμετωπίζει με περισσότερη ψυχραιμία απ΄ότι η γυναίκα Παρθένος η οποία τείνει να αποσύρεται στον εσωτερικό της εαυτό ασκώντας αυστηρή αυτοκριτική, κάτι που αντανακλά την ανάγκη της να βρει που έφταιξε η ίδια και σίγουρα δε θα παρουσιάσει μελοδραματικές εξάρσεις.

ΖΥΓΟΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Το κλασικό ζώδιο του ζευγαρώματος, ο Ζυγός γνωρίζει πολύ καλά τα θετικά και τα αρνητικά μιας ερωτικής σχέσης. Εκ φύσεως διπλωματικός, πρόσχαρος και ευγενικός, τόσο ως άνδρας, όσο και ως γυναίκα, ο Ζυγός δε μπορεί μόνος του, αφού έχει πάντα την ανάγκη της επιβεβαίωσης και του χειροκροτήματος των άλλων. Αν και είναι σφόδρα αντίθετος προς την απιστία, είναι αλήθεια ότι δε θα το βάλει εύκολα κάτω, όχι τόσο να επαναφέρει την ισορροπία στην διαταραγμένη σχέση, όσο περισσότερο στο να βρει σύντομα παρηγοριά στην αγκαλιά μιας καινούριας εμπειρίας. Δεν είναι όμως τόσο στη φύση του να «ψάχνεται» μεταπηδώντας από την μία ερωτική εμπειρία στην άλλη. Αυτό που ζητά είναι επιβεβαίωση και τόνωση του ηθικού του. Η λιμπιντική ικανοποίηση έρχεται μάλλον δεύτερη, γι΄αυτό και δε χαρακτηρίζεται από τα πιο άπιστα ζώδια. Άλλωστε, ο Ζυγός μιας και εμπλακεί, έχει την τάση να «βολεύεται» κάτι που ισχύει όχι μόνο στην φιλάρεσκη φύση της γυναίκας Ζυγού, αλλά και στην μαλαγανιά του άνδρα Ζυγού. Επιπλέον, η αναβλητικότητα και η αναποφασιστικότητα του ζωδίου επιδρούν μάλλον ανασχετικά στο τολμηρό άνοιγμα για μια εφήμερη ερωτική εμπειρία.

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Όταν νιώσει ο Ζυγός ότι δεν παίρνει την επιβεβαίωση και επικρότηση από το σύντροφό του και νιώθει μοναξιά, μάλλον σύντομα θα βρεθεί στην αγκαλιά ενός ή μιας άλλης. Ναι, είναι μελό, αλλά έχει την εκπληκτική ικανότητα να ανανεώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την ερωτική του ζωή κι αυτό ισχύει και στα δύο φύλα, αν και η γυναίκα Ζυγός μπορεί να ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Θα έλεγα ωστόσο ότι αν καλύπτεται σε μερικά βασικά της σχέσης του, ένας ή μία Ζυγός είναι πιθανό να εμπλακεί σε μια παράλληλη σχέση παρά να μεταπηδά από τη μια στην άλλη εφήμερη ερωτική σχέση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Το πιο μυστικοπαθές, απόλυτο, εσωστρεφές και παθιασμένο ζώδιο του Ζωδιακού Κύκλου παθαίνει –το λιγότερο– «αλλεργία» με το άκουσμα και μόνο της λέξης «απιστία»! Λέγεται ότι είναι το πιο ερωτικό ζώδιο και ότι αυτός ο ερωτισμός μπορεί να οδηγήσει το Σκορπιό σχετικά εύκολα στην απιστία, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο Σκορπιός δεν αναζητά τον έρωτα απλά και μόνο για την ικανοποίηση της στιγμής, απαιτεί άνευ όρων παράδοση –ψυχή τε και σώματι– του ερωτικού του συντρόφου. Η έμφυτη καχυποψία του, ο θυελλώδης ψυχικός και συναισθηματικός του κόσμος και το υπερήφανο πάθος του δε δίνουν πολλά περιθώρια για χαλαρά και επιπόλαια παιχνίδια. Για το Σκορπιό όλα είναι άσπρα ή μαύρα, δεν υπάρχουν τόνοι του γκρι. Η κτητικότητα, η ζήλια, τα παιχνίδια εξουσίας και ελέγχου, ακόμη και η εκδικητική του φύση είναι παροιμιώδη, υπογραμμίζοντας ότι η απιστία δεν έχει καμία θέση στη ζωή του. Κι όμως, το δέλεαρ του «απαγορευμένου έρωτα» τον έλκουν όσο τίποτε, τονίζοντας τον διαρκή αγώνα και πόλεμο με τον εσωτερικό του εαυτό και αυτό ισχύει τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα Σκορπιό. Έχει πλήρη αντίληψη της λίμπιντο και ως εκ τούτου ξέρει να την οδηγεί εκεί που αυτός και όχι αυτή θέλει.

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Ο Σκορπιός έχει μια …κάκιστη σχέση με την απιστία την οποία πολύ δύσκολα –μάλλον απίθανο– συγχωρεί. Η εφήμερη περιπέτεια αν και τον «συγκινεί» όσο τίποτε δύσκολα θα τον σπρώξει να τη γευτεί, για λόγους καθαρά προσωπικής υπερηφάνειας. Άλλωστε, όπως είπαμε και παραπάνω, ζητά πολλά περισσότερα από μια στιγμιαία ερωτική εμπειρία. Το βαθύ συναίσθημα δεν αρκείται στο εφήμερο παιχνίδι, κάτι που ισχύει και στα δύο φύλα, αν και είναι κάπως πιο εμφανές στη γυναίκα Σκορπιό. Η οριστική διακοπή της υπάρχουσας σχέσης στην περίπτωση απιστίας χαρακτηρίζει το Σκορπιό και τα πισωγυρίσματα σπανίζουν, αν όχι είναι ανύπαρκτα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Να ένα ζώδιο (μαζί με τους Διδύμους) που δεν έχει την καλύτερη …υπόληψη όσον αφορά τη σταθερότητα, την πίστη και την αφοσίωση στις ερωτικές σχέσεις! Η διαχυτική, εξωστρεφής, περιπετειώδης και πληθωρική φύση του Τοξότη δίνει μια ξέφρενη συμπεριφορά η οποία δε μπορεί να περιοριστεί στους τέσσερις τοίχους. Κατά βάση υπάρχουν δύο τύποι Τοξότη, οι «τυχοδιώκτες» και οι «ακαδημαϊκοί». Εννοείται πως κυριαρχεί ο πρώτος τύπος, ο οποίος είναι φιλελεύθερος, ατίθασος, πληθωρικός, γενναιόδωρος και επιπόλαιος, ενώ ο δεύτερος τύπος είναι πιο μελετηρός, φιλοσοφικός και αναζητητής της γνώσης και της αλήθειας. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι ο πρώτος τύπος Τοξότη δεν είναι ο τύπος της δέσμευσης και είναι η κλασική περίπτωση του Τοξότη που μεταπηδά από τη μία εμπειρία στην άλλη, σαν ένας άλλος Indiana Jones ο οποίος εδώ δεν αναζητά το χαμένο Δισκοπότηρο, αλλά τον ιδανικό εραστή, τον οποίο βεβαίως ποτέ δεν βρίσκει, διαιωνίζοντας έτσι το …κυνήγι. Δύσκολα κρύβεται και δεν είναι στο χαρακτήρα του οι πλάγιες και ύπουλες μέθοδοι. Η ειλικρίνειά του αφοπλιστική, πληγώνει εύκολα αυτόν ή αυτήν που είχε την ατυχία να προσδοκά πολλά… Αντίθετα, ο «ακαδημαϊκός» τύπος είναι πιο σταθερός, πιστός και αφοσιωμένος, αν και κάπως «πληκτικός», αφού ο έρωτας αυτού καθεαυτού έρχεται αν όχι τρίτος, δεύτερος σε σειρά προτεραιότητας.

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ο πρώτος τύπος Τοξότη είναι από πολύ εώς εντυπωσιακά ψύχραιμος στην περίπτωση που ο σύντροφος έχει «διαπράξει» απιστία. Δεν είναι ότι δεν αγαπά, αλλά επειδή είναι εκ φύσεως ανεξάρτητος και φιλελεύθερος, με αποτέλεσμα να τρέπεται σε φυγή με το άκουσμα και μόνο της λέξης δέσμευσης. Αντίθετα, ο δεύτερος τύπος Τοξότη φέρει πολύ πιο βαριά την ιδέα της απιστίας, αλλά ταυτόχρονα είναι ο τύπος που θα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να σώσει τη σχέση του ή της.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Η αυστηρή ηθική και ο παραδοσιακός συντηρητισμός του ζωδίου δε δίνει καθόλου περιθώρια για απιστίες και τα τοιαύτα, είτε πρόκειται για έναν άνδρα ή γυναίκα Αιγόκερω. Αν και η εκδίκηση έχει αποδοθεί στο Σκορπιό, στην πράξη ο Αιγόκερως μπορεί να συμπεριφερθεί πιο εκδικητικά σε πολλές εκφάνσεις της ζωής, πολλώ δε μάλλον στην περίπτωση της ερωτικής απιστίας. Η προσωπική αξιοπρέπεια καθώς και ο κοινωνικός αντίκτυπος είναι ανασταλτικοί παράγοντες και οι Αιγόκεροι ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τη «δαιμονική» δύναμη της λίμπιντο, ξέρουν πολύ καλά να την διατηρούν υπό τον έλεγχό τους, τιθασεύοντάς την, κάτι που ισχύει και στα δύο φύλα. Θεωρείται ένα από τα σταθερότερα και αξιόπιστα ζώδια του Ζωδιακού στον τομέα των ερωτικών σχέσεων και η αυστηρή τους φύση δεν τους επιτρέπει παρασπονδίες, αν και πολλές φορές –όπως ομολογούν και οι ίδιοι– νιώθουν καταπιεσμένοι από τον ίδιο τους το εαυτό. Η άρνηση προς την απιστία λοιπόν είναι καθαρά ιδιοσυγκρασιακή, αν και εξωτερικά έχουν την τάση να επικαλούνται λόγους κοινωνικής ηθικής και καθωσπρεπισμού. Αυτό δε σημαίνει ότι η απιστία δε μπορεί να τους «επισκεφτεί», ανεξάρτητα από τα «τείχη» που υψώνουν γύρω τους, αλλά θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να την αποφύγουν ή τουλάχιστον να την κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Είναι ευνόητο ότι ο Αιγόκερως δέχεται «τραγικά» δύσκολα την υπόθεση μιας ερωτικής απιστίας και το πιθανότερο είναι να διακόψει την υπάρχουσα σχέση χωρίς δεύτερη σκέψη, παρότι έτσι πλήττεται ένα ολόκληρο οικοδόμημα ση ζωή του. Δε δημιουργεί «ντόρο» φοβούμενος της κοινωνική κατακραυγή, οπότε μάλλον θα το χειριστεί ψύχραιμα, αλλά ως γνωστόν, ένα ραγισμένο ποτήρι δεν ξανακολλιέται. Αυτό ισχύει και στα δύο φύλα, αλλά πρόκειται για ένα ζώδιο το οποίο στη χειρότερη περίπτωση θα πέσει στην παγίδα μιας ψυχοφθόρας παράλληλης σχέσης, παρά μιας εναλλαγής σε εφήμερες, επιδερμικές περιπέτειες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Η ιδιόμορφη ιδιοσυγκρασία του Υδροχόου, με τις τονισμένες εσωτερικές του αντιφάσεις αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, ιδίως στον τομέα των προσωπικών και αισθηματικών σχέσεων. Η αδέσμευτη, ανεξάρτητη, προοδευτική και φιλελεύθερη φύση του ζωδίου έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα της δέσμευσης, ιδίως στην πιο συντηρητική και παραδοσιακή της μορφή. Λέγεται ότι ο Υδροχόος είναι καλύτερος ως φίλος παρά ως εραστής, αντανακλώντας την εγκεφαλική, απρόσωπη και κοινωνική φύση του ζωδίου. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι καλώς ή κακώς, η ερωτική απιστία αποτελεί μέρος της ζωής. Με άλλα λόγια δεν τρέφει αυταπάτες, αντίθετα αντιμετωπίζει με εκπληκτική ψυχραιμία και αμεροληψία την ιδέα της απιστίας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι αυτού καθεαυτού ο έρωτας δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή, γι΄αυτό και δεν ελέγχεται ή καλύτερα, σκιάζεται ο ορθολογισμός του. Αυτές οι τάσεις ισχύουν και στα δύο φύλα, αν και ο άνδρας Υδροχόος είναι κάπως πιο επιρρεπής στην απιστία, απ΄ότι η γυναίκα. Πρέπει να σημειωθεί ότι στον Υδροχόο οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον έρωτα και τη φιλία μάλλον καταργούνται, παρά ενισχύονται. Πρόκειται όμως για ένα ζώδιο που σπανίως θα κρυφτεί: θα προτιμούσε να το συζητήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, «στέλνοντας» το σύντροφό του …αδιάβαστο!

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Από τα παραπάνω συμπεραίνει κανείς ότι ο Υδροχόος αντιμετωπίζει με αρκετή ψυχραιμία την υπόθεση της ερωτικής απιστίας. Θα προτιμήσει να το συζητήσει και μάλιστα σε ένα προοδευτικό επίπεδο, όπως ένας φίλος αποκαλύπτει τα σώψυχά του στον καλύτερό του φίλο. Αν και αυτό ισχύει και στα δύο φύλα, ο άνδρας Υδροχόος μάλλον θα το αντιμετωπίσει με περισσότερη αβρότητα απ΄ότι μια γυναίκα, αν και η γυναίκα Υδροχόος μπορεί να εκπλήξει την εντυπωσιακή της ψυχραιμία, οπότε και θα το δει σα μια ευκαιρία να δοκιμάσει νέες εμπειρίες στη ζωή της.

ΙΧΘΕΙΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Η ρευστή, ασαφής, χαοτική, υπερευαίσθητη, ονειροπόλα και φευγαλέα φύση των Ιχθύων είναι μια «περίπλοκη» περίπτωση όχι μόνο στον ερωτικό τομέα, αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής! Είναι αλήθεια ότι η παραπάνω ιδιοσυγκρασία δημιουργεί μια αρκετά εύθραυστη προσωπικότητα, όπου τα δέλεαρ της ζωής –και δη τα ερωτικά– εξάπτουν την πλούσια και απύθμενη φαντασία των Ιχθύων. Κι όμως, η δεκτική τους φύση σε συνδυασμό με την διάθεσή τους να δίνονται όπως ένα βρέφος στο στήθος της μητέρας, κάνει τους Ιχθείς ιδιαίτερα ερωτικούς, όχι τόσο με την τραχιά, σεξουαλική έννοια του όρου, όσο περισσότερο με την αισθησιακή, τρυφερή και ρομαντική. Είναι αλήθεια ότι έχουν την τάση να ζουν στο δικό τους κόσμο, πλάθοντας με τη φαντασία τους παραμυθένιες πραγματικότητες. Δεν αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό τις προκλήσεις της ζωής, προτιμώντας τις υπεκφυγές και τις …πλάγιες διαδρομές. Η έλλειψη ψυχικών αντιστάσεων ωθεί συχνά τους Ιχθείς σε «παράνομες» ερωτικές περιπέτειες, από τις οποίες εύκολα ξεγλιστρούν χωρίς να γνωστοποιούν τις προθέσεις τους, ρίχνοντας «στάχτη» στα μάτια των άλλων, κάτι που χαρακτηρίζει στον ίδιο βαθμό τόσο τον άνδρα όσο και τη γυναίκα Ιχθείς.


Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Ο ευπαθής και ευάλωτος ψυχικός κόσμος των Ιχθύων αντιδρά ποικιλοτρόπως στην περίπτωση της ερωτικής απιστίας και έτσι είναι αδύνατον να δοθεί μια συγκεκριμένη αντίδραση, όπως είναι αδύνατον να δοθεί ένα συγκεκριμένο ιχθυακό «πορτρέτο». Πάντως, ως ζώδιο εμφανίζει αυξημένα ποσοστά …απιστίας, κυρίως λόγω του ότι δεν έχει ισχυρές εσωτερικές αντιστάσεις, ενώ παράλληλα το δέλεαρ του «παράνομου» και «απαγορευμένου» έρωτα είναι ισχυρότατο. Σημασία όμως έχει το γεγονός ότι ξεγλιστρούν εύκολα όταν νιώσουν «στριμωγμένοι», παραποιώντας με μοναδικό τρόπο την πραγματικότητα. Προσφιλής τακτική; Η επίκληση του οίκτου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: