KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012
Χορέψτε και νικήστε τον πόνο
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα προγράμματα άσκησης που εφαρμόζονται σε αρκετά νοσοκομεία (του εξωτερικού κυρίως), όπως το πιλάτες, η γιόγκα ή ο χορός μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο που προκαλεί η συγκεκριμένη νόσος. Αμερικανοί επιστήμονες, προτού καταλήξουν στο...παραπάνω συμπέρασμα, μελέτησαν την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων άσκησης που εφαρμόζονται στο Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής στη Νέα Υόρκη. Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι τα εβδομαδιαία προγράμματα άσκησης του νοσοκομείου, βελτίωσαν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών, την ισορροπία τους, και περιόρισαν τον πόνο, τη βαρύτητα της νόσου, αλλά και τη συχνότητα των πτώσεων. Η Sandra Goldsmith, από το Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής στη Νέα Υόρκη που συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε: «Όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στη μελέτη να αναφέρουν το επίπεδο σοβαρότητας του πόνου που ένιωθαν, ανακαλύψαμε ότι υπήρξε στατιστικά σημαντική μείωση του πόνου στα τεστ που έγιναν μετά την παρακολούθηση των προγραμμάτων, σε σχέση με αυτά που προηγήθηκαν». «Ο πόνος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ποιότητα ζωής των ασθενών με αρθρίτιδα. Αν μπορέσουμε να προσφέρουμε μαθήματα που βοηθούν στη μείωση του, αυτό αποτελεί μια πολύ καλή εξέλιξη», συνέχισε. Στο πλαίσιο της μελέτης στην οποία συμμετείχαν 200 άτομα, οι ερευνητές αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων άσκησης, που περιλάμβαναν εβδομαδιαία μαθήματα Τάι Τσι, γιόγκα, πιλάτες και χορό. Οι ερευνητές εξέτασαν διάφορες παραμέτρους, όπως τον πόνο που δήλωναν ότι ένιωθαν οι συμμετέχοντες, την ισορροπία που είχαν, καθώς και τη φυσική τους κατάσταση, πριν και μετά τα προγράμματα άσκησης. Επίσης οι ειδικοί χρησιμοποίησαν μια κλίμακα πόνου για να ποσοτικοποιήσουν τον πόνο που ένιωθαν οι ασθενείς στις αρθρώσεις. Η ερευνητική ομάδα μέτρησε επίσης το πόσο επηρέαζε ο πόνος την ποιότητα ζωής των συμμετεχόντων, μελετώντας διάφορες παραμέτρους, όπως τα επίπεδα δραστηριότητας τους, τη διάθεση τους, την ικανότητα βάδισης και την ποιότητα του ύπνου τους. Περίπου 53% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι νιώθουν ανακούφιση από τον πόνο, ως αποτέλεσμα της άσκησης. Ένα 54% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι εμφάνισαν βελτίωση της δραστηριότητας, της διάθεσης, αλλά και της ικανότητα βάδισης. Το ίδιο ποσοστό των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι βελτίωσαν την ποιότητα του ύπνου τους, ότι μπορούσαν να εργαστούν φυσιολογικά, και πως απολάμβαναν τη ζωή. Ανέφεραν ακόμη λιγότερες πτώσεις και μείωση του αριθμού των τραυματισμών που απαιτούσαν νοσηλεία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου