KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

 Παγκόσμια ανακάλυψη από απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης - Δημιούργησε την ηλεκτρονική «ταυτότητα καρδιάς» 

Φωτεινή Αγραφιώτη Πολυτεχνείο Κρήτης HeartID ταυτότητα καρδιά

 
 
Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Την πρώτη ηλεκτρονική ταυτότητα με αποτύπωμα το «χτύπο της καρδιάς» έκανε μια Ελληνίδα ερευνήτρια, μόλις στα 27 της χρόνια. Η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη η οποία κατάγεται από την Κοζάνη και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, συνέχισε τις σπουδές της, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Εκεί έκανε και τη σπουδαία αυτή παγκόσμια ανακάλυψη, που φέρνει νέα δεδομένα, στην ασφάλεια, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, στην τηλεϊατρική, όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ακόμα και . τα ηλεκτρονικά παιχνίδια!

Σύμφωνα με το λογισμικό που έφτιαξε, οι συσκευές, μπορούν να ανοίξουν αποκλειστικά από το χρήστη όταν τις αγγίξει με τα δάκτυλά του, και να κλειδώσουν αυτόματα όταν η συσκευή απομακρυνθεί από τα χέρια του, με "κωδικό" τον παλμό της καρδιάς του!

Η συσκευή μπορεί να καταγράφει τα πάντα - μέχρι και το συναίσθημα που αλλάζει από τους χτύπους της καρδιάς, την αναπνοή, την πίεση και ό,τι έχει σχέση με την κλινική εικόνα του χρήστη.

Η έρευνα έχει προχωρήσει και βρέθηκε η δυνατότητα καταγραφής του καρδιογραφήματος από τα δάκτυλα στο tablet, αναγνώριση του χρήστη από τα smartphones, μέχρι και έλεγχος του συναισθήματος από χειριστήρια των παιχνιδιών, τα οποία μπορούν να το αναγνωρίζουν και να προσαρμόζουν το παιχνίδι στις αντοχές του χρήστη !

Ήδη το HeartID χρησιμοποιείται σε στρατιωτικό περιβάλλον, καταγράφει ιατρικά το στρατιώτη, ενώ υπάρχει μέχρι και η δυνατότητα στην εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων να αποφεύγονται λάθη και να σκοτώνονται σύμμαχοι, όπως έγινε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, όπου Αμερικανοί στρατιώτες . κατά λάθος σκότωσαν Καναδούς.
 

Το HeartID που προέκυψε από την εργασία της Φωτεινής Αγραφιώτη, μαγνήτισε το ενδιαφέρον τόσο της πανεπιστημιακής κοινότητας του Τορόντο όσο και της καναδικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα την κυβέρνηση του Οντάριο, που «επένδυσε» πάνω της δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία "Bionym", να συνεχιστεί η έρευνα για το καρδιογράφημα και αυτή η τεχνολογία να συμβάλει στον τομέα των εξαγωγών του Καναδά.

Ήδη επενδυτικοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για την αγορά του λογισμικού προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί σε πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών.
Η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη σε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη της στο MadeinCreta μίλησε για την ανακάλυψή της, ενώ απάντησε και στο πολύ λεπτό ζήτημα της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, καθώς, η ταυτοποίηση από το χτύπο της καρδιάς, κι άλλα βιομετρικά στοιχεία, φαντάζει . εφιαλτική.
Για τη διαφύλαξη των στοιχείων αυτών, η επιστήμονας απάντησε, ότι παράλληλα με το HeartID αναπτύχθηκε μια τεχνολογία που ονομάζεται «βιομετρική κρυπτογραφία» η οποία κλειδώνει τα καρδιογραφήματα με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί κάποιος να «αναγνωριστεί» χωρίς να χρειαστεί ποτέ να ξεκλειδώσουν τα «στοιχεία» του, οι εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό.
Η ανακάλυψη
- Είστε ο πρώτος άνθρωπος που ανακάλυψε πως οι χτύποι της καρδιάς μπορούν να είναι η νέα ηλεκτρονική μας ταυτότητα. Πως προέκυψε αλήθεια αυτή η ανακάλυψη;
«Την εποχή που ξεκινούσα το διδακτορικό μου ήταν ήδη φανερό ότι ορισμένες τεχνολογίες ήταν διάτρητες. Όπως το δακτυλικό αποτύπωμα ή η αναγνώριση προσώπου που δεν παρείχαν την πρέπουσα ασφάλεια.
Για παράδειγμα ο καθένας αφήνει το δακτυλικό του αποτύπωμα παντού και είναι πολύ εύκολο κάποιος να το κλέψει. Επίσης στη Ν. Αμερική είναι πλέον γνωστό ότι ακρωτηριάζονται δάκτυλα για να υπάρχουν ψεύτικα αποτυπώματα που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες.
Υπήρχε λοιπόν η ανάγκη για την «εμφάνιση» ενός βιομετρικού χαρακτηριστικού που θα ήταν πιο δύσκολο να κλαπεί. Κάπως έτσι προέκυψε το καρδιογράφημα.
Είναι «προστατευόμενο» μέσα στο σώμα μας, μοναδικό, κανένας δεν μπορεί να το αποκτήσει χωρίς τη θέλησή μας και επιπλέον η ύπαρξή του και μόνο αποτελεί ένδειξη «ζωντανού χρήστη», κάτι που δε συμβαίνει με το δακτυλικό αποτύπωμα ή ακόμα και με το πρόσωπο».
- Αυτή η «συσκευή» θα μπορεί να ξεκλειδώνει τους υπολογιστές μας , τα τηλεφωνά μας , τα ΑΤΜ, τα video games ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή;
«Ναι, το HeartID ξεκλειδώνει οποιαδήποτε συσκευή πιάνουμε με τα δυο μας χέρια, αλλά η εφαρμογή δε σταματάει εκεί. Αφού σε αναγνωρίσει και ξεκλειδώσει το λογαριασμό σου συνεχίζει να σε ταυτοποιεί σε κάθε χτύπο της καρδιάς σου, ενώ εσύ χρησιμοποιείς την συσκευή χωρίς απαραίτητα να καταλαβαίνεις ότι αυτό συμβαίνει. Αν κάποιος πάρει τη συσκευή από τα χέρια σου, το HeartID θα αντιληφθεί αμέσως την αλλαγή του χρήστη και θα κλειδώσει τα προσωπικά σου στοιχεία».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: