KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012
ΚΑΡΠΟΥΖΙ- ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Πως να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι
Δείτε πως να διαλέξετε το πιο ώριμο καρπούζι για το τραπέζι σας.
Τα καρπούζια αποτελούνται από 92% νερό και από 8% σάκχαρα.
Η Ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon).
Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a).
Τα καρπούζια αποτελούνται από 92% νερό και από 8% σάκχαρα.
Η Ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων» (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα water-melon).
Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική karpuz, η οποία ανάγεται στην περσική xarbuz(a).
Το κόκκινο χρώμα το οφείλει στο λυκοπένιο που περιέχει.
Το λυκοπένιο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις.
Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε σάκχαρο είναι μικρότερη από αυτή του μήλου.
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C όπως και σε κάλιο και φυτικές ίνες.
Πως μπορούμε όμως να διαλέξουμε το καλό ώριμο καρπούζι?
1. Κοιτάξτε το.
Το καρπούζι σας θα πρέπει να είναι σφιχτό, συμμετρικό και χωρίς μεγάλες μελανιές ή ουλές.
Μερικές γρατσουνιές δε βλάπτουν.
Τα ώριμα καρπούζια θα πρέπει επίσης να έχουν σκούρο πράσινο χρώμα.
2. Σηκώστε το.
Τα ώριμα καρπούζια έχουν το περισσότερο νερό.
Έτσι αφού αποτελούνται από 92% νερό θα πρέπει να είναι βαριά σε σχέση με το μέγεθος τους άρα και πιο ζουμερά.
3. Γυρίστε το.
Γυρίστε το καρπούζι ανάποδα.
Βρείτε το σημείο του καρπουζιού που αγγίζει τη γη, θα πρέπει να έχει κιτρινωπό χρώμα.
Αν είναι άσπρο η πράσινο πιθανόν να το έχουν κόψει πρόωρα και να μην έχει ωριμάσει.
Τα καρπούζια δεν ωριμάζουν καθόλου αφού κοπούν!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου