KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ

Με τα νέα δεδομένα του "καλλικρατικού" νόμου για τους διευρημένους Δήμους, οι προδιαγραφές για τους υποψήφιους Δημάρχους και Συμβούλους, πλέον ανέρχονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, εάν τελικά θέλουν να υπηρετήσουν ένα καινούργιο θεσμό αυτοδιοίκησης. Και τούτο είναι το στοίχημα των πολιτών απέναντι στο καθήκον τους γιατί η επιλογή των υποψηφίων πρέπει να είναι και η καλύτερη και η αρτιότερη.
Δύσκολη υπόθεση προδιαγράφεται η άσκηση ηγεσίας στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον ερχομό εφαρμογής του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση και τούτο διότι οι δημοτικοί άρχοντες καλούνται να εφαρμόσουν κάτι το νέο και πρέπει να είναι γνώστες του αντικειμένου που αφορά την αυτοδιοίκηση και φυσικά να θέλουν να υπηρετήσουν ένα θεσμό, χωρίς προκαταλήψεις , και με γνώμονα πάντοτε , το καλό των συνδημοτών τους και όχι το "καλό" που τις περισσότερες φορές μεταφράζεται σε χρηματισμό, των δικών τους συμφερόντων.
Βέβαια κατηγορίες δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκτοξεύει κανείς εναντίον όλων των υποψηφίων, γιατί μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, όλοι τους, είναι και έντιμοι και υπηρέτες του λαού, όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται.
Ξεκινώντας ο νέος δήμαρχος, ως πραγματικός ηγέτης του δήμου, δεν αρκεί να εμπνέει και να ξεσηκώνει μόνο τον ενθουσιασμό, διότι τότε δεν θα είναι ηγέτης, αλλά δημαγωγός. Ο δημοτικός ηγέτης δεν είναι εκείνος που επιβάλλεται εκβιαστικά ή φορτικά, αλλά εκείνος που οι άλλοι τον αναγνωρίζουν, τον θέλουν και τον σέβονται ως ηγέτη τους. Ο πραγματικός ηγέτης του δήμου, όχι μόνο δεν πρέπει να διστάζει, αλλά να επιδιώκει την ανάληψη ευθυνών, θα είναι εκείνος που θα βρει τους κατάλληλους τρόπους ενεργειών και τα κατάλληλα μέτρα για να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι στόχοι του.
Βασικό μέλημα και θεμελιώδης προϋπόθεση επιτυχίας ενός δημοτικού ηγέτη είναι η επιλογή των συνεργατών του. Η επιλογή αυτή δεν πρέπει να στηρίζεται σε εκπλήρωση νουθεσιών ή συμβουλών, συμπαθειών, συγγενικών προτάσεων ή φιλικών σχέσεων, χωρίς προηγούμενο έλεγχο, τόσο των ικανοτήτων των επιλεγμένων συνεργατών, όσο και η εξέταση για να μην απορρίπτονται ικανά πρόσωπα, τα οποία είναι θύματα σκόπιμης διαβολής η συκοφαντίας. Η ηλικία των προσώπων θα πρέπει να εναρμονίζεται επίσης, με την πείρα, την γνώση, την κοινωνική αναγνώριση και την ικανότητα προσφοράς στο κοινό καλό.
Στις δημοκρατικές κοινωνίες, εκείνοι οι δήμοι έχουν προοπτική επιτυχίας και είναι αξιόλογοι, όταν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι διατεθειμένα να εργασθούν από κοινού για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, διαθέτοντας σωστά τους υλικούς και πνευματικούς πόρους και όλα τα μέλη γνωρίζουν πως πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.
Πάντα ο ηγέτης του δήμου πρέπει να εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή, ποια πρόσωπα μπορούν να είναι χρήσιμα για την υλοποίηση και εκπλήρωση των σκοπών και στόχων του προγράμματος, που έχει θέσει για την περίοδο που τον έχει εξουσιοδοτήσει ο λαός του δήμου. Η δύναμη τελικά των συνεργατών (αιρετών και μη) του ηγέτη του δήμου, βρίσκεται στην έκταση χρησιμοποίησης των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων αυτών.
Αυτές είναι τελικά οι προδιαγραφές ενός Δημάρχου και των αναλόγων Συμβούλων του, σύμφωνα με τα κοινώς αποδεδειγμένα πρότυπα.
Τώρα όλοι εμείς για να μην διαμαρτυρόμαστε συνεχώς για τα κακώς κείμενα, η προσοχή μας στις 7 του Νοέμβρη, εδώ πρέπει να εστιασθεί. Στην επιλογή των καλύτερων από τους καλούς και των κάλλιστων από τους καλύτερους.
Οι συναισθηματισμοί, οι συγγένειες και οι υποσχέσεις των υποψηφίων για δήθεν βόλεμα σας, δεν πρέπει να έχουν θέση την στιγμή του υπέρτατου καθήκοντος σας απέναντι στην ψηφοδόχο. Λόγια του αέρα θα είναι κάθε τυχόν δέσμευση υποψηφίου για να βολέψει εσάς, το παιδί σας, τον συγγενή σας. Και να θέλουν τώρα με την ενεστώσα κατάσταση της Χώρας, κάτω από το καθεστώς του μνημονίου, όλες οι υποσχέσεις, προσκρούουν, στην οικονομική αδυναμία του Κράτους, οπότε θα σας κοροϊδέψουν και η ψήφος σας έτσι θα πάει χαμένη.
Ψηφίστε τουλάχιστον μια φορά με το μυαλό σας και κατά την γνώμη σας , αυτόν που θα υπηρετήσει τον θεσμό , με τον καλύτερο τρόπο. Και εάν δεν είστε σε θέση να αναγνωρίστε τον καλύτερο, ενημερωθείτε από τους συγγενείς σας, αυτούς που εμπιστεύεστε, από τα παιδιά σας
και μην απομακρύνεται τον εαυτό σας από τα κοινά, γιατί έτσι δεν υπηρετείτε την Δημοκρατία, αλλά την ανομία, την μετριότητα και τη ρεμούλα.
Προσοχή λοιπόν , με τα μάτια ορθάνοιχτα και το μυαλό σε εγρήγορση.
Καλό κατευόδιο , στην ψήφο σας.
ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: