KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940-28 Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Ζήτω το ΟΧΙ! Ζήτω η ΕΛΛΑΣ! Εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940, αντλώντας από το μεγαλείο του Ελληνικού παρελθόντος, δύναμη για το παρόν και έμπνευση για το μέλλον.
Η ιστορία του Έθνους μας είναι γερά συνδεδεμένη με τη λέξη ΟΧΙ.
Από την αρχαία Ελλάδα , την Τουρκοκρατία (1821) , το 1940 ,οι Έλληνες εδείξαν και δίδαξαν παντού τι σημαίνει ηρωισμός ,θυσία και αγάπη στην Πατρίδα .
Η λέξη ΟΧΙ ήταν αλληλένδετη με την λέξη ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ .
Η χώρα αυτή που έβγαλε και θα βγάζει ήρωες .
Η χώρα αυτή που κάποτε την θαύμαζαν για την ψυχική της δύναμη και την ιστορία της .
Η χώρα αυτή που κάποτε ήταν παράδειγμα σε ανατολή και δύση .
Η χώρα αυτή που μίλαγαν με θαυμασμό όλοι οι ηγέτες των κρατών .
Νά τί έγραφε παρακάτω ο ανταποκριτής των TIMES.
Winston Churchill "Η Ιταλία εύρε τας απειλάς του εκφοβισμού ανωφελείς έναντι του ηρέμου θάρρους σας. Κατέφυγεν επομένως εις απρόκλητον επίθεσιν εναντίον της πατρίδος σας, αναζητούσα εις αστηρίκτους κατηγορίας δικαιολογίαν της αισχράς της επιθέσεως. Ο τρόπος με τον οποίον ο Ελληνικός λαός, υπό την αξίαν εμπιστοσύνης ηγεσίαν σας, αντιμετώπισε τους κινδύνους και τις προκλήσεις των τελευταίων μηνών, κατέκτησε τον θαυμασμόν του Βρετανικού λαού διά την Ελλάδα. Αι αρεταί αυταί θα ενισχύσουν τον Ελληνικόν λαόν και κατά την παρούσαν στιγμήν της δοκιμασίας. Θα σας παράσχωμεν την δυνατήν βοήθειαν μαχόμενοι εναντίον κοινού εχθρού και θα μοιρασθώμεν την κοινήν νίκην." Και όταν πια ο Ελληνικός Στρατός έγραφε το Έπος της Πίνδου, είπε το περίφημο :
"Του λοιπού δεν θα λέγεται ότι οι Έλληνες πολεμούν ως ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες."
Η ΕΣΣΔ, διά του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μόσχας, αναγνώρισε την καθοριστική συμβολή της Ελλάδος στην καθυστέρηση και τελική αποτυχία της Γερμανικής επιθέσεως εναντίον της ΕΣΣΔ (επιχείρηση "Barbarossa"):
"Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και ενικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήτο δυνατόν να γίνει άλλως, διότι είσθε Έλληνες. Εκερδίσαμεν χρόνον διά να αμυνθώμεν. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευγνωμονούμε."
Ο δε Αδόλφος Χίτλερ, αναγνωρίζοντας την ελληνική ψυχή είπε
"Ενώπιον της Ιστορίας είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω ότι, από τους μέχρι τώρα αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με εξαιρετική γενναιότητα και δεν παραδόθηκε παρά όταν κάθε αντίστασή του ήταν αδύνατη.¨
Ο δε Joseph Goebbels στο ημερολόγιό του, στις 8 Απρ. 1941, δύο ημέρες μετά την γερμανική επίθεση, εντυπωσιασμένος και αυτός από την μαχητικότητα των Ελλήνων: "Προχωρούμε αργά στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι γενναίοι μαχητές. Τα καταληφθέντα χαρακώματα είναι γεμάτα πτώματα. Και αυτός ο Φύρερ θαυμάζει ιδιαιτέρως το θάρρος των Ελλήνων. Ίσως υπάρχει ακόμη ένα ίχνος της παλαιάς ελληνικής καταγωγής σ' αυτούς."
Την ένδοξη τότε Ελλάδα μας , σήμερα την έχουν κάνει περίγελο και έρμεο στις σκοτεινές ορέξεις του κάθε "αρρωστημένου" ηγέτη .
Είναι η δική μας σειρά τώρα να πούμε το δικό μας ΟΧΙ να κάνουμε το δικό μας αγώνα .
Το χρώσταμε σε αυτούς που μας παρέδωσαν την Ελλάδα ελεύθερη , σε αυτούς που πέθαναν για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας και να είμαστε περήφανοι που λεγόμαστε
Έλληνες .
Σε εμάς δίνεται η σκύταλη για να κρατηθεί η Ελλάδα μας ψηλά εκεί που της αξίζει .
Είναι Ιερή υποχρέωση μας να πολεμήσουμε γιαυτήν .
Ας μην ντροπιάσουμε τους προγόνους , ας τους αποδείξουμε ότι οι αγώνες τους και οι θυσίες τους δεν έγιναν άδικα .Ας τους κάνουμε περήφανους όπως έκαναν αυτοί εμάς .
Μην φοβάστε να πολεμήσετε, ο λαός αυτός ειναι ζημωμένος με αγώνες .
Οι Έλληνες είναι ήρωες από το πιο μικρό παιδί ,την μαυροφορεμένη μάνα -σύζυγο , μέχρι τους ένδοξους Αγώνιστες μας .
Είναι ένας διαφορετικός πόλεμος ,ύπουλος και σκοτεινός , αλλά αν παραδώσουμε τα όπλα αμαχητί δεν θα μας αξίζει αυτή η Χώρα .
Μη φοβάστε να αγωνιστείτε.
Στις φλέβες μας κυλάει αίμα ηρωών μην το ξεχνάτε !!!
" Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται ,ζυγόν δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία". ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ.
Ας σταματήσουμε να λέμε ΝΑΙ με σκυμμένο το κεφάλι σε κάθε αφεντικό.
Ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει και αφορά όλους μας !
Ας ακουστεί ξανά το ΟΧΙ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !!
Ας ακουστεί ξανά.... ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!


Τιμή και Δόξα στους Ηρωές μας, στους ήρωες που πολεμήσαν σαν Ελληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: