KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO
- ΔΕΔΙΔΗΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
- Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
- ΑΡΘΡΑ--
- ΕΛΛΑΔΑ--
- ΥΦΗΛΙΟΣ--
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
- ΑΠΟΨΕΙΣ--
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
- ΠΑΙΔΕΙΑ--
- ΙΣΤΟΡΙΑ--
- ΜΟΥΣΙΚΗ--
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
- Μ.Μ.Ε--
- ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
- BLOGS--
- ΔΙΑΦΟΡΑ--
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
- ΥΓΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011
ΜΠΥΡΑ, ΤΟ ΠΟΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ-ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ
- Τα μυστικά του δροσιστικού ποτού
Για χάρη της γίνονται ετήσιες γιορτές σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην την έχει πιει έστω και μια φορά στη ζωή του. Είναι το αγαπημένο ποτό των περισσοτέρων, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες έχει την τιμητική της.
Ο λόγος για την μπίρα η οποία έχει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες καθεμιά από τις οποίες έχει το δικό της γευστικό μυστικό.
Ο πιο γνωστός τρόπος διαχωρισμού γίνεται από το χρώμα της μπίρας και έτσι έχουμε:
Μελαχρινές ή μαύρες μπίρες: Το μυστικό του σκούρου χρώματος βρίσκεται στο βυνοποιημένο κριθάρι το οποίο καβουρδίζεται πριν προχωρήσει στη ζυθοποίηση. Όσο πιο σκούρα είναι η μπίρα τόσο πιο έντονη γεύση έχει.
Άσπρες ή ξανθές: Είναι οι πιο δημοφιλείς και συχνά πιο ελαφριές. Ζυθοποιούνται συνήθως με βύνη που προέρχεται από σιτάρι.
Κόκκινες μπίρες: Είναι πιο πικρές λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε λυκίσκο, ενώ το χρώμα της το οφείλει στη βύνη Vienna της Βιέννης. Βέβαια ανάλογα με το είδος της ζύμης ή της μαγιάς η κόκκινη μπίρα διακρίνεται σε δύο τύπους.
Lager: Είναι οι πιο διαδεδομένες και στα ελληνικά λέγονται και βυθοζύμωτες επειδή η μαγιά κατά τη ζύμωση κάθεται στο βυθό του μούστου. Ωστόσο η συγκεκριμένη μπίρα χρειάζεται να καθίσει αρκετούς μήνες για να «ωριμάσει», φυλάσσεται σε αποθήκες. Επειδή στα γερμανικά η αποθήκη είναι lager πήρε το όνομά της από αυτόν τον όρο.
Ale: Στα ελληνικά λέγεται και αφροζύμωτη, γιατί η μαγιά κατά τη διάρκεια της ζύμωσης ανεβαίνει στην επιφάνεια του μούστου. Σε αυτήν την μπίρα η μεταζύμωση διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα.
Υπάρχουν κάποια μυστικά της μπίρας που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα γνωρίζουν.
-Η μπίρα δεν μπαίνει στην κατάψυξη γιατί αλλοιώνονται τα γευστικά χαρακτηριστικά της και όταν την ανοίξετε θα υπερχειλίσει.
-Πρέπει να σερβίρεται στους 6º C. Επίσης η θερμοκρασία του ψυγείου θα πρέπει να είναι 2-4º C.
-Η κατάλληλη θερμοκρασία του ποτηριού είναι 2-5º C.
-Δεν πίνεται ποτέ από το μπουκάλι. Έτσι βλέπουμε τι πίνουμε και πετυχαίνουμε καλύτερο αφρό.
-Τα ποτήρια που χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να έχουν ίχνη από άλατα και θα πρέπει να πλένονται με ειδικό απορρυπαντικό.
-Πρέπει να καταναλώνεται πάντα φρέσκια. Έτσι αναδεικνύει τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της.
-Ο κατάλληλος χώρος για τη φύλαξή της πρέπει να είναι σκοτεινός, στενός και καθαρός.
Εκτός από την απόλαυση που χαρίζει η παγωμένη μπίρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καλλυντικό για τα μαλλιά καθώς χαρίζει ενυδάτωση, όγκο και λάμψη.
Για δυνατά και λαμπερά μαλλιά ανακατέψτε μισή κούπα μπίρα με μισή κούπα ζεστό νερό. Στη συνέχεια βρέξτε με το μείγμα αυτό τα μαλλιά σας και αφήστε το για 15 λεπτά να δράσει. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό χωρίς σαμπουάν. Η μπίρα θα αφαιρέσει από τις ρίζες τα υπολείμματα του σαμπουάν και άλλων προϊόντων. Το αποτέλεσμα θα είναι λαμπερό!
Για μαλακά και απαλά μαλλιά βάλτε σε ένα μίξερ μισό ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο, μια κουταλιά της σούπας δαφνέλαιο, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και φυσικά δυο κουταλιές μπίρα. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Απλώστε το στα μαλλιά σας για μία με δυο ώρες πριν από το λούσιμο και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια ζεστή πετσέτα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!
Ο λόγος για την μπίρα η οποία έχει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες καθεμιά από τις οποίες έχει το δικό της γευστικό μυστικό.
Ο πιο γνωστός τρόπος διαχωρισμού γίνεται από το χρώμα της μπίρας και έτσι έχουμε:
Μελαχρινές ή μαύρες μπίρες: Το μυστικό του σκούρου χρώματος βρίσκεται στο βυνοποιημένο κριθάρι το οποίο καβουρδίζεται πριν προχωρήσει στη ζυθοποίηση. Όσο πιο σκούρα είναι η μπίρα τόσο πιο έντονη γεύση έχει.
Άσπρες ή ξανθές: Είναι οι πιο δημοφιλείς και συχνά πιο ελαφριές. Ζυθοποιούνται συνήθως με βύνη που προέρχεται από σιτάρι.
Κόκκινες μπίρες: Είναι πιο πικρές λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε λυκίσκο, ενώ το χρώμα της το οφείλει στη βύνη Vienna της Βιέννης. Βέβαια ανάλογα με το είδος της ζύμης ή της μαγιάς η κόκκινη μπίρα διακρίνεται σε δύο τύπους.
Lager: Είναι οι πιο διαδεδομένες και στα ελληνικά λέγονται και βυθοζύμωτες επειδή η μαγιά κατά τη ζύμωση κάθεται στο βυθό του μούστου. Ωστόσο η συγκεκριμένη μπίρα χρειάζεται να καθίσει αρκετούς μήνες για να «ωριμάσει», φυλάσσεται σε αποθήκες. Επειδή στα γερμανικά η αποθήκη είναι lager πήρε το όνομά της από αυτόν τον όρο.
Ale: Στα ελληνικά λέγεται και αφροζύμωτη, γιατί η μαγιά κατά τη διάρκεια της ζύμωσης ανεβαίνει στην επιφάνεια του μούστου. Σε αυτήν την μπίρα η μεταζύμωση διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα.
Υπάρχουν κάποια μυστικά της μπίρας που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα γνωρίζουν.
-Η μπίρα δεν μπαίνει στην κατάψυξη γιατί αλλοιώνονται τα γευστικά χαρακτηριστικά της και όταν την ανοίξετε θα υπερχειλίσει.
-Πρέπει να σερβίρεται στους 6º C. Επίσης η θερμοκρασία του ψυγείου θα πρέπει να είναι 2-4º C.
-Η κατάλληλη θερμοκρασία του ποτηριού είναι 2-5º C.
-Δεν πίνεται ποτέ από το μπουκάλι. Έτσι βλέπουμε τι πίνουμε και πετυχαίνουμε καλύτερο αφρό.
-Τα ποτήρια που χρησιμοποιούνται δεν πρέπει να έχουν ίχνη από άλατα και θα πρέπει να πλένονται με ειδικό απορρυπαντικό.
-Πρέπει να καταναλώνεται πάντα φρέσκια. Έτσι αναδεικνύει τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της.
-Ο κατάλληλος χώρος για τη φύλαξή της πρέπει να είναι σκοτεινός, στενός και καθαρός.
Εκτός από την απόλαυση που χαρίζει η παγωμένη μπίρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καλλυντικό για τα μαλλιά καθώς χαρίζει ενυδάτωση, όγκο και λάμψη.
Για δυνατά και λαμπερά μαλλιά ανακατέψτε μισή κούπα μπίρα με μισή κούπα ζεστό νερό. Στη συνέχεια βρέξτε με το μείγμα αυτό τα μαλλιά σας και αφήστε το για 15 λεπτά να δράσει. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό χωρίς σαμπουάν. Η μπίρα θα αφαιρέσει από τις ρίζες τα υπολείμματα του σαμπουάν και άλλων προϊόντων. Το αποτέλεσμα θα είναι λαμπερό!
Για μαλακά και απαλά μαλλιά βάλτε σε ένα μίξερ μισό ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο, μια κουταλιά της σούπας δαφνέλαιο, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και φυσικά δυο κουταλιές μπίρα. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Απλώστε το στα μαλλιά σας για μία με δυο ώρες πριν από το λούσιμο και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια ζεστή πετσέτα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου