Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΠΟΥ ΠΕΡΙ ΤΑ 20 ΑΤΟΜΑ,ΣΕΦ, ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΚΛΠ, ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ....ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ
Γράφει ο Β. Δεδίδης
Εδώ και χρόνια, παρακολουθώ στην τηλεόραση, σχεδόν σε όλα τα κανάλια, πανελλαδικής και μη εμβέλειας, πάρα πολλούς καταξιωμένους σέφ, μαγείρους και λοιπούς απασχολούμενους με το φαγητό, να καλύπτουν  ένα πρόγραμμα, μαγειρεύοντας για όλους εμάς τους τηλεθεατές τους.
Βέβαια, θα μου πεις, καλά κάνουν, μαθαίνουν  και μερικές άσχετες  και άσχετους "περί την μαγειρική", αλλά τα τελευταία χρόνια, έ αυτό  παράγινε και μάλιστα προκλητικότατα. Εδώ ο λαός δοκιμάζεται καθημερινά με την οικονομική δυσπραγία και αυτοί μας προτείνουν σήμερα για δείπνο, γαρίδες αλά σπετσίωτα, μπουγιαμπέσα, με 23 είδη ψαριών και δεν συμμαζεύεται.
Αλλά το τέλος της δεκαετίας του ΄50, η συχωρεμένη η μάννα μου, έκανε μια σούπα από φύλλα και μόνο από τα κουκιά, γιατί απλούστατα, δεν  υπήρχαν και άλλα υλικά.Και -δεν ξέρω τι θα πείτε-, ήταν νοστιμότατη. Και επειδή  από μικρή ηλικία, οι γονείς μου , έλειπαν τότε στα χωράφια, η μάννα μου , μου έμαθε να κάνω απλά φαγητά, για να έχουν το βράδυ κάτι να φάνε. Τώρα  μην φαντασθείτε τίποτα περίπλοκο, καμιά φασολάδα, φακές, κανένα "τουρλού", απλά  και όμως  νόστιμα.
Από τότε, μου "μπήκε" το σαράκι που λένε και χρόνια τώρα, όταν με πιάνει το μεράκι, κάθομαι και μαγειρεύω και επειδή, θέλω να διαβάζω και κάποιες πρωτότυπες συνταγές, έχω προμηθευτεί πολλά βιβλία όλων  όσων παραθέτω πιο κάτω φωτογραφικά, αλλά εκείνο που διαπίστωσα τόσα χρόνια , είναι το γεγονός ότι ο ένας, αντιγράφει τον άλλο.
Για να τελειώνω, εκείνο που μετρά σε ένα καλό  φαγητό, πρωτίστως είναι οι πρώτες ύλες και το πόσο  αυτός  που  μαγειρεύει το φαγητό του, το " συμπαραστέκεται", δηλαδή  δείχνει την δέουσα προσοχή και φυσικά το μεράκι.
Υ.Σ.
Ίσως να ξέχασα και άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες , και τους ζητώ συγνώμη, αλλά πολύ φαγητό βρε παιδί μου με τα μάτια, στην T.V. 
Και για να μην ξεχάσω, άρτι αφιχθείσα εκ της Πόλης[Κωνσταντινούπολη], καταφθάνει η " Λωξάνδρα" χωρίς τον υπηρέτη της τον Τεριρέμ[αν θυμάμαι καλά], για μπουρεκάκια και "πατλατζίν", σύμφωνα με την πολίτικη κουζίνα. Προσεχώς στην  τηλεόραση.
Τυχεροί κάτοικοι αυτής της Χώρας. Τρώτε καλά.
Φαίνεται ότι οι σοφές παροιμίες του λαού, δεν βγήκαν έτσι στα καλά καθούμενα.
"Φάτε μάτια ψάρια" λοιπόν στη τηλεόραση  και σε περίπτωση που δεν έχετε ψωμί, σας προτείνουμε να φάτε παντεσπάνι.
O BLOGGER
Ο Άρχοντας που δεν το κρύβω-επειδή  τον θεωρώ και φίλο μου- του  απονέμω το Βραβείο  της πεμπτουσίας  της γευσιγνωσίας.[Πριν από πολλά χρόνια, φάγαμε μαζί στην Μονεμβασιά, στο "ΚΑΝΟΝΙ" στην Λουκάκου την Μαρία, μελιτζάνες με πορτοκάλι. Νοστιμότατες.

Η πρωτοδιδάξασα που είναι και Επιστήμων[Χημικός Μηχανικός]
Ο μάγκας "τατουαζάκιας" και Παοκτσής
Ο πολύπειρος και απλός

Ο ευγενικός
Η όμορφη που  μιλάει καλά ελληνικά
Η νησιώτισσα που γράφει και βιβλία
Η "μαμουχαλιάρα" με το νύχι που και πέτρες να φάει, το μμμ, θα το εκφράσει μεγαλόφωνα.
Η "ντεμέκ" όμορφη  με φαγητά εύκολα και γρήγορα Φίρμες σου λέω.

Επειδή ήταν λίγοι οι Έλληνες, μας ήλθαν και οι ξένοι με κάτι συνταγές..........με τα χέρια...

Παντρεύτηκε τον Έλληνα, σου λέει μεγάλωσαν τα παιδιά μου, γιατί να μην γίνω και γώ "ΣΈΦ"

Ο Βασιλάκης της Μενεγάκη και ο  καλός Βορειολλαδίτης
Ο Εληνοιταλός και ο Κύπριος "φίρμες" μεγάλες
Ο "Σκορδάς" με πρωτότυπες ιδέες.Πολύ καλός,αλλά πολύ σκόρδο.ι

Οι μαθητές που ξεπέρασαν τους Δασκάλους τους[Άκη ξεβαλίκευσε]

Ο κύριος"μαγειρεύω οικονομικά , πέντε γεύματα με ένα πενηντάρικο. Φυσικά οι μερίδες, είναι για πουλάκια.

                                                       Ο καλύτερος-αν και τελευταίος- γλυκατζής στην Ελλάδα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΔΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου