Το τρίτο μέρος του αφιερωματός μας, με θέμα την αποθήκευση και διανομή του οίνου.
Εισαγωγή
Τα φαινόμενα που παρατηρούνται κατά την αποθήκευση των οίνων
Τα χαρακτηριστικά του ιδανικού χώρου αποθήκευσης
Από την παραδοσιακή κάβα στα ντουλάπια του κρασιού
Παρουσίαση διαφορετικών τύπων κάβας
Η οργάνωση και η διαχείριση της κάβας
Η διανομή των οίνων - Σημεία πώλησης κρασιού
Κατάταξη οίνων
Η παρουσίαση των κρασιών στον κατάλογό τους
Παροχή συμβουλών σε πελάτη
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισαγωγή
Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των
λευκών, των ροζέ και των ερυθρών κρασιών καθορίζουν το αν πρέπει να
καταναλωθούν φρέσκα ή το αν μπορούν να παλαιώσουν. Έτσι ενώ, πολύ
σπανίως, ορισμένα ροζέ κρασιά μπορούν να υποστούν μία μέτρια παλαίωση,
τα «μεγάλα λευκά» κρασιά αντιθέτως και πολλά ερυθρά διαθέτουν τον
χαρακτήρα των κρασιών παλαίωσης.