KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – ΔΕΝ θα πιστεύετε τι είναι αυτό στο νύχι του τύπου

Αυτό λοιπόν που βλέπετε στο νύχι αυτού του τύπου, είναι…
ένα κανονικό ρολόι!
Το συγκεκριμένο ρολόι πιο λεπτό από ένα νύχι και ενσωματώνεται πάνω στο νύχι του αντίχειρα.
Δείχνει την ώρα, έχει ημερολόγιο και έχει ακόμα και φωτάκι για να φέγγει τη νύχτα! Το φωτάκι ενεργοποιείται αν πιέσουμε το ρολόι από τη μεριά στην άκρη του δαχτύλου.
Είναι δηλαδή ένα ρολόι νυχός…

Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος

Απεβίωσε την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, ο Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος.
foskolos
Ο Νίκος Φώσκολος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χωρίς όμως να λάβει πτυχίο. Αρχικά δούλεψε ως δημοσιογράφος, (στη δεκαετία 1950-1960), στις εφημερίδες «Εμπρός» και «Ανεξάρτητος Τύπος» κάνοντας ελεύθερο και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και γράφοντας κινηματογραφική κριτική.

 Γιατί το καλαμπόκι «σκάει» και γίνεται ποπ κορν;

Υπάρχουν τρία βασικά συστατικά στο καλαμπόκι που πρέπει να ενωθούν για να παράξουν πυρήνες ποπ κορν. Αυτά τα στοιχεία είναι το ποσοστό της περιεκτικότητάς του σε νερό, το σκληρό και αδιαπέραστο από το νερό κέλυφος και ο πυρήνας από άμυλο. Όταν το καλαμπόκι θερμαίνεται, το νερό μέσα του, αρχίζει να βγάζει ατμούς. Υποθέτοντας ότι το κέλυφος δεν έχει ρωγμές για να επιτρέψει το νερό να αποδράσει, δημιουργείται πίεση.

Το άμυλο στο εσωτερικό μετατρέπεται σε μια παχύρρευστη ουσία και τελικά η πίεση γίνεται τόσο μεγάλη που το σκληρό κέλυφος «εκρήγνυται». Όταν συμβαίνει αυτό, ο ατμός αυτόματα απλώνεται, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα και η παχύρρευστη ουσία να απλώνεται και να μετατρέπεται σε… αφρό. Βασικά το παχύρρευστο άμυλο επεκτείνεται σχηματίζοντας μια λεπτή αέρινη φούσκα η οποία εκτίθεται στον αέρα και στερεοποιείται. Η διαδικασία της ψύξης μετατρέπει το άμυλο και τα πολυμερή πρωτεΐνης σε φουσκωμένες νιφάδες, οι οποίες είναι γνωστές ως ποπ κορν.

ΔΥΟ ΦΩΤΟ,ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ,ΔΥΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Πολλά τα καλά των σημερινών φωτογραφιών.
Η πρώτη, πράγματι μας οδηγεί σε ένα σύνθημα, προκειμένου να χαρούμε, έστω και οπτικά, την δεύτερη φωτογραφία.
Βέβαια στο βάθος η γιαγιά σταυροκοπιέται, λέγοντας απο μέσα της, πώς θα μας κάψει ο Θεός.Αλλά ποιός δίνει σημασία. 

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Άρθρο ενός από τα πιο γνωστά blog: 'The Huffington Post'.
"Είναι πολύ δύσκολο για τον Έλληνα να χωνέψει όλα τα αρνητικά δημοσιεύματα που ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την χώρα του .
'Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες', 'οι Έλληνες είναι ανοργάνωτοι' , 'οι Έλληνες είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης'.
Ετήσια μελέτη που διεξήχθη από τον οργανισμό 'Διεθνή Διαφάνεια'.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στη διαφθορά του δημόσιου τομέα κάθε χώρας. Σε κάθε χώρα έχει δοθεί μια βαθμολογία με άριστα το 10. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο λιγότερο διεφθαρμένη είναι. Συνολικά αξιολογήθηκαν 178 κράτη .
 
 
Τελειώνουμε σήμερα το αφιέρωμα μας στον οίνο με τα πιθανά ελαττώματα του και πως τα αναγνωρίζουμε. 
Πιθανά ελαττώματα οίνων
Η οργανοληπτική δοκιμή ενός κρασιού μπορεί να μας οδηγήσει εκτός των άλλων, στην ανακάλυψη περίεργων οπτικών χαρακτηριστικών, δυσάρεστων οσμών και γεύσεων. Τις περισσότερες φορές οφείλονται σε διάφορα προβλήματα (ελαττώματα ή ασθένειες) του κρασιού, που μπορεί να προέρχονται από κακής ποιότητας πρώτη ύλη, λάθος τρόπο μεταφοράς της, έλλειψη καθαριότητας, αμελή ή άτεχνη οινοποίηση, ωρίμαση, εμφιάλωση, παλαίωση, διατήρηση, ή ακόμα και... κακή τύχη.

Δείτε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά

A63D2EDA118FE00B629F2D6CB3CF6B1B.jpg
Το αργότερο έως τις 7 Νοεμβρίου ανοίγει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet, προκειμένου οι φορολογούμενοι να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 και τον φόρο πολυτελείας που θα πρέπει να πληρώσουν έως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου, ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση για να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ έχουν ως εξής:
Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ
Ο φόρος πολυτελείας αφορά ιδιοκτήτες ΙΧ από 1.929 κ.ε έως 2.500, που θα καταβάλουν το 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου και τους ιδιοκτήτες I.X από 2.500 κ.ε και άνω που θα πληρώσουν το 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

... κακή παιδεία και διαφθορά πάνε χέρι- χέρι.
«Αγαπητέ Σωκράτη, μαθαίνω αρχαία ελληνικά και επειδή χθες διαβάζαμε μια επιστολή του Επίκουρου προς το φίλο μου Μένοικο... μου άρεσε η προσφώνηση της επιστολής του και προσπάθησα να τη μιμηθώ.
Πώς μας ξεγελούν τα μάτια μας; Ενδελεχής έρευνα στις οφθαλμαπάτες ξεδιπλώνει τα μυστικά του μυαλού.
Δίσκοι που μοιάζουν να στροβιλίζονται χωρίς στην πραγματικότητα να μετακινούνται ούτε μία μοίρα, «διπλά» πρόσωπα που φαίνονται σαν ένα, «αδύνατα» αντικείμενα που παίρνουν σχήματα τα οποία η λογική μας δεν μπορεί να δεχθεί. Οι εικόνες που θα δείτε παίζουν όλα αυτά τα παιχνίδια και ακόμη περισσότερα.
 
Το τρίτο μέρος του αφιερωματός μας, με θέμα την αποθήκευση και διανομή του οίνου.
Εισαγωγή
Τα φαινόμενα που παρατηρούνται κατά την αποθήκευση των οίνων
Τα χαρακτηριστικά του ιδανικού χώρου αποθήκευσης
Από την παραδοσιακή κάβα στα ντουλάπια του κρασιού
Παρουσίαση διαφορετικών τύπων κάβας
Η οργάνωση και η διαχείριση της κάβας
Η διανομή των οίνων - Σημεία πώλησης κρασιού
Κατάταξη οίνων
Η παρουσίαση των κρασιών στον κατάλογό τους
Παροχή συμβουλών σε πελάτη
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισαγωγή
Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των λευκών, των ροζέ και των ερυθρών κρασιών καθορίζουν το αν πρέπει να καταναλωθούν φρέσκα ή το αν μπορούν να παλαιώσουν. Έτσι ενώ, πολύ σπανίως, ορισμένα ροζέ κρασιά μπορούν να υποστούν μία μέτρια παλαίωση, τα «μεγάλα λευκά» κρασιά αντιθέτως και πολλά ερυθρά διαθέτουν τον χαρακτήρα των κρασιών παλαίωσης.

«ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ» Οι δηλώσεις των ξένων για το Έπος του 1940-'41

oi-iroes-polemoun-san-ellines
Κάποτε μας ευγνωμονουσαν για το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά και το αίμα που έχυσε ως απόρροια αυτού του ΟΧΙ ο ελληνικός λαός ενάντια στην φασιστική Ιταλία.

Τώρα μας καταδικάζουν σε μια νέα κατοχή.

Αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγαν τότε για να το συκρίνουμε με το πώς μας συμπεριφέρονται σήμερα:

Βίος και πολιτεία του Ιωάννη Μεταξά: Λίγα στοιχεία ακόμη

ioannis_metaxas-300x220.jpg
Αίσθηση φαίνεται πως προκάλεσε το μίνι-αφιέρωμα στον Ιωάννη Μεταξά, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που αρνήθηκε στους Ιταλούς να παραδώσει την Ελλάδα και τους χάρισε στη συνέχεια ένα μεγάλο μάθημα, αφού υπέστησαν οδυνηρή ήττα στα πεδία των μαχών, καταγράφοντας στη σχετική βιβλιογραφία μία ακόμη περίπτωση όπου δεν κέρδισε ο ισχυρότερος με βάση τα νούμερα και τα οπλικά συστήματα, αφού την έκβαση του πολέμου την έκριναν το ηθικό, το δίκιο, η ευστροφία και η ποιότητα του ανθρωπίνου δυναμικού σε κρίσιμα πόστα.

ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΑΤΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους έχουν σταθερό τηλέφωνο…ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ!

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μία… διαδικασία όπου κάποιος – προφανώς πολύ «ευφυής» – έστησε έναν μηχανισμό για να εισπράττει 3 ευρώ ανά λεπτό από χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες καθημερινά; Συνολική διάρκεια κλήσης 10 λεπτά. Κόστος;;; 30 ευρώ.

siemens_euroset5005_1__main.jpg__main
Τη προσοχή σας σε ενα νέου είδους απάτη, που βρίσκει έδαφος τωρα τελευταία, σε βάρος των καταναλωτών, και έχει ως σκοπό, να τους αποσπά χρήματα απο το τηλεφωνικό λογαριασμό με δόλιες μεθόδους Συγκεκριμένα πρόκειται για τους αριθμούς 14546, 14ΧΧΧ κ.λ.π όπου σε καλεί κάποιος στο σταθερό σου, και σου ανακοινώνει ότι εχεις κερδίσει κάτι, και θα πρέπει ειτε να καλέσεις τον αριθμό 14546 είτε να πατήσεις κάποιο αριθμητικό πλήκτρο που υποθέτω οτι σε συνδέει μάλλον αυτόματα για να μάθεις τι είναι, και να παραλάβεις το δώρο σου.

Παντρεύτηκαν μετά από 80 χρόνια σχέσης!Μετά από οκτώ δεκαετίες συμβίωσης, ισάριθμα παιδιά, πενήντα εγγόνια και μερικές δεκάδες δισέγγονα, ζευγάρι από την Παραγουαή πήρε τη μεγάλη απόφαση να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του θρησκευτικού γάμου. Ο 103χρονος Χοσέ Μανουέλ Ριέγια και η 99χρονη Μαρτίνα Λόπεζ παντρεύτηκαν από καθολικό ιερέα κοντά στο σπίτι τους, σε χωριό στα βόρεια της χώρας.

perierga.gr - Παντρεύτηκαν μετά από 80 χρόνια σχέσης!

Τα τελευταία σαράντα χρόνια, ήταν παντρεμένοι με πολιτικό γάμο αλλά «όχι στα μάτια της Εκκλησίας», όπως είπε ο ιερέας που τους πάντρεψε, Κρίστιαν Πάιβα.
Αρκετοί από τους απόγονους του ζευγαριού, μέχρι και δισέγγονα, ήταν παρόντα στην τελετή. Ο 103χρονος έχει μερικά προβλήματα με την ακοή του και η 99χρονη είναι ακόμη υπεύθυνη για τις δουλειές του σπιτιού. Παρόλα αυτά είναι πολύ αγαπημένοι και ο ένας δεν αποχωρίζεται ποτέ τον άλλον.

Έξυπνες χρήσεις για το ταλκ!

Η παιδική πούδρα ή αλλιώς ταλκ χρησιμοποιείται κυρίως στα μωρά και στα βρέφη για να αποφεύγονται τα σκασίματα στο δέρμα αλλά και οι ερεθισμοί από τις πάνες. Επίσης το ταλκ αρωματίζεται και εφαρμόζεται από τους μεγάλους σαν ένα ήπιο αρωματικό του σώματος αλλά και ως αντιιδρωτικό προϊόν. Πέρα από αυτά πάντως το ταλκ αποτελεί άριστο καθαριστικό, που θα σας λύσει πολλές φορές τα χέρια. Δείτε πώς:

perierga.gr - Πανέξυπνες χρήσεις για το ταλκ!
1. Απομακρύνετε την άμμο από το σώμα και τα ρούχα
Κατά την επιστροφή σας από την παραλία και πριν μεταφέρετε όλη την άμμο μέσα στο σπίτι, ρίξτε λίγο ταλκ στα πόδια και όπου αλλού υπάρχει άμμος. Αυτό θα απορροφήσει την υγρασία και η άμμος θα φύγει ευκολότερα με μια βούρτσα ή τίναγμα.

  Χειμώνας με αιθαλομίχλη και ο φετινός

Μπορεί ο καιρός να καθυστερεί το χειμώνα, αλλά όταν εκείνος τελικά έρθει, θα φέρει μαζί του -και πάλι- και την αιθαλομίχλη.

Στο φουλ αναμένεται να δουλέψουν και τον φετινό χειμώνα τζάκια και σόμπες, αφού το επίδομα θέρμανσης δε φαίνεται ότι μπορεί θα βοηθήσει τα νοικοκυριά ώστε να αγοράσουν πετρέλαιο, όπως εκτιμά η εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

 Στη φυλακή παπάς για ερωτική αντιζηλία - Δείτε τι έκανε στον εραστή της παπαδιάς!

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών επέβαλε σε ιερέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Ο 65χρονος παπάς κρίθηκε ένοχος, επειδή πυρπόλησε και προκάλεσε δολιοφθορές στο αυτοκίνητο ενός άντρα, για τον οποίο πίστευε ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την παπαδιά. ...

Τι ακριβώς θέλει να κάνει με τους Χρυσαυγίτες το πολιτικό σύστημα;


Έχουμε ένα απίστευτο προτέρημα να καταστρέφουμε ακόμη και τις εθνικές επετείους. Τρεις ημέρες τώρα ασχολούμαστε με την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής από τον Τζιτζικώστα και ξεχάσαμε ότι εορτάζουμε μια σημαντική ημέρα. Θα φτάσουμε στην 28η Οκτωβρίου αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σε περιόδους που πρέπει να είμαστε ενωμένοι, εμείς επιλέγουμε το διχασμό. Κι όλα αυτά γιατί;
Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και της ανόδου της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης,  πολλά νοικοκυριά σκέφτονται να διακόψουν την λειτουργία του καυστήρα πετρελαίου και ψάχνουν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. Για να βοηθήσουμε, μελετήσαμε διάφορα σενάρια και τρόπους θέρμανσης.
Επαγγελματικές συμβουλές που θα θέλαμε να μας τις είχε πει κάποιος όταν ήμασταν 25 ετών, και βέβαια να τον είχαμε ακούσει...
1. Όλοι κάτι θέλουν.
Σχεδόν όλοι ενεργούν ιδιοτελώς (ακόμη και όταν ισχυρίζονται ότι δεν ισχύει αυτό).
Η επιδίωξη ανταλλάγματος είναι ο κανόνας. Στην πραγματικότητα, άνθρωποι πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια ή συμβουλές, τείνουν να επιθυμούν περισσότερα ως αντάλλαγμα.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΗΣΗ.-ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ


Ο Καλαντζής έφαγε πρόστιμο


Ούτε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μπόρεσε να τον σώσει, ούτε ο τίτλος του αντιπροέδρου της Βουλής, αφού ο τροχονόμος που βρέθηκε στο διάβα του έδειχνε να μην καταλαβαίνει τίποτα.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΛΙΓΕΝΝΗΣΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ.
Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΄40, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΟΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΧΧΧΧ

 Γιατί δε λιώνουν τα ιγκλού;


Το ιγκλού είναι η προσωρινή κατοικία των Εσκιμώων το χειμώνα (ιγκλού στη γλώσσα των Ινουίτ σημαίνει σπίτι). Αποτελεί μοναδικό τρόπο για να κτίσει ο άνθρωπος τη φωλιά του κάτω απο τις χειρότερες δυνατές συνθήκες.

Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο;

Ο καλλιτέχνης και ερευνητής Nickolay Lamm δημιούργησε αυτή τη συναρπαστική σειρά όπου παρουσιάζει πώς βλέπουν οι γάτες τον κόσμο γύρω τους σε σύγκριση πάντα με όσα αντικρίζουν τα δικά μας μάτια. Κάθε εικόνα εμφανίζεται με δύο διαφορετικούς τρόπους, όπου στη μία περίπτωση παρουσιάζεται η ανθρώπινη όραση και στη δεύτερη αυτό που βλέπουν οι γάτες κοιτώντας την ίδια εικόνα. Για το εν λόγω project oLamm διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα σε συνεργασία με κτηνιάτρους προκειμένου να διασφαλίσει την πιστότητα του αποτελέσματος αλλά και το γεγονός ότι οι απεικονίσεις του θα είναι όπως πρέπει.
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
Ο Lamm ανακάλυψε μια ποικιλία από ενδιαφέροντα στοιχεία: Οι γάτες μπορούν να δουν 6-8 φορές καλύτερα από τον άνθρωπο σε αμυδρό φως αλλά και το βράδυ, έχουν μεγαλύτερο οπτικό πεδίο (200 μοιρών σε σύγκριση με τις 180 μοίρες για τους ανθρώπους) και η οπτική τους οξύτητα είναι μεταξύ 20/100, 20/200 σε σχέση με την τέλεια οξύτητα όρασης που είναι 20/20. Το έργο του Lamm είναι εντυπωσιακό καθώς αναδεικνύει έντονα το πώς η όραση των ανθρώπων αλλά και της γάτας είναι έτσι «κατασκευασμένη» για να εξυπηρετεί άριστα την επιβίωση του κάθε είδους!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!
perierga.gr - Πώς αλήθεια βλέπουν οι γάτες τον κόσμο!

Παντρεύτηκαν μετά από 80 χρόνια σχέσης!

Μετά από οκτώ δεκαετίες συμβίωσης, ισάριθμα παιδιά, πενήντα εγγόνια και μερικές δεκάδες δισέγγονα, ζευγάρι από την Παραγουαή πήρε τη μεγάλη απόφαση να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του θρησκευτικού γάμου. Ο 103χρονος Χοσέ Μανουέλ Ριέγια και η 99χρονη Μαρτίνα Λόπεζ παντρεύτηκαν από καθολικό ιερέα κοντά στο σπίτι τους, σε χωριό στα βόρεια της χώρας.

perierga.gr - Παντρεύτηκαν μετά από 80 χρόνια σχέσης!

Τα τελευταία σαράντα χρόνια, ήταν παντρεμένοι με πολιτικό γάμο αλλά «όχι στα μάτια της Εκκλησίας», όπως είπε ο ιερέας που τους πάντρεψε, Κρίστιαν Πάιβα.
Αρκετοί από τους απόγονους του ζευγαριού, μέχρι και δισέγγονα, ήταν παρόντα στην τελετή. Ο 103χρονος έχει μερικά προβλήματα με την ακοή του και η 99χρονη είναι ακόμη υπεύθυνη για τις δουλειές του σπιτιού. Παρόλα αυτά είναι πολύ αγαπημένοι και ο ένας δεν αποχωρίζεται ποτέ τον άλλον.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αυτό είναι το νέο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων


1,5-2,25 ευρώ ανά στρέμμα ο φόρος στους αγρότες - Η λογική είναι λιγότερα χρήματα από περισσότερους, λένε στο υπουργείο Οικονομικών - Τι προβλέπεται για οικόπεδα και αγροτεμάχια - Τι απαλλαγές θα ισχύσουν για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα

Οχτώ βήματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού


Θωρακίστε τον οργανισμό σας μέσα από την καθημερινότητα

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Μάθετε κάποια βασικά μυστικά που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας και προστατευτείτε.

Μειώστε τις θερμίδες
Μία στις τέσσερις περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σχετίζονται με το βάρος

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

http://safeshare.tv/w/vwncRciSFb

ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ





113 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ

Π.Μ.Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Μίκρα, 23 OKTΩΒΡΙΟΥ 2013



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΜΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 – 10 – 2013   ΑΠΟ 14:00C

ΚΑΙΡΟΣ                  :     ΣΧΕΔΟΝ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ                 :     ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΕΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΤΡΙΟΙ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ    :     ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΕΩΣ 23°C.



ΠΕΜΠΤΗ   24 – 10 – 2013

ΚΑΙΡΟΣ                  :     ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ                 :     ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΕΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΤΡΙΟΙ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ    :     ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ 11°C ΕΩΣ 23°C.




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 – 10 – 2013

ΚΑΙΡΟΣ                  :     ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ                 :     ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ    :     ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ ΜΑΣ

Τα 4 σκουλήκια
 
Ένας παπάς έβαλε 4 σκουλήκια σε 4 μπουκάλια για να δώσει άλλη βαρύτητα στο κυριακάτικο κήρυγμα .

-Το πρώτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε οινόπνευμα
-Το δεύτερο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καπνό
-Το τρίτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε σπέρμα
-και το τέταρτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καθαρό νερό.

Στο τέλος του κηρύγματός του ο παπάς δίνει τα αποτελέσματα:

- το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του αλκοόλ, πέθανε
- το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του καπνού, πέθανε
- το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι με το σπέρμα, πέθανε
- αυτό μόνο που τοποθετήθηκε μέσα στο καθαρό νερό έζησε.

Ο παπάς απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ρώτησε: "Ποιο είναι λοιπόν το ηθικό δίδαγμα, από αυτήν την παραβολή;"

Και μια γριούλα από το βάθος της εκκλησίας αναφωνεί:

"ΌΣΟ ΠΙΝΟΥΜΕ, ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!!"

ΜΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ , ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Τα piercing των φυλών της οικουμένης

77E0338AEB9D8BB489CD63C7AD8FF36A.jpg
  Την ώρα που στις δυτικές κοινωνίες οι ακραίες τροποποιήσεις σώματος αποτελούν μια σχετικά νέα ιστορία, δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τους υπόλοιπους πολιτισμούς του πλανήτη.
Φαίνεται ότι ο άνθρωπος πάσχιζε ανέκαθεν να υπερβεί τη θνητή του φύση ή ήθελε απλώς να στολίσει το πρόσωπο και το σώμα του για να διακρίνεται από τα άλλα μέλη της φυλής και τις αντίπαλες φυσικά κουλτούρες.
Όποιοι κι αν ήταν οι πρακτικοί, αισθητικοί και τελετουργικοί λόγοι των μεταμορφώσεων του σώματος, ο άνθρωπος επιδόθηκε από πολύ νωρίς σε αντίστοιχες πρακτικές: κι όταν λέμε νωρίς, εννοούμε ήδη από τα πρώιμα χρόνια του ανθρώπου των σπηλαίων!

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αντιλαμβανόταν καλύτερα τον κόσμο και μπορούσε να προβλέψει σε τι δεινή κατάσταση θα βρισκόταν χρόνια μετά ολόκληρος ο πλανήτης χτυπημένος απο την οικονομική κρίση. Άλλωστε μάλλον τυχαία δεν είναι η προφητική δήλωση που είχε κάνει πριν πολλά πολλά χρόνια πριν ο Έλληνας κροίσος.
 
Ουσιαστικά με τα λόγια που θα διαβάσετε παρακάτω ο Αριστοτέλης Ωνάσης μιλούσε για όλα όσα σήμερα βιώνουν οι περισσότερες χώρες κάτω από το "μαστίγιο" της κρίσης.
 
«Θα 'ρθει μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης, θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί, μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει την ζωή των ολίγων κατεχόντων, κόλαση...».

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΥΡΗ

                                                                   ΑΘΑΝΑΤΕ ΣΟΥΡΗ    
Κάτι επίκαιρο........
από τον ΣΟΥΡΗ (1853-1919)
Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Ι Σ

Επειδή καιρούς το Έθνος δυστυχίας διατρέχει,
επειδή ελπίς καμία δεν υπάρχει κατ' αυτάς,
επειδή και το Ταμείον εις δαπάνας δεν αντέχει
καταργούμεν τας πρεσβείας και αυτούς τους πρεσβευτάς.
Διατάσσομεν αμέσως εις Αθήνας να' λθουν όλοι,
και αφήνομεν μονάχα τον εν Κωνσταντινοπόλει.

Επειδή ο κόσμος όλος από φόρους εφορτώθη,
επειδή δεν τους σηκώνει και η ράχη των Ελλήνων,
επειδή και ο Τρικούπης κι η πατρίς εχαντακώθη
με τους φόρους των ελαίων, των τσιγάρων και των οίνων,
κι επειδή εφυγαδεύθη εκ της τσέπης μας το χρήμα,
καταργούμεν τους εμμέσους και αμέσους παραχρήμα.

Επειδή στας θέσεις όλας απαιτούνται και προσόντα,
καταργούμεν και τας θέσεις τας μικράς και ανωτέρας,
και προστάζομεν καθέναν βουλευτήν αποτυχόντα,
να εργάζεται δι' όλης της νυκτός και της ημέρας,
δίχως καν λεπτό να παίρνει ... καταργούμε δε προσέτι
και το δίκαιον ακόμη και το ... άδικον ρουσφέτι.
Καταργούμεν Εφορίας, καταργούμεν Τελωνεία
καταργούμεν και Νομάρχας, καταργούμεν κι αστυνόμους,
καταργούμεν προς τοις άλλοις κάθε μια συγκοινωνία,
καταργούμεν τους στενούς μας και πλατείς σιδηροδρόμους,
καταργούμεν βουλεβάρτα, καταργούμεν και πλατείας
καταργούμεν και τας τόσας περιττάς δενδροφυτείας.

Καταργούμεν και τους Δήμους, καταργούμεν κι Επαρχεία,
καταργούμεν τα μεγάλα και μικρά ουροδοχεία,
και δημόσια προς τούτοις καταστήματα του Κράτους,
καταργούμεν και καμπόσους, δημοσίους αποπάτους.
Καταργούμεν τους συμβούλους, καταργούμεν τους Πρυτάνεις,
καταργούμεν κάθε είδος και διάταγμα δαπάνης.

Καταργούμεν τας μεγάλας και μικράς διοργανώσεις,
καταργούμεν τους στρατούς μας, καταργούμεν και τους στόλους,
καταργούμεν τας εκτάκτους των παρασκευών πιστώσεις,
και τους Γάλλους τους στρατάρχας και τους ιδικούς μας όλους.
Καταργούμεν ατμοβάρεις, καταργούμεν ναυαρχίδας,
καταργούμεν τας Παράλους και τας ατμοτελωνίδας.

Καταργούμεν τας δυνάμεις της ξηράς και της θαλάσσης,
καταργούμεν τας εντόκους και ατόκους πληρωμάς,
καταργούμεν τα ταμεία της Ελλάδος μας συμπάσης,
καταργούμεν δε και όλας τας εδώ οικοδομάς,
κι επιτρέπομεν μονάχα εις το Κράτος ένα σπίτι,

Οι ιερές ελιές (Μορίες) της Αρχαίας Αθήνας

Ο μύθος της διαμάχης μεταξύ Αθηνάς και Ποσειδώνα για την πόλη του Κέκροπα είναι γνωστός. Ο Ποσειδώνας χτυπώντας την τρίαινα του έκανε να αναβλύσει μια πηγή, η Αθηνά εμφάνισε την πρώτη ήμερη ελιά με καρπό.