KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Ο επισκέπτης που  σερφάρει  αυτή την στιγμή απο το Moyntain   της Καλiφόρνιας των Η.Π.  Αμερικής, εάν θέλει μπορεί να μου στείλει ένα   email  στη διεύθυνση  vasiliosdedidis@gmail.com. Θέλω για λόγους στατιστικής να μάθω εάν είναι Ελληνοαμερικανός, ή όχι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΔΕΔΙΔΗΣ Ν ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
The visitor who surf this time from the Moyntain Kalifornias, of US.America,Κindly ask you if it possible to  send me an email at vasiliosdedidis@gmail.com. I would like to Know for statistical purposes  if you are Greek-American  man-woman, or not.
Thanks in advance
DEDIDIS N VASILEIOS

Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΚΑΤΣ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ-ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ


Είστε Ελληνες. Εμείς στην Αργεντινή έχουμε μόνο δύο αιώνες ιστορίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμη της ιστορίας της!!!

Αργεντινός Οικονομολόγος Καθηγητής Πανεπιστημίου: Απαλλαγείτε από τους τοκογλύφους!Συνομιλώντας με τον μελετητή της κρίσης της Αργεντινής, οικονομολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες, Κλαούντιο Κατς, αποκομίζει κανείς την πεποίθηση ότι υπάρχει ζωή μετά τον (οικονομικό) θάνατο.
Ο Κατς ήρθε στην Αθήνα της μιζέριας, της οικονομικής ασφυξίας και της αυτομαστίγωσης για να μας θυμίσει ότι όσα ζούμε, τα έζησαν κι άλλοι. Και επιβίωσαν....

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ


Βρέθηκαν βιβλία με αναφορές στη σταύρωση του Χριστού

Νέα δεδομένα για τα τελευταία χρόνια του Χριστού πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας μετά από ανακάλυψη 70 μεταλλικών εγχειριδίων με κρυπτογραφημένο υλικό για τη Σταύρωση Του. Τα μεταλλικά βιβλία βρέθηκαν σε σπηλιά της Ιορδανίας και αναμένεται ότι θα φέρουν στο φως άγνωστες πτυχές των πρώιμων χρόνων του Χριστιανισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO , ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΕΙ


Μουσική με... κεραυνούς

  • ΔΕΙΤΕ: Εντυπωσιακό οπτικοακουστικό θέαμα

ΠΟΤΑΜΟΣ Ο ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


«Δεν ήταν μοιραία όσα ακολούθησαν ώστε να ενταχθεί η χώρα στο μνημόνιο»

«Αν δεν έχω γνώμη επί του σεναρίου, της σκηνοθεσίας και του κάστινγκ δε μπορώ να μετέχω στη κυβέρνηση», δήλωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης σε μια συνέντευξη ποταμό στον Ν. Χατζηνικολάου.

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ


«Ταξιδέψτε» με τη μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη

Το newsbeast.gr μεταδίδει αποκλειστικά δύο κομμάτια από το νέο δίσκο του Σταμάτη Σπανουδάκη με τίτλο «Θέλω να ’μαι πάντα μαζί σου», που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες από το Μελωδικό Καράβι.

Ένας αλλιώτικος δίσκος, που μας ταξιδεύει μέσα από τις κιθάρες και την τόσο προσωπική ηχητική παλέτα του πίσω στα «ροκ» χρόνια του συνθέτη.

Γαλλικοί στίχοι ντύνουν τις μελωδίες του και απογειώνουν τις γεμάτες εικόνες, σημερινές ενορχηστρώσεις του.

Ένα μοναχικό, μουσικό - ηχητικό παραμύθι, τόσο αλλιώτικο αλλά και τόσο οικείο για όσους έχει αγγίξει τα τελευταία χρόνια η μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη. Μια μουσική, που ξέρει να μιλάει τόσο έντονα… «χωρίς λόγια».

«Μοναχή περπατούσες»

«Θέλω να 'μαι πάντα μαζί σου»

Ο ίδιος ο δημιουργός αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του δίσκου:

«Ο δίσκος αυτός έρχεται τρία περίπου χρόνια μετά τον Αλέξανδρο II. Μεγάλο, αλλά ίσως τελικά απαραίτητο, μουσικό διάλειμμα για τα δικά μου τουλάχιστον “δισκογραφικά” δεδομένα.

Ξεκίνησα να δουλεύω τον περασμένο χειμώνα στη Νάξο. Ησυχία, κρύο, μοναξιά και θάλασσα. Ξεκίνησα γράφοντας αλλά και ψάχνοντας παλιότερούς μου στίχους. Περιέργως, πάντα οι στίχοι ήταν το προσωπικό εισαγωγικό μου “παιχνίδι”, για να βρω το θάρρος να ανοίξω τη βαριά πόρτα του μαγικού πύργου των ήχων. Όταν ανοίξει πια η πόρτα, όλα τα κρυμμένα μαγικά παιχνίδια, γίνονται για λίγο δικά σου.

Ανάμεσα σε άλλους στίχους, λοιπόν, βρήκα κι αυτόν:

«Σ’ ένα κόσμο που γκρεμίζεται, σ’ ένα αύριο που δεν χτίζεται,
να ξεχάσω εγώ δεν γίνεται, το σημάδι Σου δεν σβήνεται.
Σ’ ένα σήμερα που με πονάει, αίμα, δάκρυ και φωτιά ζητάει
να ξεχάσω εγώ δεν γίνεται, το σημάδι Σου δεν σβήνεται».

Αυτός λοιπόν ο παλιός, αλλά και τόσο σημερινός, ξεχασμένος στίχος
έγινε το “light motif” για τη μουσική αυτού του δίσκου. Ή αν θέλετε, η μουσική έγινε, για να φωτίσει και να εξηγήσει αυτό το στίχο. Άλλωστε η μουσική, σαν γλώσσα, ήταν για μένα πάντα πιο κατανοητή από ότι τα λόγια.

Θέλησα να “φύγω” για λίγο από τις πιο επικές ενορχηστρωτικές διαθέσεις μου
και να χαθώ στις κιθάρες μου, που με συντρόφεψαν και με σημάδεψαν από τα παιδικά μου ακόμη χρόνια.

Απέφυγα τις εξάρσεις και τους έντονους ρυθμούς, γιατί ήθελα ένα δίσκο ήσυχο, που να ξεχωρίζει απ΄ τις φωνές του “πλήθους”, αλλά και να ακούγεται με μια ερωτική - προσευχητική διάθεση. Πολλά λάθη κιθαριστικά και άλλα τα άφησα, όπου ο ήχος ή το συναίσθημα μου άρεσαν. Άλλωστε, κατά λάθος γίνονται πολλές φορές τα ωραιότερα πράγματα.

Έτσι, ανάμεσα σε μια ιδιόμορφη και υγρή περισυλλογή - μελέτη – προσευχή και σύνθεση και περιστοιχισμένος από πραγματικές αλλά και φανταστικές θάλασσες, με πολλά μυστηριώδη αλλά και γνώριμα ακούσματα από τις μουσικές του κόσμου τούτου, αλλά και του άλλου σε κάποιες σπάνιες και μοναδικές στιγμές, γεννήθηκε σιγά – σιγά αυτός ο δίσκος.

Αμήν, ευχαριστώ για όλα και θα τα πούμε ,πρώτα ο Θεός, στον επόμενο
ΠΗΓΗ newsbeast

ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ -ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ


Μέχρι πού έφτασε η ραδιενέργεια από το Τσέρνομπιλ ; Δείτε το βίντεο


Μέχρι πού έφτασε η ραδιενέργεια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπιλ το 1986; Πόσο επηρρέασε την Ελλάδα; Δείτε το βίντεο.
Κάτω από τη μπλε γραμμή υπάρχει η χρονική διάταξη, που ξεκινάει από τις 26 Απριλίου 1986 και τελείωνει στις 9 Μαϊου 1986.
Δείτε το:

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Θεσσαλονίκη: Μια θεατρική παράσταση που πρέπει να δείτε !


"ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ" ΤΟΥ WILLIAM SHAKESPEARE
Το είδαμε από την αρχή ως στοίχημα. Μία δημιουργική ευκαιρία να πειραματιστούμε με αυτό που τόσο αγαπάμε, το θέατρο.

Η καλλιτεχνική ερασιτεχνική ομάδα «ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ», για ένατη χρονιά πιστή στο αιώνιο και μαγικό ταξίδι του θεάτρου, επιχειρεί να σας παρασύρει στη μπαροκ-ρομαντική σαιξπηρική κωμωδία "ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ", σε σκηνοθεσία της ...
Μαριλένας Μπιντεβίνου.

Οι παραστάσεις είναι συνολικά 9, στις 1-2-3, στις 8-9-10 και στις 15-16-17 Απριλίου 2011, πάντοτε στις 21.00, στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων - Λ. Δημοκρατίας 59. Συμμετέχουν …… ηθοποιοί, όλοι καθημερινοί άνθρωποι, λάτρεις του θεάτρου.

Η κωμωδία του Shakespeare διαδραματίζεται σε ένα δάσος της αρχαίας Αθήνας.

Εκεί μπλέκονται οι ιστορίες δύο ερωτευμένων ζευγαριών, μιας ομάδας αδέξιων μαστόρων που ετοιμάζει μια θεατρική παράσταση και των ξωτικών που αόρατα ζουν και βασιλεύουν σε αυτό το μαγεμένο δάσος.

Μια καλοκαιριάτικη νύχτα ένα σατανικό δαιμόνιο με όπλα του μια σειρά από παρεξηγήσεις, σκανταλιές και το χυμό ενός μαγεμένου λουλουδιού… μπερδεύει όλους αυτούς μεταξύ τους και δίνει το έναυσμα για τη δημιουργία μιας παράστασης μαγικής.

Η συνέχεια επί της σκηνής…..

Δείτε το βίντεο σε΄full screen και ποιότητα 720 HD




Επικοινωνία Παπανικολάου 91 57010 Πεύκα- τηλ.2310673930 6947086153
http://www.theatroudromena.gr/  tdromena@gmail.com
και στο email noylezas@otenet.gr

Η ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που ιδρύθηκε από δασκάλους και γονείς των Πεύκων και έχουν στο ενεργητικό 8 τους παραγωγές σε έργα ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Αυτή είναι η ένατη παραγωγή της ομάδας.
taxalia 

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Περιμένοντας τον Τσαμπουκά.


Οι πολίτες τούτης της χώρας ζουν τον απόλυτο παραλογισμό λίγο πριν την κατάρρευση. Στο Βερολίνο του ’45 και ενώ τα Σοβιετικά άρματα ήταν ελάχιστα τετράγωνα από το καταφύγιό του Χίτλερ, διοργανώνονταν οργιώδη parties…

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ;


"Golden boys" τραπεζοκόμοι στα ΕΛΠΕ με μισθό 74 χιλ. ευρώ

Του Χάρη Φλουδόπουλου


«Τοίχο» συναντά η διοίκηση των Ελ.Πε. στις πρώτες συναντήσεις που έγιναν για τη νέα συλλογική σύμβαση καθώς για πρώτη φορά επιχειρείται να θιγούν προνόμια που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Η διοίκηση των Ελ.Πε., η οποία δηλώνει ότι προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις διατεθειμένη να καλύψει με αύξηση το ποσοστό του πληθωρισμού, έχει θέσει ταυτόχρονα μια σειρά από θεσμικά ζητήματα, με βασικό στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας. Οι ίδιες πηγές της διοίκησης χαρακτηρίζουν ως «εργασιακό παράδεισο» τις συνθήκες εργασίας στα Ελ.Πε. επισημαίνοντας ότι οι μισθοί είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, ωστόσο η παραγωγικότητα της εταιρείας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις. «Να δίνουμε ευρωπαϊκούς μισθούς, αλλά να υπάρχει αντίστοιχη παραγωγικότητα» λένε χαρακτηριστικά.

Η ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Χθες οι αποφάσεις για τα τετράποδα, σε 15 μέρες για τα… δίποδα!
Εν μέσω φίλιων πυρών και φωνών περί ανάγκης για λιγότερες ωραιοποιήσεις και περισσότερες αλήθειες, με την οικονομία της χώρας υποβαθμισμένη για άλλη μια φορά και με το υπουργικό συμβούλιο να διαθέτει χθες μέρος του χρόνου του προκειμένου να λάβει 18(!) αποφάσεις για τα… τετράποδα, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 15 Απριλίου νέες «δημοσιονομικές διορθώσεις» - άλλη μία ωραιοποιημένη έκφραση – αυτή τη φορά για τα… δίποδα!

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


ΤΑ 10 ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Το πελατειακό κράτος στο μεγαλείο του. Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που άρμεγαν το κράτος,όλους μας, για δεκαετίες, μέχρι τελικής πτώσεως (ΔΝΤ) και τώρα ανέλαβαν την σωτηρία μας.

Περαστικά μας..
10 - Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)
09 - Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)
08 - Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)
07 - Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)
06 - Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)
05 - Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.
04 - Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)
03 - Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
02 - Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)

01 - ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων  των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν. (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ


Θέλω να ξυπνήσω, να θυμηθώ, να πιστέψω. Πρώτα σε κόβουν από την δουλειά, ύστερα σε ρίχνουν σε ένα καναπέ, σου δίνουν ένα τηλεκοντρόλ και σε πλακώνουν σε ένα ατέλειωτο τίποτα.

Ναι, η χώρα μου είναι σε κρίση, το λένε και οι Θεοί του κράτους οι καημένοι, και αυτό φαίνεται πρώτα όχι από τα άδεια πορτοφόλια αλλά από τους λόγους που αδειάζουν τα πορτοφόλια για αγαθά που δεν είναι Αγαθά.

Πώς θα σε στείλουν αλλού από το «Εδώ» που «δεν λέει»;

Πώς θα σε πάρουν από το «Τώρα» που μυρίζει;

Αυτοί ξέρουν τι είναι καλό για μένα και τα έχουν κανονίσει όλα.

Λέω «για να δω τι παίζει στον κόσμο»; Ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω τον αχταρμά.

Φωτιές, καταστροφή, πείνα, απελπισία, θάνατος, κάμερες παντού, έγκλημα, έγκλημα, έγκλημα, Βουλή με ατάκες, Παρλιάρος με μους λεμονιού, Στρος-Καν με σκατά, τραπεζοδάνεια-μούφας, Τυχαίο; Δεν νομίζω. Το νέο κινητό που δίνει πίσω χρήμα, γιαούρτι για κάθε είδους έντερο, έναν με μπλε καπέλο (που έχει χρυσό σκούφο) να βρίζει κάποιον πως είναι ανεπρόκοπος γι’ αυτό δεν πάει καλά το μαγαζί, μία όμορφη να σκάει στο κλάμα (μάλλον από την χαρά της γιατί της πέτυχε το «Πακέτο») και διάφορους «τίποτες» από κανάλια που δεν τα βλέπει κανείς, να τους κάνουν διάσημους άλλοι διάσημοι «κάτιδες».

Όλα, για μια ψυχαγωγία που δεν σου αφήνει τίποτα, που δεν σε πάει πουθενά, που όταν κλείνεις και πας για ύπνο είσαι πιο χάλια από πριν.

Κι εκεί που πετυχαίνεις κάτι για σένα, ώπα σε κόβει πάλι ένας ηλίθιος φουσκωτός που στρώνει κοιλιακούς, κι αν τηλεφωνήσεις «Τώρα» θα γίνεις κι εσύ ηλίθιος.

Η τηλεόραση χάλασε, λέω. Πρέπει να πάρω άλλη. Μια 3D. (δεν είμαι καλά). Χρειάζομαι ό,τι μου προτείνει το τελεμάρκετινγκ.

Είναι ανάγκη να έχω μαλλιά Μενεγάκη… δεν υπάρχει!

Είναι ανάγκη για πολύ ψηλά τακούνια… μιλάμε, δεν υπάρχει!

Είναι ανάγκη να ξέρω να φτιάχνω μους λεμονιού… δεν έχει!

Είναι ανάγκη να ξέρω ποιος επώνυμος χορεύει καλύτερα tango… τέλειο;

Είναι ανάγκη να ξέρω πόσους κόμπους έχει ένα καλό χαλί… καλό;

Να μάθω τι πρέπει να κάνει ένα μοντέλο για να γίνει next top… δεν λέει!

Λέω κι άλλα. Να… να, να, να…

και μετά­­­…

Θέλω να πάω στο θέατρο – Υπάρχει

Θέλω να ακούσω μουσική που δεν παίζει η τηλεόραση – Υπάρχει

Θέλω ραδιόφωνο που δεν παίζει από λίστα ­­­- Υπάρχει

Θέλω να γνωρίσω τους νέους ποιητές – Υπάρχουν

Θέλω να δω 25ρηδες να λένε τις ειδήσεις – Υπάρχουν

Θέλω να ξυπνήσω!

Θέλω να θυμηθώ!

Θέλω να πιστέψω κάποιον απ’ αυτούς που δεν χαμογελούν ποτέ! Γίνεται;

Κάποιον από αυτούς που γελάνε με το παραμικρό. Γίνεται;

Θέλω να Ξυπνήσω…

Ο κόσμος δεν είναι αυτός…

Αυτό είναι η φόρμα του κέικ της Εξουσίας, το Κράτος, το Αλλού και το Κάπου, δεν είναι η αλήθεια…

Δεν νυστάζω πάλι, παρ’ όλη την κούραση…

Μου ζητήσατε να γράψω κάτι, δεν ξέρω γιατί μου βγήκε αυτό…

Λέτε να φταίει και λίγο το μπέρδεμα μου για το Zeitgeist;

Άργησα λίγο, αλλά το έζησα κι αυτό!

Αυτά για σήμερα…
aixmi

ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ , ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΑΚΩΜΟΔΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ, ΤΟΤΕ.......


Βαρυσήμαντο διάγγελμα της Τζούλιας Αλεξανδράτου

Δεν έχω τίποτα με το κορίτσι, ούτε το ξέρω, ούτε με ξέρει και ποτέ μου δεν θα σχολίαζα τόσο την προσωπική της ζωή, όσο  και το τί κάνει και το πιο σίγουρο, δεν θα  αναρτούσα κάποια δραστηριότητα της, όχι από σεμνοτυφία και μόνο ή  από σοβαρότητα του ιστολογίου, αλλά καθαρά απο άποψη το τί είναι σπουδαίο και το τί , όχι.  Το να  βλέπουμε όμως  εμείς οι Έλληνες την Τζούλια σε κέντρο στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα να πληρώνουμε από πάνω , να ασκεί και  εξωτερική πολιτική, έ αυτό παραπάει από  το πρέπει. Αυτά έτσι για δικαιολογία της ανάρτησης.
H Τζούλια Αλεξανδράτου στην τελευταία της εμφάνιση σε νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης έβγαλε διάγγελμα για τον λαό της Λιβύης και τους αφιέρωσε το πρόγραμμα της, ενώ επέλεξε να φορέσει ένα κορμάκι με την σημαία της Λιβύης! Δείτε το βίντεο!
 
TAXALIA

ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΛΑΜΒΑΝΟ

…"ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει όπως παλιά, αλλά χτυπιέται στα γέλια. ¨Άσε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους…


…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που πολλοί φίλοι μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. ¨Άσε που όλο και κάποιο δωράκι θα στέλνουν στις γιορτές και στα γενέθλιά μου…


…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που ακρίβυνε η βενζίνη και χρησιμοποιώ λιγότερο το αμάξι Αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια και θα κάνω καλό στην καρδιά μου, αφού θα περπατώ…


…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που οι καφετέρειες έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με δυο μεταπτυχιακά. Πλέον, πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς και μαθαίνεις ένα σωρό πράγματα χωρίς να έχεις κάνει σπουδές σε πανεπιστήμιο…


…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που θα κόψουν τα επιδόματα. Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος…


…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που στο σούπερ μάρκετ, σπάνια περιμένεις πια αυτόν που προηγείται να χτυπήσει δυο καρότσια ψώνια. Αλλά και αν τύχει να πέσεις σε τέτοιον, του λες …να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ του…


…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο - πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας…


…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που μπορώ να έχω ελεύθερα …κατάθλιψη. Παλιά, όταν είχα κατάθλιψη, δε μου έδινε δίκιο κανείς! Όλοι μου έλεγαν τα ίδια και τα ίδια: "Τι σου λείπει ρε; Τη δουλειά σου την έχεις, το αμαξάκι σου το έχεις, το σπιτάκι σου το έχεις, τη γκομενίτσα σου την έχεις, τι άλλο θες επιτέλους;"…


…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που βλέπω αυτούς που αποταμίευαν τόσα χρόνια ,να χάνουν τα λεφτά τους, γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ. Σπάταλο με έλεγαν αλλά τώρα με λένε …προνοητικό, γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα πριν έλθει η τρόικα…


…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζούκια...


…ΤΕΛΟΣ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που ενώ παλιά είχα την υποψία ότι κάποιες γυναίκες με ήθελαν για τα λεφτά μου, σήμερα δεν έχω καμία τέτοια υποψία. Είμαι σίγουρος 100% πως με θέλουν για οτιδήποτε άλλο, εκτός από το (άδειο) …πορτοφόλι μου και την κατακόκκινη από τις οφειλές πιστωτική μου κάρτα…"


Υ.Γ: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 1: Ο ΟΠΑΠ δείχνει να ανεβάζει στροφές. Και τα πιθανά καλά νέα της άνοιξης, μπορεί να τον οδηγήσουν στο να ανεβάσει ακόμα περισσότερες.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 2: ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ, εν όψει σεναρίων αποκρατικοποίησης, έχουν το πάνω χέρι. Εμένα πάντως μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ο όγκος των συναλλαγών στη ΔΕΗ, η οποία "δεν αποκρατικοποιείται". Κάποιος…τραβάει ρεύμα δια της πλαγίας ή κάνω λάθος;


Βασίλης Βαλαμβάνος
vasval@axiaplus.gr

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ-ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ


Το πρόσωπο που μας λείπει–Μάνος Χατζιδάκις


Ίσως ο Μάνος Χατζιδάκις να μην ήθελε να ζει την Ελλάδα του 2011. Σε μια χώρα ξεπεσμένη, ατιμασμένη, σε ομαδική κατάθλιψη.

Σε μια χώρα που πολιτισμός πλέον σημαίνει δωρεάν cd στις κυριακάτικες εφημερίδες, χούλιγκαν στο Θέατρο Τέχνης, ορχήστρες στο χείλος της χρεοκοπίας, το –δικό του - Τρίτο πρόγραμμα αφημένο στην τύχη του, πορνοστάρ που «εκτελούν» τραγούδια του γυμνές σε κέντρα διασκέδασης, λαϊκούς καλλιτέχνες που πεθαίνουν μόνοι εγκαταλελειμμένοι και αβοήθητοι και τη Λυρική σκηνή έτοιμη να βαρέσει κανόνι.
Ίσως για αυτόν να είναι...
καλύτερα που έφυγε νωρίς. Για εμάς όμως η απουσία του, όσο περνά ο καιρός, γιγαντώνεται. Ο δημόσιος λόγος του, οι παρεμβάσεις του ήταν πάντα ένας οδηγός για τους ευαίσθητους και τους ανήσυχους. Ήταν μια ελπίδα. Το μόνο που μας σώζει είναι οι πολύτιμες ιδιωτικές (αφού πλέον στο ραδιόφωνο είναι σπάνιο να πετύχει κανείς μουσική του) ακροάσεις του έργου του. Ο «Μεγάλος Ερωτικός», η «Μυθολογία» ο «Καπετάν Μιχάλης», το «America America», τα «Reflections», οι «Μπαλάντες της Οδού Αθηνάς», η «Πορνογραφία», ο «Κύκλος του C.N.S.», είναι τα δικά μας αντικαταθλιπτικά, η δική μας αντίσταση και αντίδραση στην βιαιότητα της εποχής.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ


Κομμένα τα μετρητά για συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ


Καμία συναλλαγή δεν θα γίνεται με μετρητά από την 1η Απριλίου αν το ποσό ξεπερνά τις 3.000 ευρώ, ενώ από 1η Ιανουαρίου του 2012 ως ελάχιστο ποσό θα θεωρούνται τα 1500 ευρώ. Σε περίπτωση πώλησης αγαθών (όπως οχήματα, κ.λπ.) σε ιδιώτη «με ανταλλαγή», η διαφορά της αξίας που προκύπτει από το συμψηφισμό των αμοιβαίων ανταπαιτήσεων εξοφλείται...
από τον ιδιώτη-αγοραστή μέσω τράπεζας, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ισχύον, κάθε φορά, όριο. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση αλλαγής λιανικώς πωληθέντων αγαθών, η αξία των οποίων προηγουμένως έχει εξοφληθεί, για τη νέα απόδειξη λιανικής πώλησης που εκδίδεται. Ομοίως τα προαναφερόμενα ισχύουν και στην περίπτωση επιστροφής αγαθών, εφόσον μεταγενέστερα η απαίτηση του ιδιώτη συμψηφισθεί με επόμενη αγορά αγαθών. Σε περίπτωση συναλλαγής που εξοφλείται, μερικώς ή ολικώς, με εκχώρηση από τον ιδιώτη προϊόντος δανείου που βαρύνει αυτόν, με κατάθεση του σχετικού ποσού στο λογαριασμό του πωλητή-επιτηδευματία, εξοφλείται μέσω τράπεζας μόνο το τυχόν υπολειπόμενο ποσό, ανεξαρτήτως αξίας, εφόσον η τιμολογούμενη αξία της συναλλαγής υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ ή τα 1.500 ευρώ από 1/1/2012.

ΤΟ "ΠΟΝΤΙΚΙ" ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ , ΠΟΛΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Μία εικόνα... χίλιες λέξεις..

Οι αλλαγές στην παιδεία σε μία εικόνα (από το Ποντίκι)


ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Χαζομάρες Σκοπιανών. Μυαλό δεν βάζουν !

Η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων ΜΡΤ μεταδίδει καθημερινά, μετά τις ειδήσεις, το δελτίο καιρού συνοδευόμενο με χάρτη όπου η Μακεδονία παρουσιάζεται ως ενιαίος χώρος της FYROM και..
 όλες οι πόλεις της ελληνικής Μακεδονίας αναφέρονται με τις σλαβικές ονομασίες τους. Τούτο συμβαίνει έως και σήμερα 29/3/2011.


Το προκλητικό αυτό γεγονός, που επιβεβαιώνει τον ιμπεριαλισμό των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδος είχε αποκαλύψει δημόσια η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007.

Θεωρείται αυτονόητο ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε ή θα παρουσιάσει αύριο στη Χάγη με πληρότητα το κρατικό αυτό τηλεοπτικό τεκμήριο. Χαρακτηριστικές είναι οι δύο κατωτέρω φωτογραφίες:


Από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ -ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ


Φοβερό !


VIAGRA και ΣΙΛΙΚΟΝΗ - η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

του ιατρού Βλάση Γωγούση

( Ελέχθη από τον Νομπελίστα Βραζιλιάνο γιατρό- ογκολόγο Drauzio Varel la.) :

"Στο σημερινό κόσμο , επενδύονται 5 φορές περισσότερα χρήματα, για ΦΆΡΜΑΚΑ
1) για την αντρική ανικανότητα ( VIAGRA ) και
2) για τα στήθη των γυναικών ( ΣΙΛΙΚΌΝΗ )
από ότι για την θεραπεία του ΑΛΤΣΧΆΙΜΕΡ !!
Είναι αναμενόμενο λοιπόν, πως σε μερικά χρόνια θα έχουμε γριές με μεγάλα στήθη και γέροντες με σκληρό πέος, αλλά κανένας από αυτούς δεν ......θα θυμάται σε τι του χρησιμεύουν !!!».

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΑΤΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΕΤΩΝ


"Έφυγε" ο Ιάκωβος Καμπανέλης


Απεβίωσε το μεσημέρι, σε ηλικία 89 χρόνων, ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλης, ο οποίος τους δυο τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας γνωστού νοσοκομείου των Αθηνών καθώς έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε  στη Νάξο το 1922. Το 1935... η οικογένειά του μετακομίζει μόνιμα στην Νίκαια. 
Το 1942 συνελήφθη από τους Γερμανούς και οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, όπου κρατήθηκε μέχρι τις 5 Μαΐου 1945. Το πρώτο του θεατρικό έργο του ήταν «Ο Χορός πάνω στα στάχυα», ενώ ανάμεσα στα πιο γνωστά του έργα είναι τα εξής: «Έβδομη μέρα της δημιουργίας», «Η Αυλή των θαυμάτων», «Ηλικία της νύχτας», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Γειτονιά των Αγγέλων», «Βίβα Ασπασία», «Οδυσσέα γύρισε σπίτι», «Αποικία των τιμωρημένων», «Το μεγάλο μας τσίρκο», «Ο εχθρός λαός» και «Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα». Κατά καιρούς συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς, διασκευάζοντας θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο. Επίσης διετέλεσε καθηγητής της Δραματικής Σχολής Κάρολος Κουν, ενώ υπήρξε μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έγραψε, επίσης, σενάρια κινηματογραφικών ταινιών, ανάμεσά τους η "Στέλλα" του Μιχάλη Κακογιάννη, "ο Δράκος" του Νίκου Κούνδουρου και τα "Κορίτσια στον Ήλιο" του Βασίλη Γεωργιάδη.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΜΕΛΙ , ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ


Σύμμαχος το μέλι για την καταπολέμηση ασθενειών

Oταν οι στρατιώτες του B Παγκοσμίου Πολέμου τοποθετούσαν καταπλάσματα με μέλι για να επουλώσουν τις πληγές τους, συνέχιζαν μια μακραίωνη ιστορία. Eπιβεβαίωναν τις πεποιθήσεις των αρχαίων Aιγυπτίων, οι οποίοι χιλιάδες χρόνια πριν πίστευαν πως το μέλι βοηθά στη θεραπεία των ασθενειών χαρίζοντας μακροζωία. Kαι πατούσαν στα χνάρια της κλασικής Eλλάδας που ήθελε την αμβροσία, το ποτό που προσέδιδε αθανασία στους θεούς του....
Oλύμπου, να περιέχει βασιλικό πολτό.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ-ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ


Πέσανε… γιαούρτια στην Δημοτική Αστυνομία Βόλου

Ένας δημότης Βόλου πέταξε σήμερα γιαούρτια στο Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, όταν ο τελευταίος του ανακοίνωσε πως απορρίφθηκε αίτησή του για διαγραφή προστίμου από παράνομο παρκάρισμα.

Ο δημότης ισχυρίστηκε στην ένστασή του και προσκόμισε τα σχετικά δικαιολογητικά ότι πάρκαρε παράνομα στην συμβολή των οδών Ιάσωνος και Αγίου Νικολάου το όχημά του με αλάρμ και με μηχανή ανοιχτή, αφήνοντας στο όχημα τον άρρωστο γιο του, για να προμηθευτεί από το παρακείμενο φαρμακείο κορτιζόνη…

Ωστόσο, η αίτησή του απορρίφθηκε και μετά τα γιαούρτια, υποβλήθηκε μήνυση εις βάρος του.

Πηγή: trikalanews.gr

ΕΜΙΡ ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ-ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ


Εμίρ Κουστουρίτσα: "Η Ευρώπη αδικεί την Ελλάδα"


Ο Εμίρ Κουστουρίτσα δε χρειάζεται συστάσεις. Με αφορμή την παράσταση που θα δώσει με τη μπάντα του («The No Smoking Orchestra») στις 4 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, μίλησε στον Γιάννη Κεσσόπουλο και στην εφημερίδα "Karfitsa" ως  καλλιτέχνης αλλά και ως άκρως πολιτικό ον. Υποστηρίζει ότι η Ευρώπη αδικεί με τη στάση της την Ελλάδα, ενώ έχει ενδιαφέρον και το πως βλέπει το αύριο των Βαλκανίων.

Eμίρ, είσαι ο εθνικός πρεσβευτής της Σερβίας στη UNICEF. Mπορούν οι διεθνείς οργανισμοί να επιβάλλουν τις κοινά αποδεκτές αξίες στα κράτη και στις κυβερνήσεις;

ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ


Το κορυφαίο ανέκδοτο της ημέρας

Δείτε τι μας λέει για να ...πιστέψουμε:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ



                                                                                                                                          ΣΗΜΑ ΠΠa
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ                                                                                
           ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

                               E-mail          : pol-pro@damt.gov.gr (Διεύθυνσης)
                                            


Σύμφωνα με τη σημερινή (28/3) πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:
·         Σήμερα το βράδυ θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα εκδηλωθούν «εαρινές» βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
·         Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και αύριο(29/3)  και θα έχουμε μια «βροχερή μέρα» , σταδιακά και από δυτικά θα υπάρξει βελτίωση.
·         Την Τετάρτη (30/3) τα φαινόμενα παραμένουν στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη ενώ στην Κεντρική Μακεδονία μπορεί να εκδηλωθούν κάποια φαινόμενα μετά το μεσημέρι και κυρίως στα ορεινά.
·         Την Πέμπτη (31/3) νεφώσεις στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη
·         Την Παρασκευή (1/4 ), Σάββατο (2/4) και Κυριακή (3/4) δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ, ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


15+1 χρόνια Το «Χαμόγελο του Παιδιού» μιλάει με τα έργα του

15+1 χρόνια Το «Χαμόγελο του Παιδιού» μιλάει με τα έργα του

Όταν μου ζητήθηκε να αρθρογραφήσω σε αυτό το site, ανάμεσα σε σημαντικούς ανθρώπους της επικοινωνίας και όχι μόνο, πραγματικά προβληματίστηκα. Τι άλλο θα μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας εκτός από το μεγαλείο, που τα τελευταία 15 + 1 χρόνια ζω, προσπαθώντας να συνεισφέρω στον κόσμο των παιδιών που υποφέρει; Τα θαύματα, αλλά και τα εμπόδια που καθημερινά συναντώ μέσα από το έργο ενός Συλλόγου, που την τελευταία δεκαπενταετία  στέκεται δίπλα στα παιδιά, δίνοντας τους φωνή και τη θέση που τους ανήκει στην κοινωνία.
Πριν από 15 + 1  χρόνια δεν ήμουν παρά ένας πατέρας δύο παιδιών, με ανοδική καριέρα στο χώρο της πληροφορικής. Η οικογένειά μου , τα παιδιά μου, αποτελούσαν το κέντρο του δικού μου κόσμου.  Ξαφνικά η ζωή μου ανατράπηκε. Ο μικρός μου γιος αρρώστησε. Το πρόβλημά του μη αναστρέψιμο. Κακοήθης όγκος στον εγκέφαλο. Η γη άρχισε να τρέμει κάτω από τα πόδια μου. Η 11μηνη περιπέτεια  για την αντιμετώπιση του καρκίνου άρχιζε για το παιδί και, φυσικά, για όλη την οικογένεια. Εγχειρίσεις στο κεφάλι , ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες και όλα αυτά τα πάλευε  με απίστευτη  δύναμη και υπομονή . Τα νέα, όμως, δεν ήταν αισιόδοξα. Ο Ανδρέας σύντομα θα έχανε τον αγώνα.  « Ο Ανδρέας δεν θα τα καταφέρει, έχει λίγο χρόνο ακόμα», μας ενημέρωσαν οι  γιατροί του. Σε αυτό το διάστημα ο Ανδρέας άρχισε να γράφει στο ημερολόγιο του διάφορες δημιουργικές ιδέες. Ήταν ένας πανέξυπνος μικρός, που ήξερε το πάντα γύρω από το πρόβλημα της υγείας του, ακόμα και ότι πλησίαζε το τέλος, κάτι που εμείς δε γνωρίζαμε. Το έμαθα λίγα χρόνια αργότερα από την Έλντα Πανοπούλου, μία από τις αγαπημένες του ηθοποιούς, που της το είχε ο ίδιος εκμυστηρευτεί σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Έτσι, λοιπόν, στο ημερολόγιο του έγραψε  την τελευταία του επιθυμία και ανήγγειλε τη δημιουργία του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=11&la=1).
Η δημιουργία και η δράση του Συλλόγου για μένα δεν ήταν απλά η τήρηση μιας υπόσχεσης, αλλά ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε μένα και το παιδί μου που έφυγε από τη ζωή και αναζητούσα τρόπο  να το κρατήσω δίπλα μου…. Η επιθυμία του ήταν για μένα μια εντολή που δεν μου επιτρεπόταν  να παραβώ.  Κι εκεί  αρχίζουν τα δύσκολα…
Από την επιτυχημένη επιχειρηματική μου δραστηριότητα με 2 εταιρείες στην πληροφορική, έπρεπε να μπω σε έναν άλλο κόσμο σε μία εντελώς διαφορετική διαδικασία. Το πιο δύσκολο; Με κινητήρια δύναμή μου την παρακαταθήκη που μου άφησε ο γιος μου έπρεπε να κινητοποιήσω πολλούς. Μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του. Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με  λουλούδια. Πολλά ήταν τα αγκάθια και οι δυσκολίες που ξεφύτρωναν. Τραβούσα μία ανηφόρα γεμάτη  αμφισβήτηση και αρνητισμό, αλλά και  αγάπη από τον κόσμο, υποστήριξη και συμπαράσταση σημαντικών ανθρώπων από όλους τους χώρους, που μου έδινε δύναμη να συνεχίζω τη δύσκολη προσπάθεια.
Με την ευκολία που μας διακρίνει όλους στην άσκηση κριτικής από την πολυθρόνα του σπιτιού μας και στην αμφισβήτηση, σε ότι,δήποτε αρχίζει να ξεχωρίζει, άρχισαν τα λόγια « Ποιος είναι αυτός που χαλάει το κατεστημένο της φιλανθρωπίας, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και του κράτους;», « Τι Σύλλογος είναι αυτός που ξαφνικά κάνει έργο και βγάζει στην επιφάνεια τα προβλήματα των παιδιών στην Ελλάδα στην πραγματική τους διάσταση Ειπώθηκαν και σκληρές κουβέντες:
« χρησιμοποιεί το θάνατό του παιδιού του για να προβληθεί», « άλλος ένα απατεώνας που κοροϊδεύει τον κόσμο». Κουβέντες  που με πόνεσαν σπιλώνοντας τη μνήμη του παιδιού μου. Το εύκολο ήταν να τα παρατήσω, να γυρίσω στην ήρεμη ζωή μου και να βυθιστώ στο προσωπικό μου πόνο. Δεν το έκανα όμως. Συνέχισα την προσπάθεια να κάνω πραγματικότητα το όνειρο του  αγαπημένου μου γιου.
Έτσι φτάσαμε εδώ, το 2011(http://www.hamogelo.gr),  με δράσεις και έργο που έχουν εντυπωσιάσει, που έχουν αποδείξει  τη σημαντικότητα αυτής της προσπάθειας και τη διαφορά. Ξεφύγαμε από την επιφάνεια και φτάσαμε  στη ρίζα του προβλήματος. Προτείναμε και δημιουργήσαμε. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έσπασε τα σύνορα και η δουλειά του τυχαίνει  παγκόσμιας αναγνώρισης, αφού συμμετέχει πλέον ισότιμα  σε διεθνείς οργανισμούς. Στην έκθεση του ΟΗΕ  αναγνωρίζεται ως μία από τις λίγες και καλές πρακτικές στην Ελλάδα.
Απόδειξη για  όσους το αμφισβήτησαν και για όσους ενοχλήθηκαν, πως δεν μπορούν τα πάντα να θυσιαστούν  στο βωμό της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης. Με πικρία ομολογώ ότι κάποιοι από το ελληνικό κράτος το σαμποτάρουν. Υπάρχουν τα βραβεία , οι καλές κουβέντες, τα εύσημα, αλλά ακόμα και σε αυτό το χώρο τα συμφέρονται είναι πολλά. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν μπήκε σε αυτά, αντίθετα  τα πολέμησε και τα πολεμά , αφήνοντας να φανεί η διαχρονική ανικανότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και της προστασίας των παιδιών.
Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά του νομίσματος, η θετική, που αγγίζει το πρόβλημα και ψάχνει τη λύση,  οι υποστηρικτές των παιδιών. Όλη η λειτουργία του Συλλόγου 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα οφείλεται στο έργο που παράγει και στη συμμετοχή πολύ σημαντικών ανθρώπων από τη Δημόσια Διοίκηση, που δε στερείται ευαισθησίας και που δεν αρνείται να δει το πρόβλημα. Εισαγγελείς, αστυνομικοί , γιατροί και άλλοι κρατικοί λειτουργοί είναι οι άνθρωποι που καθημερινά, σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Συλλόγου, δίνουν λύσεις σε προβλήματα παιδιών.
Δε  σταμάτησα, λοιπόν, στα κακόβουλα σχόλια και στις άδικες, ανούσιες, σκληρές κριτικές, γιατί κάθε μέρα βλέπω τα αποτελέσματα  της προσπάθειάς μας, που διαψεύδουν τους επικριτές μου. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένα απόκτημα αυτής της κοινωνίας και ανήκει σε όλους και ειδικότερα στα παιδιά. Η συμμετοχή όλων μας αποδεικνύει ότι δεν είμαστε μια κοινωνία που γίνεται  έρμαιο στους ευκαιριακούς και τυχαίους πειραματισμούς κάποιων που δεν θέλουν να υπάρχει τίποτα καλό στην Ελλάδα, γιατί χαλάει τα συμφέροντα τους.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει το έργο του για όσο χρειαστεί κλυδωνίζοντας την ελληνική πραγματικότητα , παραμένοντας πιστό στην αρχική του υπόσχεση
« ..όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο .. Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε.. »
Ανδρέας Γιαννόπουλος 
*Ο Κώστας Γιαννόπουλος είναι Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

ΠΑΟΚ -ΜΑΡΟΥΣΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 75-72 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ


ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΟΚ-ΜΑΡΟΥΣΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ ΜΕ 3 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ 75-72 , ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΥΣ

O   αθλητικογράφος μας  Γιάννης Δραγούμης, ήταν σήμερα στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ- ΜΑΡΟΥΣΙ και μας μεταδίδει........

 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Ο ΠΑΟΚ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΝ  ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΓΚΕΖΕΦΣΚΙ, Ο ΝΤΟΖΙΕΡ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΣΑΛ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΤΥΧΕ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

 ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ 5 ΠΟΝΤΟΥΣ 62-67, 2 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕΣΑ ΣΤΟ PAOK SΡORTS ARENA Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΛΑΤΑΚΙ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ  ΗΤΑΝ  :

                     1ο     2ο      3ο      4ο
ΠΑΟΚ        20      17       21      17

ΜΑΡΟΥΣΙ  11      27       15      19
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Ο ΑΑΤΟΝ, ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕΡΡΑΙΟΣ BLOGGER ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Υ.Σ  Για μας τους  πρώϊμους bloggers,  ο ΑΑΤΟΝ  , ο Σερραίος πολιταξιδευτής, είναι , ένα είδος εργαλείου σε όλο το φάσμα της εφαρμογής μιας τεχνικής που  στήνει ένα καινούργιο ιστολόγιο. Με λίγα λόγια , όλες οι εφαρμογές που  τηρεί ένα blog, βασίζονται σε δικές του χρήσιμες συμβουλές και φυσικά, όλοι οι κώδικες που χρησιμοποιούνται για να στηθεί, είναι απο το δικό του blog  που φέρει την ονομασία abempablog.

AATON  σε ευχαριστούμε...

Παγκόσμια ημέρα του μακάκα

Τα τελευταία χρόνια, κάνουν θραύση οι λεγόμενες "παγκόσμιες ημέρες" που σημαίνει πως, κάποιοι, που τα ξ....ν νυχθημερόν δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, από το να καθιερώνουν κάτι σαχλαμάρες να σου φεύγει ο τάκος, και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν νύχια να ξυθούν, να τις αποδέχονται σαν υπνωτισμένα μογγολάκια.

Ελάτε να σας δείξω μερικές "παγκόσμιες ημέρες" να σας αραιώσουν λίγο τα μαλλιά.
Πάρτε μάτι τι σκαρφίζεται ο άνθρωπος όταν έχει πάθει μαλάκυνση στο τελευταίο στάδιο.
Ανάψτε τσιγάρο όσοι καπνίζετε (ηρεμεί τα νεύρα) και απολαύστε ..
Καθίστε όμως πρώτα, σε λίγο θα πάθετε ίλιγγο από την τόση ηλιθιότητα.

Παγκόσμιες Ημέρες

20 Φεβρουαρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης  (απο δικαιοσύνη άλλο τίποτε)
22 Φεβρουαρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης (εμάς, όντως η πολλή σκέψη μας έφαγε)

14 Μαρτίου-    Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας (μπριζόλα; Κάτι μου θυμίζει! Και το  ..πεολειχία τι είναι ρε σεις; ...καμιά αρρώστια; )
20 Μαρτίου-    Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας (κατά κει οδεύουμε..)
21 Μαρτίου-    Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (μείνατε πίσω, οι Έλληνες κοιμόμαστε 365 μέρες)

08 Απριλίου-    Ημέρα του Έθνους των Ρόμα (παντού υπάρχει ένας Γύφτος)

01 Μαΐου-         Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης (δώσε φούντα στο λαό, μπράβο, έτσι)
02 Μαΐου-         Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου (αμ δε μου βγαίνει, όσο και να σφίγγομαι)
06 Μαΐου-         Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας (κατά της δίαιτας; λέει "κατά"; Λοιπόν, όποιος με πει χοντρό τον έσκισα..)
17 Μαΐου-         Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας (ποιός φοβάται ποιόν;)

14 Ιουνίου-    Διεθνής Ημέρα των Weblogger (αυτό εδώ, θα το διαβάσουν κάτι καλαμοκαβαλημένα δικά μας και θα γιορτάζουν όλο το χρόνο, να με θυμηθείτε)
26 Ιουνίου-    Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους (στις 1 Μαϊου άλλα έλεγες για το χασίσι.. Και ναι, στο να διακινούνται νόμιμα, βεβαίως, συμφωνώ απόλυτα)
27 Ιουνίου-    Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας (της ποιανής περηφάνειας;)

17 Ιουλίου-    Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης (αυτό το σχολίασα πρώτο πρώτο)
18 Ιουλίου-    Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα (Αυτό πάντως στο χωριό μας, το λέμε γλύψιμο)
29 Ιουλίου-    Διεθνής Ημέρα του Μαλάκα (είναι που έχω τα γενέθλιά μου, γι αυτό. Με θυμήθηκαν τα παιδιά, εύγε!)
   
08 Αυγούστου-    Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού (όντως, μια φορά το χρόνο, σηκώνει κι έναν οργασμό, ε, του φούστη τώρα)
23 Σεπτεμβρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας (αυτοί εκεί..απτόητοι)

02 Οκτωβρίου-    Διεθνής Ημέρα Μη Βίας (τις υπόλοιπες 364 σκοτωθείτε, στα π@π@ρια μου)
08 Οκτωβρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Αυγού (ε, να μην γιορτάσει κι αυτό, κοτζάμ αυγό;)
15 Οκτωβρίου-    Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού (το καφέ να περιμένει λίγο ακόμη παρακαλώ)
15 Οκτωβρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών (πάλι καλά που δεν είπαν να πλύνουμε τον κώλο μας, θα ανησυχούσα σοβαρά)
16 Νοεμβρίου-    Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας (αν είναι έτσι, εγώ γιορτάζω κάθε μέρα..)
27 Νοεμβρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής (και τι σκ@τά θα φάμε;)

Με καταλάβατε τώρα τι εννοούσα;
Μας βάλανε προχτές στην οικοδομή που ζω, -και στα 4 ασσανσέρ-, ειδοποιήσεις, για την ημέρα λέει "της γης", και να σβήσουμε τα φώτα για το καλό της γης μας και τα 9μερα του Πολυχρόνη. Πήγα κάτω στο γραφείο, και είπα της λεγάμενης, "τόλμα να δώσεις εντολή να κατεβάσουν τίποτε γενικές ασφάλειες να μου καεί κανένα πισί, και θα σε πώ μετά ποιά είναι η γιορτή της επόμενης μέρας, (η "παγκόσμια ημέρα δρομέων μεγάλων αποστάσεων σε χρόνο Ντε-Τέ").

Μια άλλη πάλι δόση, χιλιάδες βαρεμένα, χοροπηδάγανε σαν μαϊμούνια πάνω κάτω, για να ...σιάξουν λέει τον ...άξονα της γης.
Ρε σας λέω, δεν πάμε καλά, κάτι μας πειράζει.
Κάτι μας ταΐζετε, ή με κάτι μας ψεκάζετε οι από πάνω, δεν μπορεί..
Άντε μακάκες, κόφτε το, γιατί όντως πάτε να μας αποχαζέψετε τελείως.
ΠΗΓΗ abebamplog. 

ΕΛΛΑΔΑ¨ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ


του Στέλιου Καλλιπολίτη



“Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν. Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου.
Με λίγα λόγια.
Κάποτε είχα μια συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου, ήμουν πτωχή πλην τίμια.
Πολέμαγα για να μεγαλώσω.
Πολέμαγα για τους Βαλκανικούς.
Πολέμαγα για τη μεγάλη ιδέα στη Μικρά Ασία.
Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω.
Πολέμαγα στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν.
Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεαν με το παρελθόν.

Μετά άρχισε ο ξεπεσμός μου…
Ο γελοίος εμφύλιος των αριστερών με τους δεξιούς που σφάζονταν με τα κονσερβοκούτια.
Η ανοικοδόμηση με τις γελοίες πολυκατοικίες, η πιο άσχημη πρωτεύουσα σε όλη την Ευρώπη.
Η Χούντα.
Το ΠΑΣΟΚ.
Τα λαμόγια στην εξουσία.
Το Τσοβόλα δώσ’ τα όλα.
Ο Κοσκωτάς.
Ο Μητσοτάκης.
Οι κοριοί.
Το χρηματιστήριο του ’99.
Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή.
Μαζί και οι παπαγάλοι.
Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα.
Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα.
Οι εισπράκτορες μαύρων που έπαιρναν κι επιστροφή φόρου.
Τα δανεικά. Τα δανεικά. Τα δανεικά.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι λαϊκιστές στην εξουσία.
Πράσινοι και μπλε.
Διορίστε, διορίστε, χώστε, φάτε, με ξεσκίσανε φιλαράκι.
Οι συνδικαλιστές.
Οι ληστοτραπεζίτες.
Οι Αλβανοί και οι σφαγές.

Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια.
Οι φοροκλέφτες χωρίς μπλοκάκι αποδείξεων.
Οι κουκουλοφόροι και οι κουλτουριάρηδες αριστεροί της πλάκας υποστηρικτές τους. Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες στην ΕΡΤ.
Οι υπουργοί και οι μίζες.
Η Ζίμενς, ο Τσουκάτος, ο Αλογοσκούφης.
Ο μπουνταλάς κρεμανταλάς Καραμανλής, ο άχρηστος.
Οι εισαγγελείς που δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή.
Οι τρομοκράτες που έπιασαν τη 17Νοέμβρη η οποία ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το Σύστημα που με τρομοκρατεί φιλαράκι. Είμαι μία βιασμένη τρομοκρατημένη.
Μου κλωτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκατά, με έχουν κάνει σκουπίδι.
Με κράζουν οι Γερμανοί, με κράζουν σε όλα τα κανάλια της γης, ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας σήμερα δήλωσε “μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα”!
Πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους όλοι, διότι εγώ έγινα η πιο βρωμιάρα απ’όλους. Είναι να τρελαίνεσαι, να παραληρείς..
Θα σου έγραφα κι άλλα, είχα πολλά να σου πω, αλλά θέλω να δω τώρα TV των εργολάβων και των εφοπλιστών που με αποβλάκωσε τελείως. Το μεσημέρι βλέπω τα κουτσομπολίστικα διότι εκεί δεν μιλάνε για μένα και ξεχνιέμαι. Αποβλακώνομαι ακόμα πιο πολύ.

Έχω τα ωραιότερα βυζιά που είναι σαν νησιά, τα ωραιότερα μάτια που είναι σαν θάλασσες, τα ωραιότερα οπίσθια που είναι σαν βουνά, αλλά δεν με γουστάρει πια κανένας.
Διότι είμαι βρώμικη, με βίασαν όλοι.

Και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός να τους διαολοστείλει όλους αυτούς που με βιάσανε και να τους κλείσει φυλακή.
Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας.

Τι να σου λέω άλλο φίλε, είμαι εξουθενωμένη...”

Πηγή: johnxag

ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΗΡΩΑΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ, ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Μην ξεχάσετε ποτέ την μοναδικότητα σας και τις τεράστιες δυνάμεις σας!

Μια αληθινή ιστορία . Μια μέρα ένας γιος ρώτησε τον Πατέρα "Πατέρα θα τρέξεις μαζί μου στον μαραθώνιο?" Και ο πατέρας απάντησε ΝΑΙ έτσι και οι δυο τρέξανε στον μαραθώνιο! Μια άλλη μέρα ο γιος ξανά ρώτησε τον Πατέρα αν θέλει να ξανά τρέξουν τον μαραθώνιο μαζί και ο Πατέρας ξανά είπε ΝΑΙ! Ξανά μαζί τρέξανε στον μαραθώνιο! Τελικά μια μέρα ο......
γιος ρώτησε τον Πατέρα "Μπαμπά θα τρέξεις μαζί μου το ironman? (To ironman είναι ένας από τους πιο σκληρούς διαγωνισμούς για να συμμετέχεις πρέπει να κολυμπήσεις 4 χιλιόμετρα , να κάνεις 180 χιλιόμετρα ποδήλατο, και 42 χιλιόμετρα τρέξιμο!!Ο Πατέρας είπε ξανά ΝΑΙ! Ίσως σας ακούγετε εύκολο άλλα δείτε τι πραγματικά εννοούμε στο βίντεο!!



KSIPNISTERE

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΤΕ


Ποιες παθήσεις βλάπτουν τα δόντια

Πολύπλοκες έρευνες γίνονται τα τελευταία χρόνια και επιχειρείται να βρεθεί σχέση μεταξύ νοσημάτων της στοματικής κοιλότητας και επίδρασης στα υπόλοιπα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.
Έτσι, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Alabama του Birmingham πραγματοποίησαν έρευνες σε ομάδα 1.300 εγκύων γυναικών που είχαν περιοδοντική νόσο στο διάστημα μεταξύ 4ου μήνα και 6ου μήνα της εγκυμοσύνης και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες αυτές εμφάνισαν επτά φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννήσουν πρόωρα ή χαμηλού βάρους νεογνά.

Η ΕΠ[ΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Επιτροπή με επικεφαλής τον Γ. Κασιμάτη για νέο Σύνταγμα



Ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στην Κρήτη, όπου παρουσίασε τις θέσεις της κίνησης πολιτών «Σπίθα», ανακοίνωσε ότι δημιουργείται επιστημονική επιτροπή με επικεφαλής τον Συνταγματολόγο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Κασιμάτη επιφορτισμένη να επεξεργαστεί ένα νέο Σύνταγμα, καθώς και....
νέους θεσμούς, που θα επιχειρήσουν να προσαρμόσουν όσο γίνεται περισσότερο πιστά την αρχή της άμεσης Δημοκρατίας μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δεκαεπτά μήνες τώρα, το μόνο μέτρο υπέρ των πολιτών που πήρε η κυβέρνηση ήταν η απόσυρση, για να κονομήσουν οι Γερμανοί πουλώντας αυτοκίνητα στους Έλληνες.
ΔΕΔΙΔΗΣ Ν ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο κ. ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Γράφει ο
Ελευθέριος Ανευλαβής
«Σώπαινε ο λαός, και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν  φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί. Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός.» (Θουκυδίδης)
Μάζα σιωπηλή και φοβισμένη,  θέλουν τον λαό οι χαλασμένοι «άρχοντές» του,  για να γνωρίζει ποιος είναι ο Δυνάστης. Το Αφεντικό.  « Ίνα γιγνώσκει τον τιθασευτήν» (Αριστοφάνης).
Φτωχό και άνευρο το κατήντησαν, τον λαό, γιατί, «Αυτόν,  που η φτώχεια τσάκισε, αυτός δεν μπορεί να μιλήσει ούτε να κάνει τίποτα, του ‘ναι δεμένη η γλώσσα: ανήρ δεδμημένος ούτε τι ειπείν ούθ έρξαι δύναται, γλώσσα δε  δέδεται»  (Θεόγνις).
Κι εσύ, αλιτήριε (καταστροφέα) «άρχοντα», εσύ «ν’ αρπάζεις και να δωροδοκείσαι, ο δε λαός… σφιγμένος από την ανάγκη, τη μιζέρια και τον μισθό να κρέμεται από σένα με το στόμα ανοιχτό: Συ μεν αρπάζης και δωροδοκείς… ο δε δήμος … υπ ανάγκης άμα και χρείας και μισθού προς σε κεχήνη»  (Αριστοφάνης.) Και κανείς να μην μιλά.
Μα, κι αν κάποιος μιλούσε, αμέσως, με τρόπο επιτήδειο του βούλωναν το στόμα «εί δε τις και αντείποι ευθύς εκ τρόπου τινός επιτηδείου…»
Και τους φταίχτες,  ούτε τους αναζητούσαν, ούτε, και αν τους υποπτεύονταν, απέδιδαν δικαιοσύνη. «Και των δρασάντων ούτε ζήτησις ούτ’ ει υποπτεύοιντο δικαίωσις εγίγνετο» (Θουκυδίδης).
 Και έτσι, «χάνονται οι πόλεις όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους φαύλους από τους έντιμους: Τας πόλεις απόλλυσθαι, όταν μη δύνωνται τους φαύλους από των σπουδαίων διακρίνειν». (Αντισθένης).
Και επειδή, «Ου μόνον αρχή άνδρα δείκνυσι, αλλά και αρχήν ανήρ» (Επαμεινώνδας),  
Εσείς οι «άρχοντες», οι σκανδαλοποιοί «Πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων πεποιήκατε: πολλά και αισχρά για το κέρδος κάνατε» (Ξενοφών).
Ο σκανδαλοποιός, «άρχων» «και με τα δυο χέρια σουφρώνει τα δημόσια έσοδα: Καμφοίν χέροιν μυστιλάται των δημοσίων». (Αριστοφάνης).
Δικαιοσύνη ζητάει ο Λαός. Διότι: «εν δικαιοσύνη συλλήβδην πάσα αρετή.» (Θεόγνις),
Δικαιοσύνη ζητάει ο Λαός, όπου οι άρχοντες θα είναι υπηρέτες και δούλοι του νόμου και ΟΧΙ υπεράνω του νόμου, αφέντες του. «Τους δ’ άρχοντας λεγομένους νυν υπηρέτας τοις νόμοις …. Οι δ’ άρχοντες δούλοι του νόμου.». (Πλάτων).

Δίκαιο Κράτος, ζητάει ο Λαός, όπου οι άρχοντες θα φροντίζουν το συμφέρον των πολλών, του λαού, και ΟΧΙ άρχοντες που θα υπηρετούν το ίδιον συμφέρον, ως διαπλεκόμενοι πολιτικατζήδες (τους γνωρίσαμε προσφάτως).
Γιατί ο αληθινός πολιτικός-άρχων «ου πέφυκε (δεν έγινε) το αυτώ (το δικό του) συμφέρον σκοπείσθαι (να φροντίζει), αλλά το τω αρχομένω.». (Πλάτων).

Δίκαιο Κράτος, ζητάει ο Λαός, που θα σέβεται τον μόχθο του απλού ανθρώπου και θα τιμά τον χρηστό πολίτη. Διότι: «Όσο τιμώνται στην πόλη τα πλούτη και οι πλούσιοι, τόσο περιφρονείται η αρετή και οι χρηστοί: Τιμωμένου δη πλούτου εν πόλει και των πλουσίων, ατιμοτέρα αρετή τε και οι αγαθοί.». (Πλάτων).

Δίκαιο Κράτος, ζητάει ο Λαός, που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, αλλά, πρωτίστως, την ελευθερία τους.
«Μηδέν ελευθερίας προκρίνω». (Διογένης). Διότι:«Όσοι δέχονται να χάσουν την ελευθερία τους για την ασφάλειά τους δεν είναι άξιοι ούτε της ελευθερίας ούτε της ασφάλειας». (Βενιαμίν Φραγκλίνος)

Οι πολιτικοί-πολιτικατζήδες (αυτοί αντιποιούνται τους πραγματικούς πολιτικού) που βλέπει τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας, είναι διαβρωμένοι από την διαπλοκή με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, και λειτουργούν με την παγκοσμιοποιημένη και «σώφρονα» λογική,  πως τα συμβαίνοντα, καλώς συμβαίνουν, διότι είναι αναπόφευκτο να συμβαίνουν. Για να επιβιώσετε μέσα στον παγκόσμιο ιστό πρέπει να αφήσετε να σας φάει η αράχνη της παγκοσμιοποίησης, σαν παγιδευμένες μύγες.

Σε αυτήν την «σώφρονα λογική» των «πραγματιστών» και των «σωφρόνων» σφουγγοκωλαρίων της παγκοσμιοποιημένης ηλιθιότητας και αδικίας, εμείς αντιτείνουμε το: «τόλμησον φρονείν».
Γιατί το ξέρουμε πως «η πρόοδος δεν έρχεται απ’ αυτούς που εμμένουν στην καθεστηκυία τάξη αλλά από αυτούς που τολμούν να κινούν πάντοτε κάτι από τα μη καλώς έχοντα: Τας επιδόσεις ορώμεν γινομένας ου δια τους εμμένοντας τοις καθεστώσιν, αλλά δια τους επανορθούντας και τολμώντας αεί τι κινείν των μη καλώς εχόντων.». (Ισοκράτης)
Θίγετε τα κακώς κείμενα. «Το δε σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα»

«Την φωτιά της δημιουργίας τη συντηρούν οι ανυπόταχτοι, οι ανικανοποίητοι, οι τυχοδιώκτες της ψυχής και του πνεύματος.». (Θεοτοκάς).
 impious@otenet.gr  www.anevlavis.gr

Ανέκδοτο και αλήθεια μαζί


Έξω από τη Βουλή ένα κλεφτρόνι άρπαξε την τσάντα μιας κυρίας. "Πιάστε τον κλέφτη" ακούστηκαν μερικές φωνές... Kαι μια ομάδα βουλευτών, που εκείνη την ώρα έβγαινε από το κτίριο της Bουλής, το ‘βαλε στα πόδια... 

ΒΛΑΣΗΣ ΓΩΓΟΥΣΗΣ- Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τον γιατρό που κοντεύει πλέον τον αιώνα σε αυτή την  αφιλόξενη γή, έτυχε να τον γνωρίσω και να διακρίνω  την ευρυμάθεια του και την καλοσύνη του, επειδή σήμερα είναι  στην ίδια πολυκατοικία με τον γιό μου. Βρήκα ένα κείμενο του απο το blog-taxalia  της Θεσσαλονίκης  και με πολύ χαρά το αναδημοσιεύω. 

Γιατρέ μου να ζήσεις σαν τα ψηλά βουνά και η  σπιρτάδα του μυαλού σου να παραμείνει έτσι , μέχρι  τα βαθιά σου γεράματα, γιατί ακόμη πιστεύω, ότι όντως είσαι έφηβος.....

Εμείς και οι ...γύφτοι


Ένα ακόμη υπέροχο κείμενο του αιώνιου εφήβου της Θεσσαλονίκης, γιατρού, Βλάση Γωγούση


Αγαπητά ….XALIA ( τι όνομα ….κι` αυτό !!!) !

(τι όνομα γιατρέ; το καταλληλότερο όνομα για τη Θεσσαλονίκη! υπάρχει καταλληλότερο; Θα πάψει ποτέ λέτε να είνα επίκαιρο; "Τα χάλια της Θεσσαλονίκης". Μπορεί να υπάρχει τίτλος, πιό κοντά στην πραγματικότητα;)

Παρά το προκεχωρημένο της ηλικίας μου ( πλησιάζω τον…αιώνα ), δεν το βάζω κάτω.

Έτσι ,λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα που να συγκινεί έναν νέο άνθρωπο και να μην «αγγίζει» και μένα (μην αμφιβάλετε , κυριολεκτώ !)

Έτσι λοιπόν, γυμνάζομαι (εντατικά), βαδίζω συνεχώς, οδηγώ αυτοκίνητο, συγγράφω και αρθρογραφώ, παίρνω το καφεδάκι μου η το αναψυκτικό μου στα ωραία καφέ της Θεσσαλονίκης, εκδράμω ανελλιπώς κάθε Σαββατοκύριακο προς Χαλκιδική και γενικά ασχολούμαι με άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. ( ναι, ναι μη χασκογελάτε, σε όλα αναφέρομαι και σ`αυτό που υπαινίσσεσθε ,ντροπή σας !).

Ανάμεσα ,λοιπόν ,στ` άλλα, είμαι χρήστης ( τι χρήστης ,πρωταγωνιστής θα έλεγα ) και του Facebook !

Σας παραθέτω λοιπόν μια σημείωση , (μια απάντηση θα ήταν το ορθότερο) που έδωσα σε δύο κυρίες –δύο «φiλες»όπως λέγονται στο Face - που έχει σχέση με τους αθίγγανους ( τους γύφτους ντέ, ας μην τα εξωραΐζουμε όλα, υποκρινόμενοι !)

Παραθέτω την απάντηση :

«Λοιπόν κορίτσια ( τρόπος του λέγειν, δηλαδή !).

Επειδή απ` ότι καταλαβαίνω η μια απ` τις δυό σας έχει γύφτικες καταβολές ( εγώ υποπτεύομαι ποια ), σας πληροφορώ ότι , μοναδική περιουσία που μου κληροδότησε ο αείμνηστος πατέρας μου Αριστείδης (γιατρός επίσης) ήταν οι γύφτοι του Ευόσμου Θεσσαλονίκης. (λέω μοναδική ,γιατί ακόμη σε σπίτι με ενοίκιο μένω !)

Η επιτροπή της πολυκατοικίας , λοιπόν, (Εγνατία 30, όπου νοίκιαζα σπίτι και ιατρείο-μαζί- τότε ) , μου θυροκολλούσε ένα χαρτί πάντα (μετά τη λήξη της γενικής συνέλευσης ) που έγραφε το ευγενικό μήνυμα : «παρ` τους γύφτους σου και φύγε !»

( κι` αυτοί οι αθεόφοβοι - οι γύφτοι εννοώ -,έφερναν έναν άρρωστο να εξετάσω (δωρεάν ,εννοείται) και τον συνόδευαν 30 έως 60, συνήθως …συγγενείς, γνωστοί, γείτονες και φίλοι από άλλες ….πόλεις!, κατασκηνώνοντας από το απέναντι πεζοδρόμιο, μέχρι την ταράτσα!.)

Και για να σοβαρολογήσω :

Αγαπώ τους γύφτους ,όπως είναι , γι` αυτό που είναι και γιατί –παρά τη φτώχεια τους - ήρθαν μια φορά που γιόρταζα ( 11 Φεβρουαρίου-εσείς πάντα το ξεχνάτε ) και μου χάρισαν μια κουρελού , που μέχρι σήμερα την έχω κρεμασμένη στον τοίχο του γραφείου μου.

Φιλάκια, Βλάσης »

Ε, λοιπόν αξιότιμοι διαχειρισταί των……XALIΩN !!

Στη μακροχρόνια διαδρομή μου , έχω γνωρίσει κόσμο και κοσμάκη ,όπως απλούς θνητούς αλλά και διακεκριμμένες «προσωπικότητες» του επιστημονικού, του επαγγελματικού, του επιχειρηματικού, του καλλιτεχνικού, του δικαστικού και του πολιτικού κόσμου.

Με το χέρι στην καρδιά σας διαβεβαιώνω πως ανάμεσα σ`αυτούς υπάρχουν άτομα -και όχι λίγα -που στην αξιολόγησή τους , τους βάζω παρασάγγας πίσω από τους συμπαθέστατους γύφτους!

Αυτά , με την αγάπη μου, Βλάσης